Gregg Allman in Paradiso: dat ga je toch niet missen??

Begin dit jaar kwam het bericht op verschillende media voorbij dat Gregg Allman met zijn band op vrijdag 24 juli a.s. een exclusief concert gaat geven in ons Amsterdamse Paradiso, het enige optreden in Europa !!! Dat zal wel razendsnel uitverkocht zijn, denk je dan.

Als muziek-journalist begin ik mij meestal een week voor een optreden voor te bereiden. Zo ook in dit geval. Daarbij keek ik automatisch op de site van Paradiso, en wat schetst mijn verbazing? …… niet uitverkocht !!! Dat kan echt niet. Voor elke blues/southern-rock liefhebber in Nederland en Belgie is dit verplichte kost. Hiervoor verschuif je je vakantie, zeg je de verjaardag van je schoonmoeder af, etc. Maar misschien is wat uitleg toch nog noodzakelijk?

Gregg Allman begon in 1969 met onder meer zijn broer Duane Allman en gitarist Dickey Betts de inmiddels legendarische southern-rock groep Allman Brothers Band. Gregg Allman was componist/zanger van de band en speelde onder andere gitaar en hammond orgel. De Allman Brothers Band kreeg een iconische status en een enorme live-reputatie. Vaak werden nummers in jamsessies opgerekt tot lengtes ver boven de 15 minuten. Tot de bekendste Allman Brothers Band nummers behoren ‘Jessica’ (inmiddels ook bekend als leader-tune van autoprogramma Top Gear), ‘Ramblin’ Man’ en ‘Midnight Rider’. The Allman Brothers zijn welgeteld 1 x in Nederland opgetreden op het Summerfestival, Hilversum in 1974.

Gregg-Allman-Live

Gregg Allman zette in 2014 een punt achter de Allman Brothers Band om verder te gaan met zijn solo carrière, met zijn eigen band waarmee hij ook blues, country-rock en southern-rock speelt. Al in 1973 bracht hij zijn eerste solo-album uit, Laid Back. Er zullen in de jaren erna nog ruim 10 volgen. Zijn laatste solo-album dateert van 2011, Low Country Blues. In 1995 werd hij ingewijd in e Rock ‘n Roll Hall of Fame.

Kortom, het is uniek dat Gregg Allman, de oprichter van The Allman Brothers band in Nederland optreedt. En nogmaals: DAT MAG JE NIET MISSEN !!! Koop HIER je kaartje! Tot vrijdag.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: