De Amer: met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet.

De Amer blijft bestaan. Een half jaar geleden was het nog maar zeer de vraag of er überhaupt een nieuw muziekseizoen in de Amer van start zou gaan. Met behulp van crowdfunding werd het grootste deel van de benodigde € 100.000,– voor de aankoop van het pand verworven. En dus viel gelukkig ook dit jaar weer een boekje op de mat dat een fijn en interessant muziekjaar aankondigt.
Het is 23 jaar geleden dat Ineke Schepers en Ab Sligter begonnen met het organiseren van concerten in de Amer. Wat klein begon, werd een groot succes. Van heinde en verre komen muzikanten en muziekliefhebbers spelen of genieten in de Amer. Menige band en singer-songwriter uit binnen- en buitenland heeft de weg naar Drenthe gevonden en dat bleef zo toen,  na het overlijden van Ab Sligter in 2007,  Stichting de Amer werd opgericht.
De programmeurs Harry de Jong, Jan de Haan en Gerry van Barneveld hebben een programma samengesteld waarin plaats is voor oudgedienden en nieuwkomers. Wat we zoal kunnen verwachten? Het is teveel om op te noemen. Carrie Elkin band zal het spits afbijten op 14 september. Acts die we met belangstelling tegemoet zien zijn Aaron Keylock, Daddy Wilson, Grainne Duffy, Guy Davis, Juke Joints, Lightnin’Guy, Martyn Joseph, Matt Andersen, My Baby, Phil Bee’s Freedom, Rusty Roots, Sean Taylor, Walt Wilkins & The Mystiqueros en de Sky Pilots. Maar we kijken ook uit naar Barrelhouse, Clarence Milton Bekker, Ralph de Jong, Hans Theessink en King of the World. En dan hebben we nog lang niet alles opgenoemd. Voor het gehele overzicht verwijzen we naar de website van de Amer. Daar zal binnenkort, wanneer de eerste ronde van reserveren voor Vrienden van de Amer achter de rug is, het programma gepubliceerd worden.
Reserveren is bijna altijd noodzakelijk. In eerste instantie kan alleen in de Amer worden gereserveerd. Als de grootste drukte voorbij is kan dat ook telefonisch en per mail. Is een concert vol, dan kun je inschrijven voor de reservelijst. Als er plaatsen vrij komen, dan word je gebeld. Betalen doe je op de dag zelf aan de kassa. Eenvoudiger kunnen ze het niet maken!
www. cafedeamer.nl

%d bloggers like this: