Pangea wint Peter Tetteroo Bokaal op Westerpop

Westerpop 2013, verslag en foto’s door Arjan Vermeer.

Princeton, Pangea en Bombilate speelden gisteren om de Peter Tetteroo Bokkaal tijdens de eerste festival-avond van Westerpop 2013. Onder het toeziend oog en luisterend oor van niemand minder dan jury-voorzitter Robert Jan Stips, lieten de drie bands zich van hun beste kant zien op het kleine podium naast de mainstage. Tot 2002 heette deze prijs nog de Westerpop Lokaal Bokaal met de legendarische zanger van de Tee- Set, Peter Tetteroo, als voorzitter. In dat zelfde jaar kwam hij echter te overlijden. Westerpop besloot de bokaal een meer regionaal karakter te geven en hem te vernoemen naar Peter Tetteroo. Sindsdien hebben 10 bands it de regio deze bokaal gewonnen. Pangea is die tiende band!!.
Pangea @ Westerpop
De Rotterdams/Westlandse band Pangea bestaat uit zanger Alexander Broekman, gitarist Barry van der Knaap, Bassis Spiros Basilakes en drummer Peter Beerens. Keyboard speler Remco de Nooijer was afwezig. Pangea bestaat inmiddels zes jaar en is uitgegroeid tot een volwassen band met een eigen geluid en  nummers uiteenlopend van ingetogen ballads tot beukende rockplaten! Geïnspireerd door bands als Pearl Jam, Radiohead, Pink Floyd, Foo Fighters en Incubus is de rode draad die door onze muziek loopt intensiteit. Vijf instrumenten sterk begeleiden de breekbare stem van frontman Alexander Broekman, die op zijn beurt alle hoekjes laat zien van het dynamisch oppervlak. Dit is tevens ook precies waar ze live voor staan, intiem en intens.. Maar aan de andere kant ook open en altijd in voor een grapje!
Pangea @ WesterpopNa het uitbrengen van een kompleet album van 10 nummers in 2008, GLOBAL WARNING genaamd, is er in Pangea @ Westerpop2011 gekozen voor de driedelige SWAY EP. Het idee hierachter was om op deze manier meer tijd te kunnen steken in individuele nummers. Kwaliteit voor kwantiteit dus. Een en ander heeft geleid tot diverse radio optredens en airplay (Radio 1, Radio Rijnmond, Omroep West, Radio WOS, Megastad fm en RTW fm). Daarnaast is Sway benoemd tot Campusknaller op Megastad fm en kreeg het een #1 notering in de Dutch Indie Charts. Bovendien is samen met Madhouse Heaven een te gekke videoclip voor Not Without a Fight opgenomen.

Hoogtepunten heeft Pangea gekend in de vorm van het winnen van o.a. de Popprijs Waterweg-Noord in 2010 en het winnen van de BK Beats Contest in Speakers Delft. Grotere optredens vonden plaats in Het Paard van Troje, P60, Exit, het Maasboulevardfeest, de Kroepoekfabriek, Dijkrock en Rotown. Reporters van The Blues Alone ontdekten Pangea tijdens een optreden in Pax in Naaldwijk.Daarna zijn we ze o.a. weer tegengekomen op de eerste editie van het Dijkrock Festival in 2012. We vonden dan ook dat we het optreden gisteravond op Westerpop niet mochten overslaan.
Pangea @ Westerpop
De reporters van The Blues Alone feliciteren dan ook van harte met de Peter Tetteroo Bokaal.

Kijk ook op:

Www.thisispangea.com

www.westerpop.nl

Pangea @ Westerpop

%d bloggers like this: