Blues Open strikt Tony Joe White & Ian Siegal voor ‘Special Edition’ 21 september

IMG_1866-BorderMaker

Op 8 juni a.s. Vindt de 10e editie plaats van het Blues Open Festival in Geldrop. En ter gelegenheid van dit jubileum wordt op 21 september een extra “special” editie van dit mooie en gezellige festival komen,  niemand minder dan, Ian Siegal en Tony Joe White naar het vertrouwde Gemeenschapshuis Zesgehuchten aan de Papenvoort 1 te Geldrop.
We zijn heel trots dat we na 10 edities van ons Blues Open Festival kunnen aankondigen: ‘We’ve got him’.” zo stelt de organisatie. “Toen we in 2003 begonnen met het organiseren van het eerste Blues Open Festival hebben we de wens gehad om Tony Joe White een keer naar Geldrop te halen, en nu is dat eindelijk gelukt.”  Maar kom eerst naar het Blues Open Festival op zaterdag 8 juni, en kijk daarna op de website www.bluesopen.nl voor verdere info over de 10th edition special

Tony Joe White is de meester en grondlegger van de ‘swamp sound’, een geluid dat de sfeer moet oproepen alsof het rechtstreeks uit de moerassen van het zuidelijke Verenigde staten komt. Het geluid staat inderdaad voor een zompige klank, bluesy met soul-invloeden. Prachtige nummers kwamen vanIan Siegal solo @ The Hague Jazz 23.05.09003-BorderMaker zijn hand, terwijl anderen er bekend mee weren. Zo schreef hij ‘Steamy Windows’ (Tina Turner) en ‘Rainy night in Georgia’ (Randy Crawford) en nummers voor Elvis Presley, Dusty Springfield en Hank Williams Jr. Tony Joe White heeft ook als solo artiest zijn sporen ruimschoots verdiend. Als weinig anderen belichaamt Tony Joe White het ‘Deep South’ gevoel. Sinds zijn eerste hit ‘Polk Salad Annie’ in 1969 creeert hij zijn eigen ‘soul-flavored, blues-drenched, truth-injected songs’.

 

Ian Siegal (UK) is een unieke zanger. Hij zingt de blues niet, hij ís de blues. Bestempeld als ‘The Voice of Contemporary Blues’ heeft deze Engelsman zijn opmars reeds enkele jaren geleden ingezet en beschikt hij over gestaag groeiende schare trouwe fans. Vele Europese en Amerikaanse vermeldingen en onderscheidingen zijn het resultaat van een onstuitbare inzet gecombineerd met zijn unieke talent.

Affiche 10th Anniversary Blues Open 21.09.13

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: