La Cigale wordt muzikale smeltkroes op 10 november

Op 10 november a.s. spelen The Alabama Shakes, Michael Kiwanuka, Willy Moon, Wild Belle en The Bots in het La Cigale Theater in Parijs

La Cigale is een -meer dan 100 jaar oud- theater in Parijs, gevestigd op de Boulevard de Rochechouart, vlakbij het Place Pigalle. La Cigale is onderdeel van een groter complex dat Le Trabendo en het kleinere Boule Noir met elkaar verbindt. De zaal van La Cigale biedt plaats voor ruim 1000 bezoekers.  In dit prachtige theater hebben -in de afgelopen jaren- meerdere muzikale grootheden opgetreden zoals de Allman Brothers Band (1991), Oasis, Prince, Jeff Beck, Eric Clapton, Page & Plant, Red Hot Chili Peppers en Johnny Winter. En al meer dan 20 jaar maakt ook het Les Inrocks Volkswagen festival -het grootste indie-rock festival van Frankrijk- gebruik van deze Parijse muziektempel. 

En ook dit jaar zorgt de programmering van Les Inrocks Volkswagen voor een hele interessante muziekavond in La Cigale op 10 november a.s.: een smeltkroes van muziekstijlen kun je vanaf 17.30 uur langs horen en zien komen. Zo kun je genieten van de afro-punk van de broers Lei die samen The Bots vormen, Wilde Belle met synth-pop songs, of de vijftiger-jaren Bo-Diddley beat van Willy Moon. Maar -naast deze interssante nieuwe artiesten komen de meest bezoekers toch vooral voor soul-songs van Michael Kiwanuka en de garage-soul-rock van The Alabama Shakes.

The Bots
Uniek in de muziek-industrie zijn de twee broers Mikaiah Lei, 18, en Anaiah Lei, 14. Ze doen mij een beetje denken aan het nederlandse duo Death Letters, ook slechts gitaar en drums maar het geluid producerend van een hele band. Maximaal minimalisme! Ook The Bots hebben gekozen voor het hardere werk, onder de categorie Afro-punk (als we toch in hokjes gaan denken). Muzikaal productief zijn de jonge heren ook: na de oprichting in 2006  hebben ze achtereenvolgens “Self-Titled Album” (2009), “Black and White Lights” (2010), en “Ladies & Gentlemen” (2011) uigebracht en zijn ze alweer druk met hun vierde album bezig. Alhoewel voornamelijk actief in clubs in Los Angeles en omstreken zijn ze tegenwoordig in de rest van de USA en nu ook in Europa te zien en horen

Willy Moon
Kijk en luister naar de video met Willy Moon’s I Wanna Be Your Man en ontdek wat deze 21 jarige lange jonge man in 50’s kostuum doet met de Bo Diddley beat. Het is alsof hij sounds uit eind jaren vijftig en begin jaren zestig bij elkaar heeft gegooid om te zien wat daar voor moois uit te voorschijn komt. Alsof de rock -n roll in 1965 is depgevroren en gereanimeerd door een laptop hiphop producer 45 jaar later. Willy Moon schrijft en produceert zijn eigen songs. Geen enkel nummer duurt langer dan 3 minuten. “Generally the most interesting stuff happen in the first two minutes anyway, the rest of it just bores me to tears,” stelt Moon. “I’m a great believer in simplicity and brevity. It’s also down to having a short attention span. I don’t even read books anymore, just short stories.”

Wilde Belle
Natalie Bergman (vocals) en Elliot Bergman (saxophone, keyboards) maken samen Wilde Belle. Dit duo uit Chicago maken synth pop (‘Keep You’) tot en met soul-reggae (‘It’s too late’). Ze zijn op dit moment de laatste hand aan het leggen aan hun debuut album. Het saxofoon-geluid van Elliot Bergman en het aparte stemgeluid van ‘zus’ Natalie Bergman produceren een geheel eigen sound die je niet goed kunt beschrijven zonder er zelf eerst naar te luisteren.

Michael Kiwanuka
Bij Michael Kiwanuka draait het allemaal om de stem. Een stem die hij zelf omschrijft als “hitting straight through to the core” met directe en emotionele songs. In 2011 stond deze jonge zanger nog als tamelijk onbekende op Into The Great Wide Open en in een kleine zaal op het Songbird festival. In 2012 debuteerde hij op het North Sea Jazz Festival. Zo snel kan het gaan wanneer een debuutalbum (Home Again) als een lopend vuurtje ontdekt wordt via internet. Hij verweeft soul met verhalende folk. Het levert muziek op waardoor zijn stem in een adem genoemd wordt met die van Bill Withers, Randy Newman en Otis Redding. Toch is Kiwanuka meer dan een modern day Marvin Gaye. Zijn arrangementen maken zijn muziek actueel. Niet voor niets riep de verzamelde muziekpers en -industrie van het Verenigd Koninkrijk Kiwanuka in januari uit tot grootste muzikale belofte van dit jaar tijdens BBC’s Sound Of 2012.

Alabama Shakes
Alabama Shakes speelde in mei een onvergetelijke show in een stampvol Bitterzoet: zo eentje waar je bij had moeten zijn. Het kwartje bleek dus ook in Nederland gevallen te zijn en de enorme hype rond Alabama Shakes kon beginnen. De – flink met soul en sixties-r&b geïnfecteerde – rockmuziek uit het zuiden van de VS lijkt de vraag naar authentieke muziek perfect te beantwoorden, en wordt misschien juist daarom zo massaal omarmd. Zangeres Brittany Howard, pas 23 jaar oud, zingt met krachtige uithalen over pijn en emoties op het laatste album ‘Boys & Girls’. Een prachtige afsluiter van de muziekavond in La Cigale!!

 

Hieronder kun je op zoek naar treinkaartjes of vliegtickets en een evt hotelovernachting om deze unieke muziek avond bij te kunnen wonen. Voor kaartjes van de concertavond volg je de eerste link. TheBluesalone? heeft geen enkele binding met bovengenoemde boekingssites en draagt geen enkele verantwoordelijkheid met betrekking tot beschikbaarheid, kwaliteit en afhandeling van eventuele bovengenoemde boekingen. U plaatst uw boeking geheel op eigen verantwoording!!

[button  size=”large” link=http://lacigale.fnacspectacles.com/place-spectacle/manifestation/Pop-rock-Folk-FESTIVAL-LES-INROCKS-2012-INN10.htm?_lang=en color=”teal” text=”dark” window=”yes”]Koop hier je concertkaartje[/button]

[button  size=”large” link=”http://www.nshispeed.nl/” color=”teal” text=”dark” window=”yes”]Boek hier je hi-speed trein naar Parijs[/button]

[button size=”large” link=”http://www.skyscanner.nl/vluchten-naar/fr/goedkope-vluchten-naar-frankrijk.html” color=”teal” text=”dark” window=”yes”]Of boek hier een goedkope vlucht naar Frankrijk[/button]

[button size=”large” link=”http://www.booking.com/country/fr.nl.html” color=”teal” text=”dark” window=”yes”]En vergeet niet een leuk hotel te boeken[/button]

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: