Qeaux Qeaux Joans – “No Man’s Land” CD Presentatie Melkweg

Gezien en gehoordop 16 september 2012  in de Melkweg, Amsterdam: Cd presentatie “No Man’s Land” van Qeaux Qeaux Joans. Tekst en foto’s van Bert Vethaak.

“Altijd je hart blijven volgen” is een tekst uit de mond van Qeaux Qeaux Joans. En dat heeft ze muzikaal gedaan vanaf haar 7e jaar, toen ze haar eerste liedje schreef. Een van de dingen dat haar hart ingaf was het podium opspringen bij Seasick Steve zo’n 3 jaar geleden tijdens een concert in Paradiso. Ze liet zich niet afpoeieren, wat resulteerde dat Qeaux Qeaux met haar band in 2011 het voorprogramma van Seasick Steve mocht verzorgen. Daarnaast heeft ze in het voorprogramma gestaan van Beth Hart en Ben Caplan. Ook leverde deze actie de beroemde minuut van De Wereld Draait Door op.

Ondertussen blijft ze gewoon haar nummers schrijven en komt het moment dat ze genoeg goed materiaal heeft voor een album. Als platenmaatschappij [PIAS] je dan ook nog vraagt om dat album bij hen uit te brengen… En vandaag is het dan zover. In de Melkweg presenteert Qeaux Qeaux haar debuut album “No Man’s Land”, dat officieel op 8 oktober in de schappen zal liggen. En om even over 4 is het zover en stapt de band het podium om te openen met een instrumentaal nummer. Als Qeaux Qeaux dan het podium opstapt stijgt er een luid gejuich op uit de bomvolle Oude Zaal. Tijdens het eerste nummer dat ze zingt springt ze plotseling het podium af naar een grote vleugel die midden in de zaal staat.


Daar brengt ze nog 2 nummers, terwijl de band vrolijk op het podium meespeelt. Dichtbij en feeling hebben met het publiek zodat het publiek erbij betrokken wordt is wat ze wil. Gedurende het concert kruipt ze nog regelmatig naar de rand van het podium en zingt ze gehurkt of zittend op haar knieën.

Totaal brengt ze 13 nummers ten gehore. Allemaal jazzy/soulachtige/bluesy popsongs die ze zelf omschrijft als alternatieve rhythm & blues. En van het begin tot het einde weet ze het publiek aan zich te boeien. Helaas is het na ruim 5 kwartier voorbij en neemt ze weer onder luid applaus een mooie bos bloemen in ontvangst.
Vanaf 8 oktober is het schijfje verkrijgbaar in de winkels. Er gaat nog een promotie actie bijkomen, hou daar voor haar website en Facebook in de gaten. Het zou gaan om Concerto Instores concerten door het hele land.

Setlist Qeaux Qeaux Joans:
1. Can’t Steel My Heart
2. What If
3. Natures Mistake
4. Golden Dage
5. Final End
6. Brother
7. Heartache
8. Sometime Soon
9. WTWWIA
10. Try
11. Roadtrippin’
12. No Man’s Land
13. L.O.V.E.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: