Grandioze kwaliteit van Ultimate Eagles

Gezien en gehoord: Ultimate Eagles in De Bosuil te Weert op vrijdag 9 maart 2012.
Fotos en tekst door Hen Metsemakers

De zes heren van Ultimate Eagles zijn dit jaar te gast in Muziekcentrum De Bosuil in Weert. Ze benaderen het geluid van de originele Eagles zo goed heb ik me laten vertellen, dat het is alsof je de echte hoort als je je ogen gesloten houdt. Vorig jaar tijdens het concert in de tent van het Bospop festival was ik er helaas niet bij, deze keer dus een herkansing.

De band bestaat uit de volgende muzikanten: Danny Vaughn (Waysted, Tyketto), Chris Childs (Thunder, The Union, Paul Young), Chris Wright, Christian Philips (Duffy, Sonic Executives), Ryan Aston (Abbamania) and Michael Lawrence (The Commitments). Muzikanten die stuk voor stuk een zeer respectabele staat van dienst hebben en alles in de muziekbusiness wel hebben gezien en meegemaakt. Deskundigheid en muzikaliteit van de bovenste plank dus. Een zeer goede instrument- en stembeheersing plus een arsenaal aan peperdure instrumenten ondersteunen dit vakmanschap. Dit wordt me al direct duidelijk bij de soundcheck waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Dat dit geen garantie voor succes is zal later blijken. De ‘Taking It to the Limit’-tour van Ultimate Eagles gaat in Nederland langs de Metropool in Hengelo (8 maart), De Bosuil Weert (9 maart), De Pul Uden (10 maart) en tot slot De Boerderij in Zoetermeer op 11 maart. Dit concert in De Bosuil is al ruim een maand compleet uitverkocht en met een kleine 700 man is het dan ook tjokvol tm het balkon op de eerste verdieping deze vrijdag.


Klokslag 21.30u is het showtime! Na Heartache Tonight en Take it Easy is het publiek direct bij de les. Een feest van herkenning! De nummers worden niet alleen met enthousiasme ontvangen maar ook royaal meegezongen. Dan is er plots tijdens New Kid in Town een probleem met een gitaarversterker. Eerst nog onhoorbaar, een roadie begint nerveus met snoeren te switchen en aan knopjes te draaien terwijl de band professioneel doorspeelt. Dan een hard gekraak en de versterker moet vervangen worden. Dit gaat vliegensvlug en de show wordt nauwelijks onderbroken. Bij Midnight Flyer wordt weer duidelijk met welk niveau we hier van doen hebben. Haarzuiver wordt met 5 man een vocale crescendo opgebouwd aan het begin. Jammer van het publiek wat toch deels over koetjes en kalfjes aan het praten schijnt te zijn. Ook tijdens de ballad The Last Resort is het rumoer best storend vind ik. In mijn visie toch net wat te weinig respect en aandacht voor dit voorwaar toch geen kermisorkest.  De sfeer in de Bosuil is echter meer dan geweldig te noemen. Veel mensen willen het concert op Bospop van afgelopen jaar nog eens meemaken hoor ik links en rechts. De band zelf is dit ook nog niet vergeten en refereert er enkele malen aan.

De vloeiende 2e set wordt met een drietal stevige rocknummers afgesloten met als laatste Life in the Fast Lane. Temperatuur, stemming en enthousiasme in de Bosuil stijgen tot ongekende hoogte. In de onvermijdelijke toegift gaat het dak gaat er zowat af bij ‘Hotel California’. Kippenvel! De wereldhit wordt vrijwel letterlijk meegezongen door het dolenthousiaste publiek en noot voor noot perfect gespeeld door de band. Met tot slot Desperado wordt deze gedenkwaardige avond afgesloten. Wat een dijk van een concert!

Setlist:
1.
Heartache Tonight
Take it Easy
New Kid in Town
Doolin’Dalton
Seven Bridges
Midnight Flyer
Witchy Woman
I Can’t tell you Why
The Long Run
Victim of Love
Last Resort
2.
In the City
Pretty Maids
Lyin’ Eyes
Take it to the Limit
One of these Nights
Already Gone
Rocky Mountain Way
Life in the Fast Lane
Toegift:
Hotel California
Desperado

www.ultimateeagles.com
www.debosuil.nl

en meer foto’s van Hen zijn hier te zien

Geef hier uw commentaar