Girls First Concert

Tekst door Lisa van Dijk met foto’s van Ramonda Vermeer.

 

Drukte rondom het Java-eiland in Amsterdam. Duizenden mensen in roze gewaden lopen de brug over om hun entree te maken bij het concert. Gespannen en enthousiast kijken ze uit naar de grootste artiesten van Nederlands afkomst. Waylon, Xander de Buisonjé en Glennis Grace zijn een paar van de bekende namen die de sterren van de hemel zongen voor meisjes in ontwikkelingslanden. Het concert is zeer geslaagd door de gemoedelijke en plezierige sfeer die er vanaf begin tot eind te vinden was.

Plan is een organisatie die opkomt voor de rechten van meisjes in ontwikkelingslanden. Plan wilde dit graag onder aandacht brengen door middel van een concert, Girls First. Het is inmiddels een muzikaal statement geworden waarbij alle artiesten en bezoekers zich inzetten voor gelijke kansen en rechten van meisjes.

Vele artiesten houden tijdens deze avond een klein praatje over de situaties die zich voortdoen en vertellen daarbij hoe wij, als bezoekers, daarbij kunnen helpen. Verschillende video’s die worden die getoond  aan het  publiek zorgen voor verbazing en verontrusting over de gehele situatie.

De avond wordt geopend met een nummer door Xander de Buisonjé en Yes-R. Het nummer vertaalt heel toepasselijk de wereld van kinderen in derde wereld landen. Na een toespraak van Daphne Bunskoek vervolgt het concert met een optreden van Racoon, een van Nederlands trots. Ze spelen de sterren van de hemel, maar hebben helaas niet veel interactie met het publiek wat de intimiteit wat verstikt. Giovanca zingt daarentegen samen met Martin Buitenhuis een geweldig duet en trekken het publiek weer helemaal terug in de voormalige sfeer.

Hollands bekendste worden begeleidt en ondersteund door een fantastische live band, waarbij het geluid van voor tot achter erg aangenaam is om naar te luisteren. Met licht wordt goed gespeeld en ook tijdens de avondval is er perfect zicht voor de bezoeker.
De avond wordt afgesloten met Alain Clark.  Alain en zijn vader geven het concert een perfect einde met het nummer “Father and Friend”.  Met zijn nummer  “Hold on” wordt in de laatste 3 minuten nog alles uit de kast getrokken en komt dit verpletterende concert tot een eind met veel vuurwerk.
Het is een erg aangename avond en publiek en artiesten gaan tevreden naar huis.

 


Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: