Ribs & Blues foto- verslagen en interviews

 tekst door Giel van der Hoeven en foto’s van Arjan Vermeer

Op welk festival kan het nog?

Rasartiesten die al 50 jaar of langer in het vak zitten zoals de Golden Earring en John Mayall. Maar ook aanstormend Nederlands talent als Stefan Schill of Tommy Ebben & the Small Town Villains. Een one-man-band met swamp blues, Ben Prestage genaamd maar ook een compleet orkest dat elegante dansbare soul en funk speelt, Laura Vane & The Vipertones. Vertrouwde en bekende blues- en roots-rock klanken van Ralph de Jong & Crazy Hearts, of magnifiek slide guitar spel van Sonny Landreth tegenover de veelzijdigheid van Woody & Paul of de garage-blues uit Twente van de Cuban Heels of uit Colchester door Hokie Joint. De cowpunk en countryrock van Jason & The Scorchers uit Nashville, Tennessee en de Nederlandstalige popmuziek van De Dijk op dezelfde dag op hetzelfde podium…

De échte liefhebber die van oermuziek, oerham en oergezelligheid houdt weet het: dat kan alleen op het Ribs & Blues-festival in Raalte!

Een tweedaags gratis toegankelijk festijn met muziek, entertainment, theater, lekker eten, veel drinken maar ook een kids corner annex adventureland. Voorafgegaan door een Pinksterparty op zaterdag. De viering van het 15e jubileumfeest werd op de Domineeskamp dit keer voorgegaan door Caro Emerald en haar nieuwe band en de gouwe ouwe Hagenezen van de Golden Earring.

Best spannend want zowel Nederlands populairste zangeres van dit moment als gitarist-zanger George Kooymans van de Earring ondervonden de afgelopen maanden stemproblemen. Beide doorstonden de Proeve van Bekwaamheid in Raalte met glans. Al hield Caro Emerald op aanraden van haar stemcoach het na zo’n vijftig minuten wel voor gezien. De enige schade die ze toen had opgelopen was slechts een scheur in haar zwarte rok waar ze in haar enthousiasme met haar pumphak in bleef hangen. De Golden Earring weet onder aanvoering van de nog altijd kwieke Barry Hay na 50 jaar hun routine nog altijd te combineren met bevlogenheid. Met ouwe (‘The Devil Made Me Do It’, ‘When The Lady Smiles’), nog ouwere (‘Another 45 Miles’, ‘Holy Holy Life’) maar ook gloedjenieuwe songs (‘Identical’, ‘Going Somewhere’) op de setlist. Uiteraard weer met ‘Long Blond Animal’ en ‘Radar Love’ als zinderende uitsmijters met daarin gewoon een bassolo door Rinus Gerritsen en een drumsolo door Cesar Zuiderwijk. Want de Earring mag dat ook van het Raaltense publiek ‘gewoon’ doen, getuige het daverende slotapplaus van het 6000-koppige publiek in de kolkende tent. Respect voor de grijze (én zwart gekleurspoelde) eminentie, alle passé-zeurkousen ten spijt.


Alle andere Ribs & Blues festival fotoverslagen en interviews door Arjan, Bert, Bert, Arno, Ton, Henri en Giel, van de door Bluesforummers verkozen openingsact op zondag: de Veldman Brothers, tot en met de festivalafsluiter op Pinkstermaandag: De Dijk, zijn spoedig hier te bekijken en te lezen en op www.bluesforum.nl

Ribs & Blues 2011 line-up:
24Pesos
Aynsley Lister
Ben Prestage
Cuban Heels
De Dijk
Ganashake
Henrik Freischlader
Hokie Joint
Jason & The Scorchers
John Mayall
Juke Joints
Laura Vane & The Vipertones
Ralph de Jong & Crazy Hearts
Sonny Landreth
Stefan Schill
The Rhythm Chiefs
Todd Sharpville
Tommy Ebben & the Small Town Villains
Veldman Brothers
Woody & Paul

Links:

Foto’s van de Preparty:

Dag 1: Druk, droog en erg gezellig [door cigarbox_Henri]
Dag 2: Sfeervol en ook weer goed bezocht [door cigarbox_Henri]
15e Ribs & Blues – Raalte – 12 en 13 juni 2011 [door: Ton K]

Meer verslagen en interviews met Ben Prestage, Woody & Paul, Cuban Heels en Hokie Joint volgen later!

2 thoughts on “Ribs & Blues foto- verslagen en interviews”

  1. Ze komen er aan Babs. Maar ik heb een nogal grote backlog met t verwerken ervan: Fotos van Dany Lademacher, Girls First Concert (van Ramonda), Grace Jones, komen nog eerst.

  2. Hoi Arjan

    Heb je de foto’s al ergens online staan??
    Ben na het zien van bovenstaande plaatjes erg benieuwd na de rest van je foto’s.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: