Eerste dag Kwaden- damme goed op stoom

de 19e editie van het Kwadendamme Bluesfestival startte afgelopen vrijdag 13 mei. Maar het festival bleek geen enkele lst te hebben van deze ongeluksdatum. Integendeel. Al snel hing ook het bordje “uitverkocht” aan het hek bij de ingang. En ook de festival opener “Lightning Guy” trok al snel het publiek naar het podium in de tent. De sfeer zat er al vanaf het begin goed in.

De set die Lightning Guy speelde week af van zijn gebruikelijke repertoire, maar toch ook weer niet. Hij speelde een ‘tribute aan de slide-koning uit chicago, Hound Dog Taylor’ met het zelfde enthousiasme en energie die Guy doorgaans in zijn eigen set stopt. Het was voor Hamilton Loomis, uit Texas dan ook niet moeilijk het stokje over te nemen. Ter promotie van zijn nieuwe live-cd tourt de jonge Loomis door Europa en vereerde het Kwadendamse met zijn funky blues. En alhoewel Loomis in het begin wat moeite had het publiek mee te krijgen, naar het einde van zijn set toe maakte hij dat meer dan goed. Jammer dat dit zijn enige concert in Nederland was. Dit smaakte duidelijk naar meer.


En dan ….. Keith Dunn. De -in Nederland wonende- Amerikaanse mondharmonica speler. Met zijn band strak in het pak, werd het Kwadendamse publiek getrakteerd op lekkere strakke blues. Dunn, met zijn hoedje, pak en houding heeft een beetje weg van Willie Dixon. Hij weet dan ook een authentieke amerikaanse bluessfeer over te brengen. Jammer dat deze band niet vaker te zien is in het Nederlandse bluescircuit. Maar daarom gaan we dan ook naar Kwadendamme.

Shawn Pittman mag het publiek vermaken tot de laatste act verschijnt. En met een potje stevige Texas blues a la Stevie Ray Vaughn stelt hij de aanwezigen dan ook niet teleur. Voor mij tijd om even een pauze in te lassen totdat de final act van de vrijdagavond verschijnt.
Klokslag half twaalf (het tijdschema wordt strak gehanteerd) begint de bluesreus Hook Herrera aan de laatste set van de avond. Samen met de nederlandse Coup de Grace, met daarin Sjors Nederlof op gitaar, Roelof Klijn op bass en Jody van Ooijen op drums, speelt Hook de bluessterren van de hemel. Enerzijds straalt de lange bluesindiaan een innerlijke rust uit, anderzijds stoomt er energie van het podium af. Hook liet veel ruimte voor Sjors om een lekker uit zijn dak te gaan, en stond daarbij zichtbaar te genieten. Op enig moment probeerde hij Nederlof zelfs met zijn zakdoek zwaaiend wat verkoeling te geven. De eerste dag van Kwadendamme had geen mooier einde kunnen krijgen.

In een volgend bericht zullen we verslag doen van de zaterdag met o.a. de drie Bluescaravan dames, Ian Siegal, the Rythm Chiefs, enzovoorts.

 

www.bluestown.eu
www.lightningguy.com
www.hamiltonloomis.com
www.keithdunn.com
www.shawnpittman.com
www.myspace.com/hookherrera

http://concertphotos.thebluesalone.nl/#198

1 thought on “Eerste dag Kwaden- damme goed op stoom”

  1. Mooi verslag/foto,s van dit voor mij naburige en zeer gezellige festival.Hoogtepunten voor mij de openingsact Litghning Guy,altijd mooi die spontane Belg in aktie te zien.Hook Herrera was een prima afsluiter met inderdaad een prima Sjors Nederlof op gitaar.Natuurlijk veel oude bekenden ontmoet en bijgepraat .Benieuwd naar je verslag van de tweede dag.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: