06/17-19: Programma The Hague Jazz 2011 bekend!

De expansiedrift van The Hague Jazz is dit jaar niet te stuiten, want niet alleen speelt de zesde editie van dit festival zich af op een nieuwe locatie, het Kyocera Stadion, het duurt ook nog eens een volle dag langer: vrijdag 17 juni, zaterdag 18 juni en zondag 19 juni. Voorafgegaan door een feestelijke opening met een spetterend optreden van Grace Jones op woensdag 15 juni en de gebruikelijke The Hague Jazz Warming Up-dag op 16 juni met gratis optredens op de Grote Markt in Den Haag.

Opvallend dit jaar is het aantal vocalisten van wereldformaat, met een hoog percentage dames, want naast ondermeer Omar, Bilal en Aloe Blacc staan ook Cassandra Wilson, Rachelle Ferrell, The E-Familiy feat. Sheila E, Angie Stone, Randy Crawford, Macy Gray, Lizz Wright, Patti Austin, Zap Mama en Trijntje Oosterhuis met speciale gast Frank McComb op het programma.

programma_3

En zoals het een festival met Jazz in de naam betaamt, ontbreekt wederom een aantal grote jazznamen niet, waaronder Bobby Hutcherson with Joey DeFrancesco Trio, Dr Lonnie Smith Trio, Joe Sample, Jef Neve Trio, Joey Calderazzo Trio, David Murray, Donny McCaslin Quartet, Kyle Eastwood Band, Michiel Borstlap, The Ploctones en de ‘supergroep’ The Jazz Message met hun eerbetoon aan Art Blakey.

De cross-over naar wereldmuziek is elk jaar weer een welkome aanvulling, deze keer met bijvoorbeeld Juan de Marcos Afro Cuban All Stars, Baaba Maal, Trilok Gurtu Band, Mamani Keita, de eerder genoemde Zap Mama en de in Nederland woonachtige Ntjam Rosie. De èchte festival-trekkers zijn doorgaans die acts, die op zichzelf een genre vormen, zoals dit jaar natuurlijk George Clinton & Parliament Funkadelic met hun p-funk, gitaarvirtuoos Andy McKee die velen versteld zal doen staan, de onnavolgbare Kruder & Dorfmeister, Tortured Soul met hun live-disco en niet te vergeten onze uitvinders van de regio-pop Rowwen Hèze.

De keuze uit het Nederlandse talent is dit jaar even avontuurlijk als raak, met zowel vele toptalenten als spannende nieuwe namen: Waylon, Gare Du Nord, Ruben Hein, Lefties Soul Connection, Benjamin Herman met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Monsieur Dubois, State of Monc, The Jazzinvaders, Steffen Morrison, Ntjam Rosie, Darius Dante, Eefje, Theo Nijland en de al genoemde Michiel Borstlap, The Ploctones, Rowwen Hèze en Trijntje Oosterhuis met speciale gast Frank McComb.

En na al deze opsommingen blijven er nog heel wat namen over die tot verrassende persoonlijke ontdekkingen kunnen leiden, zoals Andreya Triana, Shining, Dominic Miller Band, Fat Freddy’s Drop, Danilo Perez Trio en The Sunburst Band.

Kortom, reden genoeg om de 6de editie van The Hague Jazz te bezoeken en er een fantastisch lang weekend van te maken!

BEKIJK HET VOLLEDIGE PROGRAMMA OP DE WEBSITE >>>

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: