TakeRoot Presents: Eilen Jewell @ Spot Groningen

SPOT Groningen programmeert concerten die worden gepresenteerd onder de noemer ‘TakeRoot presents’. Typerend voor de (inter)nationale artiesten waar TakeRoot presents voor staat: roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed, maar wel met het oog op de toekomst gericht. Dinsdag 04 Juni 2024 a.s. is het Eilen Jewell die deze stroming zal vertegenwoordigen met haar optreden in de Kleine Zaal.

In slechts een paar maanden tijd zag Eilen Jewell haar huwelijk, haar band en wat leek haar hele carrière uit elkaar vallen. Tegen de tijd dat dat was neergedaald, was de zangeres en songwriter rouwend en geschokt, woonde ze in een afgelegen hut in de bergen en wist ze niet zeker of ze ooit nog muziek zou kunnen maken. “Door zo snel zo veel te verliezen, werd ik gedwongen om uit te zoeken wat echt belangrijk was. Het deed me beseffen dat ik maar één leven heb, en dat ik maar beter het beste ervan kan maken”. Met Get Behind The Wheel, haar negende studioalbum, doet Jewell precies dat.

De collectie die mede is geproduceerd door multi-instrumentalist Will Kimbrough, duwt Jewell’s kenmerkende mix van vintage roots-noir naar een meer uitdagend gebied. Met ruimtelijke, filmische arrangementen worden haar diepgaande verkenningen van verdriet, verlies, veerkracht en verlossing versterkt. Jewell’s vertolking is tijdloos, haar stem beweegt moeiteloos van onbewaakte intimiteit naar ijzig cool en weer terug, soms binnen hetzelfde nummer. Het resultaat is Jewell’s meest gedurfde album tot nu toe, een krachtig werk van artistieke alchemie dat hartzeer transformeert in een echte creatieve wedergeboorte.

  • Dinsdag 4 juni 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: restaurant The Mix open
  • 20:30 uur: start programma
  • Prijs € 19.50 Klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: