*-*AANRADER*-* 17 + 18 Nov. Blues a/d Zaan 2023

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 november strijken nationale en internationale artiesten weer neer in DE FLUX voor Blues aan de Zaan 2023! Het tweedaagse festival wordt in samenwerking met de Zaans stergitarist Ruben Hoeke georganiseerd en ook deze editie zullen gevestigde namen het podium delen met nieuw talent.

VRIJDAG 17 NOVEMBER
Aanvang 20:30 uur (deur open: 20:00 uur)

The Tarn House Renegades

Rauwe vocalen, catchy riffs, strakke grooves en gitaarsolo’s; met deze elementen in de basis schrijven The Tarn House Renegades afkomstig uit Alkmaar en de Zaanstreek hun muziek. Live speelt de band een energieke krachtige show waarin frontman/leadzanger Tom Daniel Staples, samen met Joris Kuhne (basgitaar), Chris van der Vlies (drums) en Robert Swijgman (gitaar) altijd tot het uiterste gaan. Het eigen werk loopt naadloos over in covers van hun helden, denk hierbij aan Jimi Hendrix en Led Zeppelin.

Birdmens met Ian Siegal, Jon Amor, Tom Gilkes, Rob Barry, Dave Doherty en Jonny Henderson

Met deze mannen staat er meer dan 100 jaar live-ervaring op het podium, kwamen de Birdmens in ‘Britse All Star’ bezetting samen in het nasleep van de pandemie van 2020. Naarmate het publiek terugkeerde naar clubs, concertzalen en festivals, traden de Birdmens ook op in 2022. Een opmerkelijke show was hun spetterende optreden op Moulin Blues, NL. Hun hoofdpodium set was zo explosief dat promotors en bookers smeekten om hun visitekaartjes aan de band door te geven backstage.

Men hoeft alleen maar naar hun album te luisteren om de unieke kwaliteiten te horen die de Birdmens op het podium moeten brengen. De energie is euforisch, de ziel subliem en het vakmanschap van wereldklasse. Als individuen worden de leden wereldwijd geprezen als enkele van de beste ambassadeurs van het genre. Collectief hebben ze meer van de meest begeerde prijzen gewonnen dan enige andere bluesband die vandaag de dag op het podium optreedt.

De internationale aard van Birdmens vereist een draaideur. De stamboom van de artiesten die op het podium staan, kan echter nooit in twijfel worden getrokken.

ZATERDAG 18 NOVEMBER
Aanvang 19.00 uur (deur open: 18.30 uur)

Luca & Uncle Rudi

Een Nederlands, Belgische band, geformeerd rond het 14 jarige gitaartalent Luca Holkenborg. Zo jong en dán al kunnen zeggen dat je mocht jammen met bekende bluesmuzikanten. Niet de minsten! Hij deelde het podium met John Primer, Danny Bryant, en Toby Lee om er een paar te noemen. Inmiddels wordt Luca begeleidt door een paar doorgewinterde muzikanten.

Nienke Dingemans Band

Nienke Dingemans is een 19-jarige singer/songwriter uit Ossendrecht. Ze wordt gezien als een zeer jong bluestalent, maar haar muziek strekt zich ook uit tot soul, country en jazz. Zij heeft ondanks haar jonge leeftijd een krachtige en doorleefde zangstem met karakter. Ze speelt gitaar en piano en schrijft haar eigen muziek.

Harlem Lake

Zij openden in coronatijd het toenmalige hybride BADZ 2021. Dat was nog niet een ideale concertsetting. Na de online reportage op You Tube is de band internationaal in een stroomversnelling terecht gekomen. Ze maakte zodanig onuitwisbare indruk dat we bij wijze van uitzondering hebben besloten om de band terug te vragen.

Ruben Hoeke Band + nieuwe talenten

Zoals ieder jaar sluit de Ruben Hoeke Band het festival af samen met nieuwe talenten! Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. In 2004 richtte hij zijn eigen ‘Ruben Hoeke Band’ op. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen.’ 

Podium de Flux

Hemkade 48

1506 PT Zaandam

Ticketprijzen:
Dagkaarten voorverkoop: €18,00
Dagkaarten deur: € 22,00
Passe-partout: € 25,00 euro*

  • In aanloop naar het Blues aan de Zaan festival kun je als bezoeker van een van de Blues aan de Zaan-clubshows een passe-partout festivalkaartje voor slechts 𝟭𝟬 𝗲𝘂𝗿𝗼 kopen in plaats 25 euro! Tickethouders ontvangen na afloop van een Blues aan de Zaan-clubshow een e-mail met hierin een persoonlijke kortingscode. Onder de Blues aan de Zaan-clubshows vallen: Popa Chubby, Elles Bailey, Jake La Bot, Scott H. Biram.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: