*-*-*Aanrader*-*-* Dom Martin @ Musicon – Den Haag 6 September a.s.

Musicon is in de jaren negentig geboren uit de vraag naar oefenruimtes, popmuziekles en een poppodium. In het Haagse cultuurveld heeft Musicon inmiddels zijn eigen plek veroverd waar naast zalen er ook een sfeervol muziekcafé te bezoeken is. Musicon is heilige Haagse muziekgrond, met jaarlijks meer dan 15.000 concertbezoekers. Er wordt actief bijgedragen aan de cultuureducatie en talentontwikkeling van Den Haag met prijswinnende programma’s voor jong & oud. Wordt Musicon nu ook een venue waar bluesmuzikanten en -liefhebbers samenkomen?

Net terug van zijn optredens op Joe Bonamassa’s Keeping The Blues Alive Mediterranean Blues Cruise 2023 staat deze gitarist/zanger zomaar op het intieme podium van Musicon van Den Haag. Hoewel Dom Martin een jonge man is die relatief nieuw is in het vak, zou het verkeerd zijn om te denken dat hij niet zijn tol heeft betaald in het leven en de muziek. Opgeroeid in de vaak harde, maar gemeenschapsgerichte straten van Belfast, Noord-Ierland, handelde Dom een tijdlang lokaal zonder een idee te hebben hoe hij kon doorbreken in de internationale muziekindustrie en mogelijk te veel bescheiden was om het te proberen. ‘Ontdekt’ door zijn huidige management, heeft Dom een redelijk ‘meteorische’ opkomst gemaakt in de hedendaagse industrie.

Zijn verbluffende, volledig natuurlijk klinkende en ongedwongen/ongetrainde vaardigheid op de akoestische gitaar, in combinatie met een authentieke ‘Belfast Blues’-stem, roept vergelijkingen op met velen, van de in Glasgow geboren John Martyn tot Rory Gallagher, met knipogen naar velen daartussenin, niet in de laatste plaats naar artiesten als Van Morrison en Foy Vance. Dom heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn akoestische werk, waaronder een Europese prijs in 2019, Britse prijzen in 2020/2021 en 2022, en is nu een lid van de UK Blues Hall of Fame.

Dom is even bekwaam op de elektrische gitaar met zijn powertrio en heeft in 2022 de prijs voor Beste Instrumentalist gewonnen bij de UK Blues Awards. Het trio is altijd een zeer populaire toevoeging aan elk blues-/rockfestival en Dom speelt altijd graag een nummer of twee van Rory Gallagher naast zijn eigen nummers, terwijl hij ernaar streeft “Rory’s muziek levend te houden”.

‘Buried In The Hail’ is Martin’s derde studioalbum, opgenomen in de Golden Egg Studios in Ierland en geeft z’n schoonheid bij elke draaibeurt meer prijs. Productie was in handen van Grammy Award genomineerde producers Chris O’Brien and Graham Murphy, co-productie door Dom Martin. Op de Willie Nelson cover ‘Crazy’ na, zijn alle songs van de hand van de muzikant zelf. Releasedatum is van ‘Buried In The Hail’ is 22 september a.s.

Locatie:
Musicon
Soestdijksekade 345
2574 AL Den Haag

Woensdag 06 September 2023

Aanvang: 20:30 uur

Tickets v.v.k.@ € 15.00 p.p. Klik HIER.

Aan de deur @ € 17,50 p.p.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: