Jimi Primetime Smith & Bob Corritore Blues Band lijven Dongen tijdelijk in bij Chicago

Jimi Primetime Smith & Bob Corritore Blues Band speelden op zondag 07 Mei 2023 jl. in Café Zaal de Gouden Leeuw van Dongen. De support-act waren de winnaars van de Dutch Blues Challenge Little Hat. Verslag Ton Kok met foto’s van Dick van der Wilt. Klik HIER (support-act) en HIER (main-act) om het gehele album te kunnen bekijken.

Afgelopen zondag kregen de bezoekers van De Gouden Leeuw een super seizoensafsluiting voorgeschoteld van de mannen van Blues Promotion Dongen in de vorm van Jimi Primetime Smith & Bob Corritore Blues Band met als special guest Tail Dragger (James Yancey Jones), de inmiddels 82-jarige Chicago blues veteraan, een man die met behulp van vooral Robbert Fossen de laatste tien jaar al regelmatig op de Nederlandse podia te zien was.

Maar vóór deze heren hun feestje mochten bouwen was het taak aan onze vaderlandse trots Little Hat, die eerdaags ons land gaan vertegenwoordigen bij de European Blues Challenge in Polen, om het publiek op te warmen.

Little Hat Dongen

Met een drie kwartier durende dampende set wisten Machiel Meijers (zang/harmonica), Willem van Dullemen (gitaar/zang) en Paolo de Stigter (drums/zang) de temperatuur tot gevaarlijke hoogte op te stoken.

Little Hat Dongen

Willem kwam bij wijze van spreken rechtstreeks vanuit het vliegveld naar Dongen na een welverdiende vakantie in de V.S. Ook nu weer zeer overtuigend en de verwachtingen voor de E.B.C. zijn dan ook hoog gespannen.

Little Hat Dongen

Na de set even wat aan de podiumopbouw aanpassen maar na enkele minuten, wat nauwelijks een pauze genoemd mocht worden, verschenen Jimi Primetime Smith (gitaar/zang), Bob Corritore (harmonica), Yahni Riley (bas) en ex-Paladins drummer Brian Fahey op het podium, aangevuld met gitarist Rockin’ Johnny Burgin. Burgin heeft overigens een behoorlijk indrukwekkende discografie op zijn naam, zowel van zichzelf als gast bij derden. Hij werkte zelfs samen in Nederland met de helaas bijna vergeten Peter Struijk.

_Z627348

De band ging van start met een aantal door Jimi Primetime Smith gezongen nummers en begonnen werd met Muddy Waters’ ‘Strange Woman’, waarin Jimi meteen de trukendoos op gitaar opende door met één hand de snaren te beroeren en gelijk de aandacht van het publiek naar zich toe te strekken. Zijn gitaarspel klonk helder en puntig.

_Z627578

Uiteraard kreeg ook Bob Corritore, die hij eind jaren zeventig in Chicago ontmoette, alle ruimte zijn niet geringe kunsten op de harmonica te demonstreren, terwijl solistisch ook Johnny Burgin zich niet onbetuigd liet. Zijn gitaarspel was iets minder clean dan dat van heer Smith, maar zeker niet minder.

_Z627675

Zijn verstaanbaarheid was door gegoochel met zijn stem niet altijd optimaal helaas. Ook werd het nodige werk gespeeld van de Corritore/Smith CD The World In A Jug, die zeker de aanschaf waard is.

_Z627567-2

Na een prima openingsdeel kreeg Johnny de kans om enkele nummers te zingen en dat werden ‘Cold Chills’ van zijn Greaseland album en het Jimmy Rogers nummer ‘Blues Falling’. Ook hij liet een prima indruk na in de goed gevulde Gouden Leeuw.

_Z627771

Johnny staat ook Tail Dragger al jaren muzikaal bij en aan deze Chicago veteraan, die zijn artiestennaam kreeg toebedeeld van niemand minder dan Howlin’ Wolf, de taak om de set af te sluiten. Aan de laatste keer dat ik hem zag heb ik gemengde gevoelens overgehouden en wachtte zijn opkomst met enige scepsis af. Hij oogde broos en breekbaar en moest het podium op worden geholpen, waar hij zijn optreden deels zittend afwerkte.

_Z627924

Maar…. de oldtimer wist al snel het publiek in te pakken met zijn charisma, humor en behoorlijk krachtige stemgeluid. Hij wist zelf nog een wandelingetje door de zaal te maken om de nodige dames het hof te maken. Natuurlijk had Tail Dragger een strakke band achter zich, die hem op prima wijze door zijn repertoire loodste.

_Z627749

Bij de toegift ging men nog heerlijk los op een lekkere Howlin’ Wolf riff. Ook Tail Dragger was niet altijd even verstaanbaar, maar uiteindelijk……who cares. De sfeer was juist.

_Z627785

Kortom, de liefhebber kreeg vanmiddag een uitstekend bluesmenu voorgeschoteld, waarbij ze vingers konden aflikken. Ongetwijfeld zal hun optreden op Moulin Blues ook geweldig geweest zijn, maar deze ‘juke joint’ setting zal niet te overtreffen zijn geweest.

_Z627839

Hulde weer voor Blues promotion Dongen en we kijken reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen.

_Z628107

1 thought on “Jimi Primetime Smith & Bob Corritore Blues Band lijven Dongen tijdelijk in bij Chicago”

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: