Time-table Ribs & Blues 2023 bekend!

Je kunt nu alvast beginnen je ‘spoorboekje’ voor het 25e Ribs & Blues samen te stellen want de time-table is bekend! 

Zaterdag 27 Mei zien we o.a.:

Grollo 19:15 uur – 20:15 uur

Op zaterdag opent GROLLO het festival. De band is de ultieme interpretatie van Cuby & The Blizzards en zal veel liefhebbers plezieren. GROLLO, de enige en daarmee ook de beste Cuby and the Blizzards tribute band van Nederland Niet alleen komen ze muzikaal akelig dicht in de buurt van het origineel, ook qua uitstraling hadden deze heren destijds zo bij Cuby in de boerderij kunnen wonen. Samen delen ze de voorliefde voor muziek uit de jaren 60/70, en zo ontstond dan ook het idee om eens een eerbetoon te brengen. Aan wie anders dan aan Cuby and the Blizzards, met wie zij zich als provinciale (Diepenheim, Lemele, Deventer, Zwolle) bluesrockers zo verwant voelen. De band bestaat uit leden van Tricklebolt, The Grand East, Money and the Man en Boogie Monster. Allemaal jonge bands die volop inspiratie putten uit de tijd dat Harrie Muskee zelf ook nog een broekie was. Het repertoire beslaat dan ook de eerste tien jaar van de band, van ‘Desolation’ tot en met ‘Kid Blue’.

Ilse DeLange 21:15 uur- 22:30 uur

Sinds haar debuutalbum World Of Hurt behoort Ilse DeLange tot een van de grootste en meest gerespecteerde artiesten van ons land. Vele hit singles, #1 albums en prestigieuze awards volgden in hoog tempo. Met The Common Linnets behaalde de zangeres de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival, waarna een #1 hit in 14 landen volgde. Ilse DeLange brengt met haar festival Tuckerville meer country naar Nederland, had een rol in de Amerikaanse TV serie Nashville en begeleidt jong talent in hun muziek carriere. Na het internationale succes met The Common Linnets bracht Ilse DeLange in 2019 haar langverwachte soloalbum uit. Een moment dat niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Het album werd direct bekroond met GOUD en sleepte de zangeres de Edison oeuvre award in de wacht. Ook in Duitsland maakt de zangeres grote indruk, oa in het TV programma Sing Meinen Song en ze was te zien als jurylid in Deutschland Sucht Den Superstar. De single ‘Willing’, die veelvoudig op de radio te horen is, is de start van een reeks (pop) singles en een gloednieuw album in 2023. Ilse zal de nieuwe muziek volop laten horen in de clubs in Nederland en Duitsland.

Eerste Pinksterdag Zondag 28 Mei zien we o.a.:

Little Hat 14:00 uur – 15:00 uur

Rockin’, sleazy & electrified……Little Hat – de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2022 – mixt het allemaal door elkaar in een meedogenloze groove die flowt alsof ‘ie van een one-man band komt. Hun strakke, rauwe, primitieve sound brengt je terug naar een tijd toen rocken betekende dat er ook gerold werd. De zware dans ritmes doen je bijna vergeten dat de lage tonen niet worden ingevuld door een bassist, maar door de rechtervoet van de drummer. Elke show is een unieke ervaring doordat deze ervaren muzikanten constant op elkaar inspelen en iets unieks creëren op het podium. Frontman Machiel Meijers’ (Stackhouse) rauwe en gepassioneerde vocalen en harmonicawerk worden mooi gecomplimenteerd door legendarische Dutch Blues Hall of Fame inductee Willem Van Dullemen’s (Groovetones) gruizige old-school gitaarspel. Dit ijzersterke duo wordt gecompleteerd door de stuwende ritmes van uitblinker Paolo de Stigter (Thomas Toussaint) op drums: een alternatief power-trio dat je elke dag van de week van je sokken kan blazen. De band is reeds een graag geziene gast op vele festivals. Daarbij heeft de release van hun internationaal uitstekend ontvangen debuut-album “Wine Whiskey & Wimmen” hen geen windeieren gelegd. Verwacht wilde grooves en toffe licks als je naar een Little Hat show komt… Maar bovenal: vergeet niet je dansschoenen aan te trekken want het is onmogelijk om stil te staan als deze mannen aan de slag gaan!!!

Fantastic Negrito 21:00 uur – 21:00 uur

Dampende en stomende r&b, blues en gospel, of zoals hij het zelf noemt: ‘black roots music for everyone’, brengt de excentrieke Amerikaan met de naam Fantastic Negrito. De Amerikaanse rootsmuzikant Fantastic Negrito heeft een tweede kans gekregen in het leven en maakt daar dankbaar gebruik van. Drie jaar na zijn debuutalbum The X Factor (1996) kreeg Xavier Dphrepaulezz (zijn echte naam) een auto-ongeluk en lag drie weken in coma. Na een aantal moeilijke en muziekloze jaren kreeg hij in 2014 weer de spirit en maakte een comeback als Fantastic Negrito. Sindsdien heeft hij vier albums uitgebracht vol dampende en stomende r&b, blues en gospel, of zoals hij het zelf noemt: ‘black roots music for everyone’.

Dan Patlansky 19:00 uur – 21:00 uur

Dan Patlansky, snarenwonder uit Zuid-Afrika. Deze fenomenale gitarist en songschrijver is sinds zijn debuutalbum ‘Standing At The Station’ uit 2000 uitgegroeid tot een van ’s werelds beste bluesartiesten. Met zijn negende studioalbum Shelter of Bones dat eind februari uitkwam speelt en zingt Dan Patlansly zich wederom in de kijker bij een groter publiek, de grote podia en internationale festivals, waar hij beslist thuishoort.

Elles Bailey 20:30 uur – 21:45 uur

De Britse Elles Bailey, die onlangs Artist en Live Act of the Year werd gekroond bij de prestigieuze UK Americana Awards 2023! Elles Bailey, de rokerige stem, de menselijke dynamo die zich de afgelopen jaren een weg baande naar de voorhoede van de Britse blues- en rootsscene, kwam in het voorjaar van 2022 met haar langverwachte derde album ‘Shining in the Half Light’. Voor een volledig onafhankelijke artiest, zonder de slagkracht van een groot label, is het een prestatie van formaat. Bovendien heeft Elles zojuist Artist en Live Act of the Year gewonnen bij de prestigieuze UK Americana Awards 2023 tijdens een sterrengala in The Hackney Empire eind januari. In 2022 speelde Elles op grote festivals in de UK en Europa over de hele lengte en breedte van het VK en naar Europa, speelde met Joe Bonamassa op de’ Keeping the Blues Alive at Sea Cruise,” opende voor Blues Legend Walter Trout en trad ze op met Don McLean op zijn 50-jarige American Pie UK-tournee. Elles is nu klaar voor haar eigen 2023 tour.

Walter Trout 23:30 uur – 00:45 uur

Water Trout was vaker te gast bij Ribs & Blues en zorgde voor memorabele shows. Natuurlijk kan deze ‘survivor’ op ons verjaardagsfeest niet ontbreken! Hij sluit dan ook de eerste Pinksterdag af. Walter Trout is een bluesrocker in hart en nieren. De Amerikaanse gitarist mag zich met recht een van de grootste bluesgitaristen ter wereld noemen. Hij speelde tientallen jaren in dienst van andere artiesten: zo werkte hij samen met blues-allrounder John Lee Hooker, maar ook met funk-discoman Joe Tex en hij was zelfs tijdelijk lid van de band Canned Heat. Sinds 1989 doet hij het op eigen kracht. Hoewel blues-rock nog steeds de basis is en rode draad vormt in zijn muziek maakt Walter Trout graag uitstapjes naar southern rock en country blues.

Tweede Pinksterdag Maandag 29 Mei zien we o.a.:

Ghalia Volt 14:30 uur – 15:30 uur

Als tiener luistert Ghalia Volt naar punk en garagerock en is ze graag te vinden in de muziekscene in België. Bands als The Cramps, Sex Pistols, The Clash en MC5 leiden haar naar de rockabilly en psychobilly en uiteindelijk naar de muziek uit de rock & roll scene van de jaren vijftig. Hoe sterk is het verlangen en hoe volhardend ben je wanneer je een jaar in de straten van Brussel in je eentje muziek maakt, om zo geld bij elkaar te sprokkelen voor een heuse bedevaartstocht naar de Verenigde Staten. Ghalia Volt heeft nauwelijks 21 kaarsjes uitgeblazen wanneer ze, met op haar rug een volle rugzak en in haar rechterhand een gitaar naar het land van haar grootste inspiratiebronnen vertrekt. Tijdens deze zeer persoonlijke tocht naar New Orleans Chicago, Jackson, Clarksdale Mississippi, Memphis en Nashville, Tennessee en St-Louis, Missouri wandelt de Brusselse dame door de steden die haar liefde voor de historische klanken alleen maar groter maakt. Ze zingt er in Juke Joints waar ooit haar helden optraden en ontmoet zelfs haar grote held; de legendarische Little Richard, die de door haar meegebrachte albums signeert.

Devon Allman 16:30 uur – 17:30 uur

Allman, een naam die tot in de eeuwigheid verbonden zal blijven aan de betere Southern rock. Devon Allman is de zoon van de in 2017 overleden Gregg Allman, toetsenist, zanger en songwriter van de legendarische Allman Brothers Band. Op de lijst van muzikale zwaargewichten waarmee Devon het podium deelde staan Les Paul, Lynyrd Skynyrd, Billy Gibbons, Gov’t Mule, Blackberry Smoke en Lukas Nelson. Hij richtte Devon Allman’s Honeytribe op in 1999, nam twee albums op en toerde het volgende decennium met tussenpozen de wereld rond. In 2011 vormde Devon samen met Cyril Neville de Royal Southern Brotherhood. Deze supergroep bracht een drietal albums uit, won een Blues-muziekprijs en bekroonde de wereldtournee met een optreden in de Royal Albert Hall in Londen. Tegelijkertijd werkte Devon aan een vruchtbare solocarrière, met de uitgave van Turquoise in 2013 en Ragged & Dirty (2014), die veel lovende kritieken oogstte, evenals top Billboard-posities, waaronder # 1 op de Blues-hitlijst voor Ride or Die uit 2016. In 2017 formeerde hij het Devon Allman Project en startte een wereldtournee in 2018-2019 met Duane Betts als speciale gast. Dat leidde tot de Allman Betts Band. Op 2e Pinksterdag staat deze Allman Brothers telg met eigen band op het Mainstage in Raalte.

Laurence Jones 18:00 uur – 19:00 uur

Laurence Jones neemt de afsluiting van deze 25ste verjaardagspartij van Ribs & Blues voor zijn rekening. Laurence Jones wordt gezien als één van de beste blues gitaristen van dit moment. Dat Laurence kan worden gezien als ware virtuoos, werd al bevestigd bij het drie maal achtereenvolgens ontvangen van de award voor ‘Young Artist Of The Year’ tijdens de British Blues Awards. Hiernaast is hij opgenomen in de British Blues Hall Of Fame en ging hij al op tour met onder andere Van Morrison, Ringo Starr, Joe Bonamassa, Status Quo en Jeff Beck.

LET OP!!! Ribs & Blues niet meer helemaal gratis!!!! Koop je ticket @ € 25,00 voor een passe-partout of schaf een dagticket @ €10,00 nù aan via deze link. De kaartverkoop is in volle gang. Kinderen tm 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang!

Klik op DEZE link voor het complete programma, informatie én voor de ticketverkoop

25 jaar Ribs & Blues

Zaterdag  27 mei : 18:30 uur tot 01:00 uur
Zondag    28 mei:  13:00 uur tot 01:00 uur
Maandag 29 mei:  13:00 uur tot 20:00 uur

Locatie festivalterrein: De Domineeskamp, Raalte

Overnachten in hotel, B & B of kamperen in de buurt? Klik HIER voor meer info.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: