Imperial Crowns On Tour; ook bij ons te zien – Mei ’23!!!

The Imperial Crowns, Jimmie Wood, J.J. Holiday, Rachel Wood, James Carter en Ryan Dean brengen “The best Rock and Blues road show ever!” terug naar Europa!!!

Rockin’ pycho-delta soul!
The Imperial Crowns uit Los Angeles werd opgericht in 1993, ontstaan ​​uit de passionele muzikale hartsvrienden Jimmie Wood en J.J. Holiday. Soulmates Jimmie en J.J. delen een voorliefde voor elektrische en country-blues, maar ook voor soul, rock-‘n-roll, swamp-pop, psychedelica, rockabilly en gospel muziek.

Terwijl ze het eerste album (Imperial Crowns) aan het opnemen waren, speelden ze in The Sacred Hearts met artiesten als Bruce Springsteen, Buddy Guy, Greg Allman, Taj Mahal, Gatemouth Brown, The Blind Boys, Chaka Kahn, Ann Peebles, etc. en elke maandagavond in The House of Blues op de Sunset Strip! Zo bouwt de band een reputatie op en waardoor de band mede bekend raakt door hun superenergieke ‘live performances’.

The Crowns begonnen in 2002 met touren op het Europese continent en er groeiden gestaag een toegewijde fanbase van zowel jongere als oudere bluesfans. De band werd net zo enthousiast ontvangen op popfestivals zoals BosPop als op The Moulin Blues in Ospel, Nederland en het Peer Rhythm & Blues Festival, België. Zo ver naar het noorden als het Bergen Blues- en R n’ B-festival in Noorwegen en zo ver naar het zuiden als het Byron Bay Blues Festival in Australië, de Imperial Crowns schokten menige fan en mede-artiest!

Na een pauze die duurde van 2008 tot 2015 ging de band in 2016 weer de studio in om “The Calling” en later in 2018 het album “25 LIVE” voor Dixie Frog Records op te nemen. Om deze albums te promoten keerden ze terug in 2016, 2017 en 2018 naar Europa waar de zalen stijf uitverkocht raakten. Gelukkig kunnen de fans ook in 2023 weer genieten van deze waanzinnig enthousiaste, energievolle, fantastische band!

Overal waar de mannen optreden bereikt de band een cultstatus vanwege hun legendarische optredens. Hun laatste dubbelplaat ’25 Live’ is een verzameling van vijfentwintig eerder uitgebrachte songs, maar dan opgenomen tijdens live-optredens. Verwacht blues-harp, huilende (slide)gitaar en opzwepende drumms.

Tijdens hun Europese tour zijn The Imperial Crowns op diverse data in Nederland te zien zoals o.a. Oss, Breda, Weert, Oude Meer, Leiden, Enschede, Assen en Maastricht. In België zijn The Imperial Crowns te zien in Verviers.

LET OP !! 20 Mei treedt de band 2 x op, ‘s middags in Breda en ‘s avonds in Weert.

Klik HIER voor een zaal bij jou in de buurt en bestel die kaarten snel!!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: