Vette solo’s bij Vega Strauss Band en The Bluesanovas op één na laatste “Keeping The Blues Alive”

The Bluesanovas en de Vega Strauss Band speelden zondag 26 Maart 2023 jl. bij Keeping The Blues Alive in Zaal Thijssen te Vlierden. Tekst en foto’s Leo Gabriëls.

Afgelopen zondagmiddag 26 maart was het de op een na laatste editie van “Keeping The Blues Alive” in zaal Thijssen te Vlierden en terwijl ik dit type denk ik terug aan een van de eerste optredens van seizoen 2013 met Sugar Boy & The Sinners toen nog in het Cultuurcentrum in Deurne alweer 10 jaar geleden. Vanaf het begin tot nu kan ik wel zeggen dat ik, of beter wij, hebben kunnen genieten van al deze optredens bij KTBA, zo ook weer dit optreden afgelopen zondag met de Vega Strauss Band en The Bluesanovas uit Duitsland.

Zelf had ik The Bluesanovas nog nooit live gezien in deze bezetting maar zoek hen eens op in de media of hun website thebluesanovas.de, dan zie je dat ze niet zo onbekend zijn en diverse prijzen behaalden zoals de German Blues Award 2019/2020/ 2021.

Ook stonden ze in het voorprogramma van Eric Clapton tijdens zijn tour in Duitsland 2022. Veel lovende woorden gehoord over deze band in Vlierden dus een aanrader als ze in de buurt spelen.

Bandleden zijn Melvin Schulz – vocals, Nicolas Karolewicz – bass, Philippe Dreiher – drums, zijn tweelingbroer Nico Dreiher op keys en op gitaar Felipe Henrique de la Torre.

De laatste deed mij denken aan Joe Bonamassa, zo strak in het pak en zonnebril op, deze benjamin van de band deed het voortreffelijk mag ik wel zeggen, met zijn solo’s kreeg hij veel respons van het publiek.

Na de pauze kondigt Martin Brouwers de volgende band aan….. “mag ik een groot applaus voor de Vega Strauss Band”. De band met Tony Vega vocals/gitaar (USA) en Kay Strauss ook op vocals en gitaar (DE), beiden waren al eerder te gast bij KTBA.

Maar ook de strakke rhythm-section mag er zijn; op bass Henrik Poulsen en drums Mads “Tiny” Andersen beiden uit Denemarken. Waarom ze de drummer “Tiny” noemen blijft de vraag.

De goede man is zowat twee meter lang! Bassist Poulsen ging af en toe helemaal op in de muziek met zijn bass gitaar maar ook met zijn gezicht.

Het werd een stevige set met vette gitaarsolo’s van Kay Strauss en Tony Vega, je zou zo zeggen dat ze allebei uit de Texas blues-scene komen.

Het werd een mooie middag en alles wat mooi is duurt maar even…..gelukkig kwam er nog een toegift en zo sloot deze band (dachten ze!) mooi af.

Echter zoals vele malen krijgen Theo en Martin het voor elkaar om beide bands weer terug te krijgen op het podium voor de bij trouwe bezoekers zo bekende jam sessie die ook nu weer heel speciaal werd. Daarna kon er afgesloten worden en werd het publiek door beide bands bedankt voor hun support.

De broers Martin en Theo Brouwers staan op het podium en bedanken het publiek nogmaals voor hun bezoek nu en in het verleden. Dan besef je pas dat het is de één laatste keer was.

Nu is het nog niet zover maar op 5 november is er nog een grote happening en afsluiter van 10 jaar “Keeping The Blues Alive” dan zullen Theo & Mia en Martin & Ellen nog één evenement neerzetten “Goodbye Keeping the Blues Alive SUPER SESSION” waar diverse muzikanten zich nu al voor hebben opgegeven.

Van mij ook een oproep aan al die mensen die er vaste bezoekers waren of er ooit geweest zijn om deze laatste aflevering niet zomaar voorbij te laten gaan. KOM op 5 november om 14:00 uur naar zaal Thijssen in Vlierden. nadere info volgt nog.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: