Presentatie nieuw album 12BBB is een feit!!

The Twelve Bar Blues Band speelde op Zondag 05 Februari 2023 jl. in Bluessociëteit l’Esprit, locatie De Beuk Barendrecht. Verslag Dick van der Wilt, foto’s Jan van der Ent, waarvoor dank. Klik HIER om het gehele album te kunnen bekijken.

!2 BBB

De deuren gaan om twee uur open en er worden veel gasten verwacht, L’Esprit is namelijk al een aantal dagen uitverkocht. Vandaag zal de presentatie zijn van de nieuwe cd van The Twelve Bar Blues Band a.k.a. de 12BBB.
Veel bekende gezichten maar ook een paar minder bekende passeren de in-check balie, in de tussentijd zijn bandleden Jan J. Scherpenzeel en Kees Dusink even op tournee tussen het publiek. Deze band heeft in der loop der jaren een grote schare fans weten te vergaren waardoor men zoveel mensen persoonlijk heeft leren kennen en waar de heren ook even de tijd voor nemen om een praatje te maken.

!2 BBB

Om 15:00 uur is het al lekker vol; Jan Valster kondigt de band aan en kan men van start. Wat onmiddellijk opvalt is dat de band meer amicaal is geworden en het direct erg gezellig is van band naar publiek. Frontman Jan maakt regelmatig een geintje en het publiek genoot met volle teugen van dit vrije en losse gedrag.

Gitarist Peter de Langerak zagen we vier weken terug op ditzelfde podium al met een andere band (Talkin’ Blues red.), en ook hij lijkt zich ook vandaag weer thuis te voelen en daar doet het bestuur van L’Esprit het uiteindelijk voor.

!2 BBB

De band bestaat uit de oude formatie maar ik heb begrepen dat de voormalige gitarist (Randy Pears red.) geen tijd meer had om opnieuw verder te gaan met deze band en daarom is toen Peter Langerak bij de band
aangesloten wat zeker geen slechte keus is geweest. Persoonlijk vind ik dat peter Langerak goed op Kees Dussink aansluit en dat ze samen erg mooie dingen creëren.

!2 BBB

Bassist Patrick “Sideburn” Obrist is altijd ‘n mooi figuur op het podium, die man gaat echt helemaal op in de muziek en geniet volgens mij van alle optredens. Zelf heb ik hem diverse keren zien spelen en kan daar heel erg van genieten.

12 BBB

Drummer Jeffrey van Duffelen zie je ook genieten achter het drumstel en het loopt allemaal als een goed
geoliede machine, maar dat kan niet anders als je al zolang met elkaar speelt ontstaat er iets moois dat maakt alsof men bijna alles met de ogen dicht kan.

!2 BBB

Ook gitarist Kees Dusink staat op het podium met een smile van oor tot oor, hij geniet volop van deze volle
zaal en het enthousiasme van het publiek. Drie jaar terug rees tijdens een interview op RTV Ridderkerk de vraag of de mannen ooit weer met elkaar zouden gaan spelen en gelukkig voor de fans hebben de bandleden bekend gemaakt weer verder te gaan en te kijken tot waar dit leidt.

!2 BBB

Het eerste optreden na de Covid periode vond in Duitsland plaats waarna een optreden in L’Esprit de volgende dag gepland stond. Tijdens dat optreden was goed waar te nemen dat de mannen toen helemaal kapot waren en dat ze weer op zoek moesten naar het gevoel binnen de band.
Afgelopen zondag was daar zeker geen spoor meer van terug te vinden, alles is weer helemaal op elkaar
ingespeeld. Frontman Jan staat er weer bij of dat de band nooit uit elkaar is geweest en het is weer een erg hechte band geworden die elkaar allemaal ruimte geven om te spelen.
De sfeer binnen de band is echt weer geweldig, ook zou er volgens Jan een vrachtwagen met cd’s
aan zou komen maar die was de weg kwijt.

!2 BBB

Voormalig WOS Radio DJ Frits Krieg kreeg als eerste een cd van de band overhandigd, de man heeft veel betekend voor de blueswereld en was met grote regelmaat in L’Esprit te spotten maar heeft door persoonlijke redenen de blues wereld een beetje verlaten. Maar Frits de cd is je gegund en dat je er nog maar veel naar mag luisteren.

!2 BBB

Zanger/blues-harpist/frontman Jan J. Scherpenzeel riep op dat niemand de deur uit mocht zonder cd en dat is volgens mijn ook aardig gelukt. Af te leiden uit het gesprek met Jan van der Ent was het een erg geslaagde middag en hopelijk horen we nog veel van deze band.

Als laatste een paar feitjes: Het nieuwe album werd opgenomen op het Bluezy Blues Festival Ridderkerk van 2022 heeft de titel Twelve Bar Blues Band Live meegekregen en beslaat een achttal songs. De liefhebbers – zoals ikzelf – van de langere nummers komen ruimschoots aan hun trekken want er staan maar liefst drie nummers op van ruim tien minuten!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: