31e editie An Evening With The Blues @LantarenVenster – Rotterdam 25 Mrt a.s.!!

De 31ste editie van het alom bekende festival An Evening with the Blues is na tweeëntwintig keer Tiel als thuishaven te hebben gehad alweer toe aan de negende editie die in het Rotterdamse LantarenVenster theater wordt gehouden. De optredende artiesten die dit jaar acte de présence zullen geven zijn: Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers, Big Daddy Wilson & Hans Theessink en Curtis Salgado.

Photo’s: José Gallois and promo shots

Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers:

Een warme, soulvolle stem, maar tegelijk nuchter en intiem. Bai Kamara Jr.’s muziek is een mix van soul-, blues-, funk-, R&B- en jazzinvloeden. Hij was dé ontdekking van de Europese zomerfestivals van afgelopen jaar. Kamara Jr., zoon van de voormalige ambassadeur van Sierra Leone in Brussel, groeide op in Engeland en woont inmiddels al meer dan 25 jaar in Brussel. Bai is een geëngageerde singer-songwriter die trots is op zijn Afrikaanse roots. Hij deelde het podium met internationale artiesten als Habib Koité, Cassandra Wilson, Rokia Traoré en Dani Klein van Vaya Con Dios en deed een serie voorprogramma’s voor Vanessa Paradis. Het meest bekend is Bai Kamara Jr. van zijn samenwerking met wereldster Youssou N’Dour. Het veelzijdige talent van de zanger/gitarist druipt af van zijn vijf albums, maar ook van de songs die gebruikt werden in de films van de Spaanse regisseur Paco Torres. In januari 2023 komt zijn nieuwe album uit.

Big Daddy Wilson & Hans Theessink:

Hans Theessink en Big Daddy Wilson ontdekten de blues ieder op een totaal verschillende manier. Nederlander Theessink raakte via Big Bill Broonzy aan de blues verslaafd toen hij hem zo’n vijftig jaar geleden op de radio hoorde. Amerikaan Wilson, geboren in North Carolina, kwam pas in zijn militaire tijd in Duitsland met de blues in aanraking. Deze twee geweldige musici, die elkaars werk bewonderen, gingen in 2021 samen de studio in om het prachtige album Pay Day op te nemen.

Hans, naast zijn stem, ook bekend vanwege zijn geweldige gitaarspel en de prachtige donkere stem van Big Daddy, dat moest een geweldige combinatie worden. Een unieke samenwerking. Zoals De Blueskrant al zei: “Een weergaloze samenwerking van twee bluesmeesters pur sang!”

Curtis Salgado & Band:

Met een carrière van ruim veertig jaar is de bekroonde soul, blues en R&B zanger, harmonicaspeler en songwriter Curtis Salgado een uniek talent wiens muziek net zo meeslepend is als zijn verhaal. Van co-frontman in The Robert Cray Band tot het leiden van zijn eigen band. Salgado tot het onder eigen naam uitbrengen van inmiddels negen albums. Salgado tourde met Steve Miller en Santana en werd onderscheiden met diverse awards w.o. de in 2013 ontvangen felbegeerde BMA voor B.B. King Entertainer Of The Year, de hoogste eer die de blueswereld te bieden heeft. Curtis staat bekend om zijn intense optredens; Blues Revue noemde hem “een van de meest soulvolle, eerlijke zangers ooit.” The Beautiful Lowdown, Salgado’s nieuwe Alligator-album, is zijn meest avontuurlijke release. Living Blues schreef over de man: “Salgado navigeert met evenveel vertrouwen door dynamische soul, swingende ballades en funky grooves. Hij is een formidable performer.”

Zaterdag 25 Maart, 19:30 uur

LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

Dit is een concert met zowel zit- als staanplaatsen. Wij raden u aan vroeg aanwezig te zijn als u een zitplaats wilt bemachtigen.

Kaarten à € 32,50 (excl. € 1,50 transactiekosten per ticket) Klik HIER.

De concertzaal opent 60 minuten van tevoren.

Voor de verdere info www.lantarenvenster.nl

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: