Hookrock 2022 heeft affiche wereldkundig gemaakt!

Ook dit jaar gaat het Bluesfestival Hookrock op 1 en 2 juli 2022 gewoon door! Dat schrijven de enthousiaste organisatoren in hun pers-bericht omtrent het Diepenbeekse festival van België. Na een succesvolle editie van 2021 met alle beperkingen die de Coronamaatregelen met zich meebrachten heeft de organisatie ook dit jaar weer gekozen het festival volledig in de buitenlucht te laten plaatsvinden. We kunnen alvast beginnen te duimen voor droog en het liefst warm zomerweer.

Wat staat er zoal op de line-up? Hookrock begint de vrijdag avond met nieuwkomers ….

Revenuer Men (BE)

Een Zoerselse Band die een mix van van rockabilly en aanstekelijke rock ’n roll na twee jaar oefenen tijdens de lockdown periode eindelijk eens op een volwaardig podium aan het publiek wil tonen. Deze vier-mans bezetting incluis contrabass en blues-harp hebben beloofd te zorgen voor een vurige opener!

Little Hook (BE)
19299486964_0394dbeb8e_oZo heet het explosieve kwartet rond twee grote persoonlijkheden uit de Belgische blues -scène. We zien namelijk in de gelederen van deze band niemand minder dan ‘Big Dave’ Reniers op vocals en blues-harp en vocalist/gitarist Renaud Lesire. Een band met een eigen attitude en originele composities in de stijl van Mississippi Country Hill Blues.

Jessie Lee & The Alchemists (F)

Zo stappen de winnaars van de prestigieuze Franse Blues Challenge door het blueslandschap; ze bliezen ze iedereen omver tijdens hun optreden op ‘t Cahors Blues Festival en verwierven zo bekendheid in o.a. Spanje en Hongarije. Hoewel de frontvrouw haar eerste optredens nog vulde met bluescovers volgde snel eigen compositie’s die ze samen schreef met haar mede-oprichter Alexis Didier. Jessie Lee – winnares The Voice France 2016 – doet met haar heerlijke stemgeluid de bluesliefhebber terugdenken aan Etta James. Bekijk de YouTube clip en val achterover …..

The Revolutionaires (UK)
revolutionaires 2jpg-BorderMakerOp veler verzoek van de Hookrock bezoeker komen deze Brexit-men nog eens terug naar OC Rooierheide. Een band die je simpelweg doet dansen en als je dat niet (meer) kan je voeten automatisch mee laten tappen op hun ritmische klanken. The Revolutionairs zijn beïnvloed door forties en fifties; R & B maar dan met een ‘high energy’ sound en een brutalere aanpak. De ideale afsluiter van de eerste avond van dit sympathieke festival!

Als we allemaal bekomen zijn van dag 1 dan staat er ook op dag twee weer voldoende moois op de line-up geprogrammeerd. Zo kunnen we achtereenvolgens genieten van:

The Blue Chevy’s (BE)
29182333476_7aace42b6b_oEen band die uit maar liefst zeven leden bestaat die elkaar reeds sinds de hogeschool kennen. Het magisch recept van de broers Martello en hun maar liefst drieëndertig jarig bestaan van de band moet dan ook echte vriendschap zijn en de wil om je muzikale boodschap enthousiast uit te stralen. Hun nieuwe album ‘The Night Calls’ is een perfect voorbeeld van hun kwaliteiten geïnspireerd door artiesten als the Fabulous Thunderbirds, Mike Morgan en Paul Lamb. Sfeer verzekerd….

Chris Cain (USA)
chris cain articleCain groeide op met verhalen uit vaders kindertijd, verhalen over de historie van de blues, over Beale Street en de blues muziek die voortdurend uit de stereo van zijn ouders klonk. Cain bezocht zijn eerste concert op de prille leeftijd van drie jaar, een memorabel concert van niemand minder dan B.B. King! Autodidact vanaf de leeftijd van acht jaar waarna toch een gedegen muziekopleiding werd gevolgd. Cain is niet alleen een begenadigd multi-instrumentalist maar beschikt daarenboven ook nog over een krachtige diepe stem à la B.B. King en wordt door zijn collega’s bestempeld als ‘The Guitar Master’.  Een verdere introductie lijk me onnodig, ervaar het zelf op Hookrock 2022!

Juwana Jenkins (USA/CZ)
597A5851-BorderMakerOorspronkelijk uit Philadelphia kwam Juwana op zesentwintig jarige leeftijd in Praag terecht. Gepassioneerd door architectuur, cultuur en schoonheid overweldigde deze Europese stad haar zo, dat dit haar thuisbasis werd. Door over de hele wereld op te treden en haar talent als singer/songwriter die de ‘Old Skool’ moeiteloos blend met ruwe moderne smaak kwam ze in contact met musici van topniveau die haar bestempelen als Amerika’s fijnste exportproduct en treedt ze op menig festival aan als headliner!

Bai Kamara Jr & The Voodoo Sniffers (SLE/BE)

Als u zich afvraagt waar de landcode SLE voor staat, dan help ik graag verder. Deze singer/songwriter met Afrikaanse roots is de zoon van de voormalige ambassadeur van Sierra Leone in Brussel. Na zijn jeugd in de UK werd België zijn tweede vaderland. Met zijn indrukwekkende stem die vaak vergeleken wordt met die van Seal en Michael brengt hij een smeltkroes van R & B, soul, blues, funk en jazz. Bai Kamara deelde inmiddels het podium met tal van grootheden zoals jazz-icoon Cassandra Wilson, Vanessa Paradis maar zong ook mét en bij Vaya Con Dios.

Sari Schorr (USA)
29443795126_76603268c1_oDeze Amerikaanse singer/songwriter kwam in 2016 met haar eerste album meteen in de schijnwerpers te staan. Hoe een meisje uit de South Bronx en Manhattan van New York opklom tot de Carnegie Hall ….daarvoor moet je over een stem van adembenemende kwaliteit beschikken en daarbij nog een live show brengen met de kracht van een exploderende vulkaan. Zó wordt je dan de onbetwistbare ster van de blues-rock. Sari Schorr’s stem wordt wel vergeleken met die van Janis Joplin, Beth Hart en Dana Fuchs; een ruige stem met grote uithalen. Kom dat zelf beoordelen op Hookrock 2022!

Last Call (BE)
42658576835_0c43cf98f8_oToepasselijker kan ‘t niet want deze Last Call komt zaterdag 2 Juli aanstaande het Hookrock festival afsluiten. Deze verrassing van formaat komt speciaal voor dit festival in deze formatie nog eens samen om hun blues/roots verleden eer aan te doen. Last Call een aanrader!

Hookrock

OC Rooierheide

Rooierheidestraat 100

Diepenbeek (BE)

Tickets VVK vrijdag: € 25,00, aan de deur € 30.00
Tickets VVK zaterdag: € 30,00, aan de deur € 35.00
Combiticket VVK: € 50,00, aan de deur € 55.00

Tickets bestellen? Klik HIER (via het Nederlandse Pedaal) of direct via Hookrock klik HIER

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: