Ramblin’ Roots 2021 met o.a. Rhiannon Giddens, Leif de Leeuw, Ian Siegal’s B.L.U.E.S. en Dawn Brothers

Op zaterdag 23 oktober 2021 reist de crème de la crème uit de americana, blues en rootswereld weer naar Utrecht af voor de zevende editie van Ramblin’ Roots!

Er is weer eens heel goed nieuws te melden, want na een jaar afwezigheid komt het jaarlijks terugkerende roots & americana festival Ramblin’ Roots op zaterdag 23 oktober 2021 terug naar TivoliVredenburg.
Een hele dag staat het gebouw weer geheel in het teken van het beste uit de wereld van de americana, blues, roots alt-country, en aanverwante muziekstijlen met onder andere twee exclusieve shows van niemand minder dan de virtuoze Amerikaanse zangeres/muzikante Rhiannon Giddens en nieuwste toevoeging Ian Siegal presents B.L.U.E.S., de Amerikaanse folk-formatie The Ghost Of Paul Revere en Nederlandse bands als Dawn Brothers, Leif de Leeuw Band en de talentvolle Nina Lynn.

Rhiannon Giddens

The Ghost Of Paul Revere ✦ Dawn Brothers ✦ Diana Jones

✦ Ian Siegal presents B.L.U.E.S.

Austin Lucas ✦ Leif de Leeuw Band ✦ Gwenifer Raymond
Samantha Martin & Delta Sugar ✦ Joana Serrat ✦ Arlan Feiles
Vanessa Peters & The Electrofonics ✦ Jim Keller
Nina Lynn ✦ Spencer Albee

Naast internationale namen is ook de top van de Nederlandse rootsscene aanwezig met de multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw en de Rotterdamse Dawn Brothers.

Dawn Brothers
27580771807_484c393235_oDeze band bewijst al enkele jaren dat roots niet retro hoeft te zijn. De touwtrekkers van de Nederlandse americana & roots scene maken steengoede rootsrock zonder poespas. De bandleden hebben zich laten inspireren door bands als Little Feat, CCR en The Band. Live vormt de band een soepel lopende rootsmachine en met de veelbelovende single ‘Vista Cruiser’ als voorproefje van hun nieuwe album Dusk, belooft ook deze plaat weer een voltreffer te worden.

Leif de Leeuw Band
49372732827_6742488c37_oGeen onbekende in het Neerlandse blues-circuit. De frontman/naamgever van deze band werd vorig jaar verkozen tot beste gitarist van de Benelux en voor de 5de keer uitgeroepen als Beste Bluesrock gitarist van de Benelux door de lezers van De Gitarist. Ook de band viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen ze eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards.

Ian Siegal presents B.L.U.E.S.
49188708593_7c30773c57_oEen twintigjarige vriendschap, geboren uit een wederzijdse liefde voor The Blues, bracht deze vijf meermaals bekroonde muzikanten samen om die liefde te delen. Ian Siegal, Big Pete (The Strikes, The Backbones, M.O.C.T.) Mischa den Haring (T-99) hadden samen met Dusty en Darryl Ciggaar (The Rhythm Chiefs, Dry Riverbed Trio) een lang gesproken wens om een bluesband te starten om samen de muziek te spelen die hun al die jaren geïnspireerd heeft en waar ze zo van houden. Na jaren dromen komt die wens eindelijk in vervulling en presenteert Ian Siegal, vlak voordat hij afscheid neemt van toeren, speciaal voor Ramblin’ Roots het project B.L.U.E.S; een unieke en exclusieve one-off show van vijf blueshelden en een portie onvervalste bluesklassiekers.

Rhiannon Giddens

Giddens stond in 2019 nog in een uitverkochte Cloud Nine met haar plaat ‘There Is No Other’ (2019) waarop ze laat horen hoe Afrikaanse en Arabische geluiden de muziek in Europa en de Verenigde Staten hebben beïnvloed.

The Ghost Of Paul Revere

De band timmert met hun melodieuze, goed doordachte liedjes, die uit hetzelfde houtsoort gesneden zijn als The Avett Brothers en Mumford & Sons hard aan de weg. De band maakt een steengoede en soulvolle combinatie van bluegrass, altcountry, indiepop en rock ’n roll. In 2020 bracht de band hun derde plaat Good At Losing Everything, waarop meerstemmige zang, fris tokkelende banjo’s, soulvolle blazers en bluesy mondharmonica de toon bepalen.

Samantha Martin & Delta Sugar
32872129417_917b2ed580_oDeze band kent haar oorsprong in het Canadese Toronto maar zou zo uit Memphis kunnen komen. Verwacht van Samantha Martin onvervalste Memphis soul & blues met een ruw randje. Samantha werd geïnspireerd door zangeressen als Aretha Franklin en Sharon Jones. Als je naar Samantha luistert wordt je ongetwijfeld geraakt door haar omvangrijk stemgeluid dat gedrenkt is in whisky. De band stond niet voor niets in 2018 in de halve finale van de wereldwijs erkende International Blues Challenge gehouden in Memphis.

De rest van het programma wordt gecomplementeerd met gevestigde namen als de Britse singer-songwriter Gwenifer Raymond, de Amerikaanse Diana Jones en Vanessa Peters & the Electrofonics, punksinger-songwriter Austin Lucas, de multi-instrumentalist Arlan Feiles, de Amerikaan Spencer Albee en nieuwe talenten als Jim Keller, Joana Serrat, de Nederlandse Nina Lynn!

Praktische informatie:
Wanneer: Zaterdag 23 oktober 2021
Waar: TivoliVredenburg – Utrecht
Aanvang: 13:00 uur
Tickets: @ € 42,50
Meer informatie en tickets klik HIER

Coronatoegangsbewijs & ID: 
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.
RR 21 Poster Insta

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: