AFGELAST!!! Black Mountains Blues Festival

In deze speciale tijd heeft zich onlangs de mogelijkheid voorgedaan om toch nog een kleinschalig bluesfestival te organiseren. Het nieuwe initiatief werd door Blues in de Bal, Kelderblues en Live @ the BBC bewerkstelligd.

Met maximaal 250 bezoekers per dag zal op vrijdag 25 en zaterdag 26 september 2020 a.s.- indien bijstelling van de Corona-regelgeving dit niet verhindert – de eerste editie van het Black Mountains Blues Festival plaatsvinden.

Dit is echter alleen mogelijk als iedere bezoeker zich aan de dan geldende RIVM-regels houdt.

Indien, door gedrag van (enkele) bezoekers het festival moet worden stilgelegd zal er GEEN terugbetaling van gekochte tickets mogelijk zijn.
Indien voorafgaand aan het festival duidelijk wordt dat door verscherpte RIVM-regelgeving het niet mogelijk is om het festival doorgang te laten vinden, worden de aangeschafte tickets natuurlijk wél terugbetaald.

Met een mooie mix van Nederlandse en Vlaamse blues acts (én een Italiaans duo) denkt de organisatie een fijn programma te hebben samengesteld voor de liefhebber uit de lage landen.

Op vrijdag 25 September zien o.a. op de line-up:

Mike’s Electric Mud
35684540731_a2fc1b1780_oMike’s Electric Mud is de band rondom frontman/zanger/bluesharpist Maikel van Bogget die al zo’n twintig jaar actief is in de blues-scène. Deze inmiddels gelouterde band stond o.a op Moulin Blues Ospel, Hookrock Diepenbeek en tal van andere festivals. Er worden klassieke en minder klassieke nummers vertolkt van o.a. The Red Devils, Jimmy Reed, Guitar Slim, Fabulous Tthunderbirds etc. maar met een eigen twist! Rick Bours (drumms) en Henri Colbers (bass) vormen de solide basis, Marc Gijsen (gitaar) en Paul Voestermans (gitaar) zorgen voor het betere gitaarwerk.  Mike’s Electric Mud timmert flink aan de weg en is inmiddels een graag geziene gast op podia van binnen en buiten de regio.

The Rhythm Chiefs
11027491503_5b8fd87cef_oThe Rhythm Chiefs bestaat als band inmiddels alweer 17 jaar! De in 2003 in Dordrecht opgerichte band met toen nog zeer jonge muzikanten waren meteen een sensatie in de muziekscene. Met gitaar virtuoos Dusty Ciggaar, bassist Danny van ’t Hoff en drummer Rafael Schwiddessen zijn de Rhythm Chiefs jarenlang dé aangename verassing van de Nederlandse blues. Als begeleidingsband (dan onder de naam Electric Band) van Ian Siegal hebben zij vele optredens in binnen- en buitenland verzorgd. De muziekstijl van de Rhythm Chiefs is zeer divers, Blues, Country, Bluegrass, Rock ’n Roll, Rockabilly en zelfs een vleugje Funk en Jazz. Kortom deze nog jonge muzikanten zijn van vele markten thuis en het gitaarspel van Dusty zal menigeen kippenvel bezorgen. Kortom een meer dan waardige afsluiter op de eerste dag op het Black Mountains Blues festival.

Guy Verlinde Duo
Guy3Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues-scène en toerde met zijn band The Mighty Gators non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums en speelde op talloze festivals zoals o.a. Blues Peer, Cognac Blues Passions, Moulin Blues en betrad verschillende keren het podium van o.a. Ancienne Belgique, De Roma. Stel je voor dat je de kracht vindt om iedereen die ooit op je ziel heeft getrapt te vergeven? Dat is het uitgangspunt van het laatste akoestisch album All Is Forgiven van Guy Verlinde. Met deze zeer persoonlijke intime plaat overstijgt hij de blues en toont dat hij ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre. Tijdens dit optreden zal Guy zich laten bijstaan door de jonge klasse muzikant Olivier Vander Bauwede op blues-harp. Guy Verlinde kennen we als de energieke performer, maar deze keer laat hij zich van zijn meest ingetogen en intimistische kant zien. Een optreden waarbij hij menigeen in de ziel zal raken en waarbij verschillende emoties de aandachtig luisteraar zullen overvallen. Een niet te missen concert met dromerige fingerpicking, akoestische slide gitaar, een harmonica en verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

Zaterdag 26 September vertoont de line-up namen zoals o.a.:

Little Steve & The Big Beat
45397522715_eacab90a7a_oSinds hun oprichting in 2013 heeft deze band op vele grote festivals gespeeld. Om er maar een paar te noemen: De Zwarte Cross (NL), Blues Peer (BE), Breda Jazz Festival (NL), Seven Nights To Blues (FR) en Nuit Du Blues (FR). De band bestaande uit Steven van der Nat (gitaar/vocals), Evert Hoedt (sax), Martijn van Toor (sax) Bird Stevens (bass) en Jody van Ooijen (drumms), de band speelt “high energy” Rhythm and Blues. Het is dat Covid-19 maatregelen het niet toestaan anders had deze band een garantie geweest voor een swingend dansfestijn vooraan bij het podium.

Sugar Boy & The Sinners
14274468417_33825736e5_oDit kollectief brengt de blues terug naar de massa’s. De energieke live optredens van de band behaalde ze een stevige reputatie onder de die-hard bluesfans maar ook het jonge festivalpubliek. Hun stijl is een moderne mix van klassieke blues met soul, funk en rock ‘n roll. Dit gevarieerde geluid heeft de band gebracht naar festivals war zij het podium mochten delen met mannen zoals Robert Cray, The Fabulous Thunderbirds, Gov’t Mule, Status Quo en Walter Trout. Ondanks dat de band pas professioneel tourt sinds 2010, speelde Sugar Boy and the Sinners al op festivals en in clubs in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Met een flinke dosis attitude en energie maakt Sugar Boy and the Sinners duidelijk dat er toekomst is voor de blues!!

The Juke Joints
41485455874_4318be14dc_oDe organisatoren zijn ervan overtuigd dat deze band geen nadere introductie behoeft, met het winnen van diverse awards, de vele optredens in binnen- en buitenland, heeftt iedere rechtgeaarde bluesliefhebber ze ooit al eens live zien optreden. Deze lezers behoeven dan ook weinig uitleg dat hun optredens ALTIJD vol energie en passie zijn. The Juke Joints zijn: Peter Kempe (drumms/vocals/ukele), Sonnyboy v.d. Broek (blueshapr/vocals), Michel “Boogie Mike” Staat (gitaar) en Derk Korpershoek (bass). Deze muzikanten, ook wel de The Masters of Rock Rollin’ Blues genoemd, staan garant voor een bruisende show en de liefhebbers van Rory Gallagher zullen zeker niet teleurgesteld worden.

The Ragtime Rumours
42022657021_f581f4978e_oDe meest belovende Europese blues-act van het moment? Die komt uit natuurlijk uit ons eigen Nederland. In 2017 won dit Limburgse gezelschap de Dutch Blues Challenge en werden zij als eerste Nederlanders in het Noorse Hell tot winnaars van de European Blues Challenge gekroond! De leden van The Ragtime Rumours lijken zo uit the Mississippi Delta te komen en zullen ongetwijfeld het Black Mountains Blues Festival op zijn kop zetten. Swing, ragtime, zigeunerjazz en een flinke geut rockabilly. De muzikaliteit en kwaliteit is bij deze band ook bijzonder hoog, dit viertal uit Nederlands Limburg weet waar de muzikale klepel hangt.

Roberto Morbioli & Marco Randolfi
29130540332_f684505503_oOntzettend blij zijn de organisatoren dat ze dit duo hebben kunnen vastleggen om te spelen op het kleine podium en bedanken Rob Moose voor de tip. Roberto is een van de technisch meest begaafde, soulvolle en opruiende gitaristen op de Amerikaanse en Europese bluescircuits volgens de Amerikaanse Bill Hurley. Eigenaar van de Rhythm Room in Phoenix en van origine uit de Windy City Chicago afkomstige bluesharpist Bob Corritore becommentarieert Marco Pandolfi als een rijzende ster van Blues Harmonica. Als de Italiaanse ambassadeur van de Chicago Blues Harmonica-traditie en hij spreekt die blues-taal vloeiend. Het nieuwe akoestische project van twee pioniers van de blues die na 20 jaar herenigen om een duo te stichten dat de luisteraar meeneemt op een reis van Chicago over Memphis naar Austin, Texas op de paden van de roots van blues en soul.
26874461932_c49e2ef091_o

En nog véél meer……

Dagkaarten kosten voor vrijdag € 15.00 p.p. en voor de zaterdag € 30.00 p.p.. Een combi-kaart aanschaffen kan ook, de prijs daarvan bedraagt € 40.00 p.p.
Reserveren kan uitsluitend online en vol is vol!!!! Klik HIER voor tickets.

Op het festivalterrein is meer dan voldoende ruimte voor gasten die met een tent, camper of caravan willen komen. De camping is voorzien van voldoende zeer nette sanitaire voorzieningen.

Voor slechts € 50.00 p.p. koopt u een entreebewijs voor 2 dagen, recht op 2 x ontbijt en staanplaats (indien u een dagje eerder wilt arriveren of later wilt vertrekken is dit geen probleem en dat is dan gratis).

Er bestaat óók de mogelijkheid om een grote ingerichte 6 persoons tent te huren. Dit doe je op de website van Vakantiecentrum de Zwarte Bergen. Klik HIER.
Let op, je dient dan nog wel een toegangsbewijs voor het festival aan te schaffen!
black moutains blues ( rond)
Parkeergelegenheid is ruim voldoende aanwezig.

Pal naast het festivalterrein bevindt zich het zwembad, dus bij mooi weer……????

U bent welkom op het festivalterrein op vrijdag 25 september vanaf 18:15 uur en zaterdag 26 september al vanaf 12:15 uur.
Uiteraard is de camping De Zwarte Bergen aan de Zwartebergendreef 1, Luyksgestel al veel eerder toegankelijk.

LET OP, VOL = VOL!!!

poster BMB2

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: