Sugar Queen: Koninginnedag in Zoetermeer

Zondag 23 Februari 2020 jl. vond het optreden van Sugar Queen en haar Straight Blues Band plaats in JJ Music House van Zoetermeer. Tekst door Ton Kok met foto’s van Bert Lek én clipje Theo van Loon (beiden hartelijke dank).

Afgelopen zondag stond zangeres Michele Denise a.k.a. Sugar Queen weer met haar gevolg op het podium van het JJ Music House. Ondanks het stormachtige weer waren er zelfs bezoekers vanuit Twente naar het westen afgereisd.
Zelf kreeg ik te maken met een kleine omleiding, doordat er een boom op een auto terecht was gekomen. Storm genoeg dus en binnen het JJ Music House werd het er niet rustiger op.
IMG_7430Gitarist Jean Raven en bassist Erwin Huigen waren gebleven en de band werd gecompleteerd met de nieuwelingen Jan van Drunen op Hammond en piano en Lars Hoogland – bijgenaamd de Shuffle Prince, vanwege zijn jonge leeftijd – achter het drumstel.
IMG_7482De gitaar-duellen tussen Jean Raven en Andy Aerts zullen we missen, maar eigenlijk klonk al vanaf de aftrap van de show ouderwets vertrouwd.

Het was pas het tweede optreden in deze bezetting, maar dan al zo’n strakke performance …. indrukwekkend.
IMG_7411Terwijl bassist Erwin Huigen en drummer Lars Hoogland al een goede twee-eenheid vormden, liet gitarist Jean Raven horen dat hij het zonder mede-gitarist prima af kon.

Toetsenist Jan van Drunen zorgde afwisselend op Hammond en piano voor fraaie partijen, waarbij hij het ene moment van dreigende Hammond partijen overschakelde op luchtig en sprankelend pianospel.
IMG_7381Dan is er nog het dynamische middelpunt van het gezelschap: Sugar Queen. Een dijk van een stem, een ras-performer, die de touwtjes strak in handen houdt en zich ook bewezen heeft als een prima songwriter, wiens teksten toch wel een stukje dieper gaan dan het ‘The Blues Is Alright’ niveau van de gemiddelde bluesband.
IMG_7418Een dame, die voor, in de pauze en na de show tijd vrijmaakt voor de fans en persoonlijk de merchandise aan de man brengt.

De sets bestonden uit veel zelfgeschreven materiaal van de beide CD’s, maar ook kregen we een fraaie versie van het oorspronkelijk door Dinah Washington opgenomen nummer ‘Evil Gal Blues’ en een kippenvel versie van ‘Ghetto Child’.

Ook de ode aan de belangrijkste persoon aanwezig ontbrak niet: ‘Hey Bartender’.
IMG_0016Op de set-list stond ook het nummer ‘Soul Stew Blues’, vermeld werd dat deze song zou moeten verschijnen op de in 2021 nieuw te verschijnen release. Maar dit vroege optreden liet al horen dat de nieuwe trein al goed op snelheid is en al nauwelijks meer te stoppen is.

Op naar 5 april, die dag staat de band in het Rotterdamse l’Esprit. Long live the Queen!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: