Giles Robson – Don’t Give Up On The Blues

Album: Don’t Give Up On The Blues
Artist: Giles Robson
Record Label: American Showplace Music
Release Date: 20/09/2019

Photo credits: Jennifer Noble, José Gallois

Recensie: Ton Kok

In 2015 stond Giles Robson met zijn Dirty Aces op het Roots in the Park Festival in Utrecht. In hun thuisland had de band toen al een flinke reputatie weten op te bouwen. In Utrecht gaf de band een indrukwekkend visitekaartje af. Niet lang daarna ging zanger/harmonicaspeler onder eigen naam verder en reisde de daarop volgende jaren naar alle hoeken van Europa en zijn naam was aan deze kant van de grote oceaan wel gevestigd. Twee albums met de Dirty Aces, één band album en één akoestisch album plus een album met Chris Corcoran had hij al op zijn naam staan. Met het album ‘Journeys To The Heart Of The Blues’, opgenomen met Bruce Katz en Joe Louis Walker vestigde hij ook meteen zijn naam in de Verenigde Staten. Het trio haalde de Blues Music Award voor beste akoestische blues album binnen.
597A8673-BorderMaker‘Don’t Give Up On The Blues’ is Giles zijn nieuwe album, opgenomen in de Showplace Studios in Dover, New Jersey en de productie was in handen van Ben Elliott, GilesRobson en Bruce Katz.
Twaalf nummers zijn er te horen, allemaal geschreven door Giles. De zanger/harmonicaspeler wordt hier begeleid door Bruce Katz (piano, Hammond B3) en zijn band. De band bestaat uit Aaron Lieberman op gitaar, Antar Goodwin op bas en Ray Hangen achter het drumstel. Uiteraard is het een echt harmonica blues album geworden, maar ook Katz en Lieberman krijgen uitgebreid de kans hun klasse te tonen en de ritmesectie is ook van grote klasse.

De CD opent met ‘Land To Land’, een nummer met een ijzersterke riff en uitstekend harmonicaspel, gecompleteerd met uitstekend gitaar en piano werk. Giles blijkt ook een uitstekende songwriter te zijn, die prima origineel materiaal aflevert, maar ten alle tijden stevig in de traditionele blues geworteld blijft, Zwakke nummers staan er eigenlijk niet op de CD. ‘Your Dirty Look And Cheeky Grin’ is een heerlijke slow blues. ‘Boogie At The Showplace’ is dan weer een heerlijke uptempo boogiewoogie song met vurig harmonica en pianospel, waarbij je de voetjes niet echt stil kan houden. Absolute hoogtepunt met zowel Robson als Katz in bloedvorm: het instrumentale slotnummer ‘Way Past Midnight’.
Giles Robson heeft met ‘Don’t Give On The Blues’ weer een uitstekend product afgeleverd wat met recht de benaming BLUES CD mag dragen.

Tracklist:5. Giles On Stage 330dpi Credit Jennifer Noble

1. Land To Land
2. Don’t Give Up On The Blues
3. Damn Fool Way
4. Your Dirty Look & Your Sneaky Grin
5. Show A Little Mercy
6. Boogie At The Showplace
7. Fearless Leaders
8. Hey, Hey Now!
9. Giles’ Theme
10. Life, With All Its Charms
11. That ‘Ol Heartbreak Sound
12. Way Past Midnight

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: