Affiche Gevarenwinkel 2019 Toont Veel ‘Schoons’!!

Alweer voor de 22ste keer wordt aan de Wolfdonksesteenweg in Varenwinkel-Herselt het Gevarenwinkel Festival door vele sponsoren en vrijwilligers mogelijk gemaakt. Ook deze 22ste editie van het sympathieke festival voltrekt zich gedurende drie dagen. Op donderdag 22 Augustus aanstaande wordt er vooral het feestje voor de plaatselijke bevolking gevierd met gasten als Kontrair en Fortunate Sons. Het festival van de blues, rock ‘n roll, rhythm ‘n blues en Southern rock vindt op vrijdag 23 en zaterdag 24 Augustus plaats!

Zoals vanouds zullen de acts elkaar afwisselen in de grote en de kleinere tent die op de festivalweide aan de Wolfdonksesteenweg staan opgesteld.

De line-up vertoont een interessante mix van nationale acts zoals Alain Pire Experience, Boogie Beasts, CC Jerome, Kontrair, Fortunate Sons, Georgina Peach & The Savoys of wat denkt u van DeWolff?

Internationale acts die op het affiche prijken zijn o.a.  Jumping Matt & His Combo, Hymn for Her, Jon Cleary & The Monster Gentlemen, Mike Wheeler & The Capitol Horns, Chris Bergson & Ellis Hooks, Samantha Martin & Delta Sugar, Toronzo Cannon én inmiddels ook tot de Gevarenwinkel-familie behorende Robert Jon & The Wreck.

Photocredits: promoshots, Fer Vanreyten, Jose Gallois en YouTube

Donderdag 22 Augustus:

Kontrair opent het Gevarenwinkelfestival-weekend met ambiance van de bovenste plank. Deze Partyband uit de Herseltse contreien zal het vlot trekken van Gevarenwinkel 2019 met gemak op zich nemen en zal u een opwarmer geven om deze leuke avond mee te starten.

Fortunate Sons

Proud Mary, Who’ll Stop The Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren ’60 en ’70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ’70 in het geheugen gegrift. The Fortunate Sons weten als geen ander met hun ‘Tribute to C.C.R.’ de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot ‘de Nederlandse John Fogerty’ gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge wordt het geheel tot een dampend feest.

De avond wordt beeindigd met de muziek van een DJ.

Vrijdag 24 Augustus:

Alain Pire Experience
Alan PireTopmuzikanten van eigen bodem, hebben hun eigenwijze psychedelische sound ontwikkeld met vette knipogen naar Psych bands van the 60’s zoals Cream, Syd Barret’s Pink Floyd, Blossom Toes, The Syn, The Open Mind, Beatles (‘66/’67) . Dit super Trio bestaat uit klassebakken Alan Pire, Marcus Weymare en René Stock. Laat je verrassen door hun meeslepende klanken, inspirerende sound en muzikaal kunnen.

CC Jerome
35685065771_c78c72656a_oEigenlijk heeft gitarist – Zanger CC Jerome geen introductie meer nodig. Hij speelde over de hele wereld en woonde 10 jaar in de USA. CC Jerome speelde met bands als Lee Rocker, Levi Dexter, The Specials en Gene loves Jezebel. Daarnaast trad hij op met Rockabilly legenden als Chuck Berry, Joe Houston, Larry Donn, Big Al Downing, Joe Clay ect. . CC Jerome kwam in 2007 terug in Nederland en speelt sindsdien op vele Europese festivals.

Jon Cleary & The Monster Gentlemen
597A7835-BorderMakerRuim vijfendertig jaar zit hij in de muziekbusiness, iedereen kent zijn pianowerk en zijn talenten als songschrijver. Begeleider van Dr. John tot Taj Mahal, van Elvis Costello tot Bonnie Raitt. Op jonge leeftijd raakte de Engelsman in de ban van de New Orleans funk en blues en is er eigenlijk nooit meer weggegaan. Hij bezoekt ons festival met zijn nagelnieuwe CD DYNA-MITE en dit laat ons al een beetje vermoeden wat zijn set vandaag gaat inhouden: the best of the best of New Orleans Funk. Wij zijn geneigd dit concert nu al een beetje legendarisch te vinden….

Georgina Peach & The Savoys
597A0055-BorderMakerGezegend met een prachtig, authentiek stemgeluid laat Georgina Peach zich begeleiden door haar Savoys, uit gelauwerde muzikanten samengestelde band. Het opzwepende repertoire bestaat uit meer en minder bekende klassiekers van artiesten als Rufus Thomas, Dolly Lyon en zelfs Etta James (I’d Rather Go Blind!). Ook worden enkele zeer funky gospels gespeeld.. Hallelujah!! Opgericht in 2018 gaat deze formatie als een komeet, met optredens oa. op Sjock (BE), Screamin'(SP), Paradiso Amsterdam, Vlissingen Vintage, Back To The 50’s (Roosendaal), Firebirds (DL), Pacific Parc (Amsterdam) en Rock Around Atomium (BE) , overal waar ze spelen staat de zaal op zijn kop, Let’s get it on !!

DeWolff
DeWolff1DeWolff is het driekoppig rock‘n rollmonster uit het Diepe Zuiden van Nederland, een vuurspuwende liefdesbaby van de grote rockbands uit de 70’s en psychedelische kosmische straling uit de toekomst. DeWolff werd geboren in 2007 met Pablo van de Poel op zang & gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op de Hammond. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot één van de grootste en meest gewaardeerde live bands van de lage landen. Het is Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. Een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met inmiddels 6 studioplaten en een liveplaat op zak. DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’- Hun nieuwe live album ´Live and outta Side II´ is gewoon een killer!!!

Zaterdag 24 Augustus:

Hymn For Her

Country blues rootspunk, Lucy & Wayne… Het duo vindt zijn weg in een breed muzikaal territorium, muziekcriticus Steven Bennet noemt H4H ’s sound ‘a riotous, rocking roadkill stew, anderen verwijzen dan naar diverse bands zoals Captain Beefheart, Primus, R.L.Burnside, JS Blues Explosion en de Ramones. Wayne met de duivelse stem, speelt kickdrum, high-hat, acoustic guitar en de smoelschuif..Lucy met de ‘fallen angel voice’ leert haar bijdrage op haar ‘Lovebow’ een custom made cigar-box guitar: ‘ The Riff Monster’. Mis dit duo niet! As they burn down the highway and tear up your town like a Wichita Twister’ !! Ons lijkt dit de ideale mix om onze zaterdag te openen.

Jumping Matt & His Combo
597A0004-BorderMakerDe Hongaarse zanger mondharmonicaspeler Mátyás Pribojszki heeft in korte tijd behoorlijk naam gemaakt. Hongarije verbinden we in eerste instantie niet gelijk aan blues, maar daar heeft deze gepassioneerde bluesmuzikant met zijn vele optredens op gerenommeerde festivals in heel Europa in korte tijd flink verandering in aangebracht. Pribojszki is ondertussen de veertig al weer ruimschoots gepasseerd en is al vanaf zijn vijftiende met de mondharmonica in de weer. Hij heeft ondertussen een enorme output aan cd’s en dat is een aantal bookers niet ontgaan, zo ziet Mátyás Pribojszki kans om in korte tijd door dertig landen op drie continenten te touren en festivals als World Harmonica Festival, Peer Blues Festival, Castlebar Blues Festival en Rauma Blues Festival en andere aan te doen. Door het regelmatig touren ontmoet Mátyás een keur aan artiesten en zo deelde hij het podium met iconen als Charlie Musselwhite), Bob Margolin, Duke Robillard, Alex Schultz, Howard Tate, Guitar Shorty, Otis Grand, Carlos Del Junco, Herbie Goins, Paul Lamb, Tino Gonzales en Enrico Crivellaro.

Samantha Martin & Delta Sugar
597A1644-BorderMakerSamantha Martin en haar geweldige begeleidingsband kennen hun oorsprong in het Canadese Toronto maar ze zouden zo uit Memphis kunnen komen. Want dat is wat we kunnen verwachten van Samantha Martin & Delta Sugar: onvervalste Memphis soul & blues met een ruw randje. Samantha Martin is namelijk een zangeres met een buitengewone kracht en diepgewortelde emotie. Als je naar Samantha luistert wordt je dadelijk geraakt door haar omvangrijk stemgeluid dat gedrenkt is in whisky en verwoest door sigaretten. Het is een vocaal mengsel dat Delta Sugar produceert, namelijk pure, onvervalste tintelende magie waarbij de som nog rijker is dan de al ziels-smeltende delen. Deze band stond niet voor niets in 2018 in de halve finale van de wereldwijs erkende International Blues Challenge gehouden in Memphis. Mis dit optreden niet!

Mike Wheeler & The Capitol Horns
597A3246-BorderMakerMike Wheeler (Michael Lewis Wheeler) werd geboren in Chicago, Illinois op 30 juni 1961. Zijn muziekcarrière omvat meer dan 30 jaar. Hij had zijn eerste optreden in 1984 met de pianist van Muddy Waters, Lovie Lee, in Lilly’s, een Lincoln Park-bar in Chicago. Hij maakte elpees en speelde met verschillende Chicago-bluesbands, waaronder Nellie Tiger Travis, Big Ray & Chicago’s Most Wanted en Peaches Staten & the Grooveshakers. Hij trad op met bekende bluesartiesten zoals Koko Taylor, Buddy Guy, Shemekia Copeland, Jimmy Johnson, Son Seals en Willie Kent. In 2014 werd hij als Master Blues Artist ingewijd in de Chicago Blues Halls of Fame. Wheeler richtte in 2001 zijn eigen band op, The Mike Wheeler Band. Tijdens deze Europese tournee laat hij zich begeleiden door zijn Duitse vriend, Kai Strauss (Kai Strauss & The Electric Blues Allstars) op gitaar en een Franse ritmesectie met Pascal Delmas op drums en Frederic Jouglas op bas en een vette blazerssectie!!!

Chris Bergson & Ellis Hooks
14213451637_0c16dde5be_oDe Amerikaanse zanger/gitarist Chris Bergson begon zijn carrière als jazzmuzikant, maar uiteindelijk volgde hij zijn hart richting de Crossroads, want de blues is zijn ware liefde. Sinds het jaar 2000 heeft hij een flink aantal albums uitgebracht met grote stadsblues: funk, soul, R&B – alles heeft een plaats in de muziek van de New Yorker. Op zijn laatste album Bitter Midnight (2017) moesten we zes jaar wachten, maar dan heb je ook wat: elf dampende tracks, opgenomen met toppers als Richard Hammond (Santana), Andy Hess (Gov’t Mule) en Jay Collins (Greg Allman). Deze bluesman verdient een groot publiek! ´Golden Soul Voice´ Ellis Hooks schopte het van straatmuzikant tot op het wereldbefaamde Montreux Jazz Festival en bezit een bijzondere soulstem! Een unieke combinatie, enkel te bewonderen op het Gevarenwinkelfestival!

Robert Jon & The Wreck
RobertJon3Robert Jon & The Wreck is niet zomaar Southern Rock. Ze geven een eigen draai aan dit genre: meer soul, meer blues. Enorm veelzijdig! Je hoort flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul- & blues-invloeden. De harmonieuze samenzang en gitaar doen weer aan The Allman Brothers denken. Live is de band een absolute sensatie. Bezoekers van Gevarenwinkel festival in 2017 en van Ribs & Blues en Goezot Festival kunnen erover meepraten. Ze speelden binnen een mum van tijd de hele tent plat. Zelf vat de band uit Orange County, Californië hun muziek in drie woorden samen: Music, Miles and Whiskey.’ Een absolute aanrader voor liefhebbers van The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, Blackberry Smoke, The Marcus King Band en Nathaniel Rateliff and the Night Sweats.

Boogie Beasts
597A0506-BorderMaker“Een ritmisch en geïnspireerd album dat een toekomstige grote naam in de bluesrockscene aankondigt”, zo omschreef Rolling Stone France ‘Come and Get Me’, het debuutalbum van de Belgische Boogie Beasts, dat verscheen in 2015. Sindsdien toverde deze vierkoppige alternatieve rootsband met zijn energieke, meeslepende shows vele clubs en festivals, in de Benelux en ver daarbuiten, om in geflipte juke joint-party’s.Voor hun tweede album ‘Deep’ (januari 2019) sloegen de Beasts de handen in elkaar met producers Rodrigo Fuentealba Palavicino (Fifty Foot Combo, Manngold, The Sha-La-Lee’s, ex- Novastar, ex-Gabriel Rios,) en Micha Volders (ex-El Guapo Stuntteam, ex-The Sore Losers, Meteor Musik).Het resultaat is een erg persoonlijk album, dat rauw en energiek klinkt, net als de optredens van de band. Denk aan: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of R.L. Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones.

Toronzo Cannon
597A9122-BorderMakerIn het Bluesmecca Chicago luisterde Toronzo naar Junior Wells, Muddy Waters en Buddy Guy. Meteen wist hij dat hij als zanger en gitarist hen en de ‘3 Kings’ BB, Albert en Freddie wilde volgen. Na optredens als sideman bij Wayne Baker Brooks en Joanne Connors vormde hij zijn eigen Cannonball Express en er volgde een grote carrière wereldwijd en optredens met o.a. Otis Rush, Buddy Guy, Lonnie Brooks, Sugar Blue, Shemekia Copeland, Lurrie Bell en Honeyboy Edwards. De vaste gast op het Chicago Blues Festival bracht op Delmark z’n tweede cd ‘John The Conquer Root’ uit, door alle bluesmagazines geroemd als een topper in het genre. De site spreekt van “powerful gospel-flavored vocal style and electrifying stage presence” Volkomen terecht. Top!

Zoals iedere editie wordt er ook weer een goed doel gekoppeld aan dit zeer sympathieke blues festival, dit jaar is gekozen voor de Els-Smiley vereniging.
card_goedeDoel2019In het jaar 2002 overleed Els Rainson op 18-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Over haar strijd tegen de ziekte schreef ze 2 dagboeken. Daar blijkt telkens weer haar geloof in genezing, een optimisme dat ze overal en altijd uit door het gebruik van talloze smileys… Na haar overlijden hebben de ouders in 2003 de Els-smiley vzw opgericht. Zo zetten ze het werk van Els en de boodschap van geloof en optimisme verder…De vzw onderneemt activiteiten die bijdragen tot het bevorderen van de communicatiemogelijkheden van langdurig zieke kinderen. Zo worden laptops aangeschaft en ter beschikking gesel van ziekenhuizen om het contact met de buitenwereld maximaal te bewaren. Het geeft de kinderen ook de kans om onderwijs te blijven volgen. Daarboven organiseert de vzw regelmatig samenkomsten voor de patiënten in de vorm van een etentje, een jaarlijks weekend, daguitstapjes,…Af en toe schenkt de vzw ook puzzels, prikprijsjes, dekentjes, speelgoed,… aan de patiëntjes. Kortom: de Els-smiley vzw wilt de levenskwaliteit van langdurig zieke kinderen bevorderen!

Tickets:

Donderdag 22/08 – niet in het combiticket inbegrepen – betaalt u de bijna gratis prijs van € 5 ,00!

Vrijdag 23/08 : Voorverkoop: € 25,00 euro (aan de kassa € 30,00 euro)

Zaterdag 24/08 : Voorverkoop: € 35,00 euro (aan de kassa € 45,00 euro)

Combi-ticket Vrijdag en Zaterdag: Voorverkoop: € 45,00 euro (aan de kassa € 55,00 euro)
Inmiddels is de on-line ticketverkoop van start gegaan. Klik HIER om ook uw kaarten te bestellen.

Het festivalterrein is gelegen in Varenwinkel, een gehucht van de gemeente Herselt, in de provincie Antwerpen (aan de grens met Vlaams-Brabant). Herselt ligt pal tussen Westerlo en Aarschot. Wanneer je in het centrum van Herselt de Wolfdonksesteenweg inslaat en die een 2-tal km volgt tot aan huisnummer 160 (voor de splitsing Wolfsdonk – Langdorp), zal je grote borden zien staan richting de festivalweide én naar de camping.

Terrein: Wolfdonksesteenweg 160, 2230 Herselt

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: