Binnenkort in De Bosuil, Fatal Flowers Reunion Tour!!

When Hell freezes over’, zeggen de Amerikanen bij onmogelijk geachte wensdromen over reünies van favoriete bands uit het verleden. Alleen als de hel bevriest, gaat het gebeuren. Dat mag zo geweest zijn bij The Eagles, maar bepaald niet bij de legendarische Amsterdamse gitaarrockband Fatal Flowers. Die hadden na bijna 30 jaar slechts wat licht aandringen nodig voor hun nooit meer verwachte reünie. De Flowers gaan in juni op een uitgebreide reünietoer, en zo komen ze ook bij De Bosuil!

The Fatal Flowers behoorden van midden tot en met eind jaren tachtig tot de protagonisten van de Amsterdamse ‘gitaarschool’, door sommigen wel de Amsterdamse ‘gitaarmaffia’ werd genoemd. Ze stonden in 1987 op Pinkpop, in de tijd dat maar een Nederlandse band per jaar dat mocht. Ze sleepten een zilveren harp en twee Edisons in de wacht ver voor de tijd van de wildgroei aan (sub)categorieën. Toch gaven ze er de brui aan in 1990, het jaar waarin ze zelfs in het vermaarde ZDF-programma Rockpallast stonden. Hun livereputatie was sowieso gigantisch. Met recht een legende.

Dit is groot nieuws, de terugkeer van The Fatal Flowers!  Wat de reünie gaat brengen, is nog onduidelijk. Het oude werk wordt weer ingestudeerd. Maar zal er ook iets nieuws komen? Het publiek was destijds diep geschokt door de split en krijgt nu  de kans om de spreekwoordelijke draad weer op te pikken. Er is nog iets van ‘unfinished business’ blijven hangen! De show wordt hoe dan ook een nostalgische verrassing!

LINE-UP:
Richard Janssen: zang, gitaar
Henk Jonkers: drums
Robin Berlijn: sologitaar
Geert de Groot: basgitaar

The Vinyl Twins
Het concert van Fatal Flowers wordt bovendien opgeluisterd door het illustere DJ-duo The Vinyl Twins. Met hun 7” vinylsingles tillen zij deze avond naar een nóg hoger muzikaal niveau. Verwacht Nederlandse gitaarpop en -rock van De Div tot Urban Dance Squad en van Daryll-Ann tot Blue Murder en de beste alternative en indie rock van door de jaren heen. Kom dus op tijd en blijf gerust hangen na afloop, want dit vinylfeestje gaat nog even door.

Waar:

Muziekcentrum De Bosuil
Vrakkerveld 2c
Weert

Wanneer: Zaterdag 22 Juni 

Aanvang: 21:15 uur

Deuren open: 20:00 uur

Tickets:  € 27,50,- (vvk) , aan de deur € 30,00

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: