Danny Vera, Douwe Bob én Waylon – 31 Mei a.s. – Blues aan de Maas, Maastricht!!

Blues aan de Maas | Blues au long du fleuve | Blues a largo del río | Blues am Fluss | Blues by the river

Nadat velen van een zeer geslaagde eerste intieme indoor-party te hebben kunnen genieten op 29 September 2018 j.l. waar een internationaal gezelschap zoals o.a. de Juke Joints, Giles Robson, Imperial Crowns en Ian Siegal voor een onvergetelijke avond hebben gezorgd zullen de organisatoren van Blues Maastricht dit nog eens herhalen.

Tijdens het Hemelvaart weekend van 31 mei 2019 a.s. zal De Koompe worden omgetoverd tot een gezellig, sfeervol muziek spektakel voor iedereen. Het terrein  – De Koompe – is gelegen aan de rand van het stadspark en zal uitgerust worden met twee podia.

Het evenement zal dé belevenis worden van positieve ervaringen waar de juiste sfeer, plezier, creativiteit, live muziek, ontwikkeling en diverse genres zoals Rhythm ‘n Blues, Blues, Roots, Rock, Americana, Pop en Country centraal staan.

Tijdens deze Blues aan de Maas op De Koompe in Maastricht zullen o.a. de volgende muzikanten/band hun aantreden maken: Danny Vera (NL) – Cinelli Brothers (UK) – The Livin’ Blues Xperience (NL) – The Electrophonics (NL) – Ian Siegal (UK) – Stevie Nimmo Trio (UK) – Dany Franchi (ITA) – Catfish (UK) – Waylon & Band (NL) – Douwe Bob (NL) – CC Jerome’s Savoys Rhythm and Blues Revue starring Mike Sanchez (NL/UK)- Earl Jackson & Georgina Peach (UK/NL) – Voltage (NL).

TBA? doet een greep uit de line-up:

Danny Vera (NL)
Danny VeraDanny Vera pakt muzikaal groter uit dan ooit! Met Pressure Makes Diamonds 1+2 wist de ‘Americana’ artiest die in het verleden werkte met muzikanten van Rowwen Hèze, Garth Brooks en Toto, zijn stem doet denken aan Chris Isaak en Roy Orbison, wist recent wederom een succesvol dubbel album te brengen. Bij Pressure Makes Diamonds is niet alleen de band terug, maar Vera voegt er ook een blazerssectie aan toe die je zal doen terugdenken aan de orkesten van weleer. Naast een succesvol tourend artist is Danny Vera de vaste huismuzikant van Voetbal Inside, tegenwoordig Veronica Inside en VI Oranje en meerdere sportprogramma’s rond Voetbal, Tour de France en de Olympische Spelen.

Cinelli Brothers (UK)
30152048737_a59b9536c4_oDe Cinelli Brothers is een project geboren uit een gemeenschappelijke passie van Marco (gitarist/zanger/componist) en Alessandro (drummer/backing vocalist/arrangeur) voor de elektrische Chicago-en Texas-blues uit de jaren ’60 en ’70. Na een reeks succesvolle shows in Europa heeft de band besloten om het level van hun muziek te verhogen. Oordeel zelf in Maastricht!

Livin’Blues Experience (NL)
24600734084_a0f9a8648d_oLivin’ Blues Experience wordt gezien de top van de Nederlandse bluesrock in de bluesscene. Tijdens ‘Blues aan de Maas’ zal de band welke hits scoorde als ‘Wang Dang Doodle’ ook acte de présence geven. De band ademtmet frontman van weleer Niko Christiansen nog steeds dezelfde sfeer Nog immer is de band populair en tour de band nog regelmatig in Polen en Rusland maar ook Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Denemarken Spanje en zelfs Indonesie! Op 31 Mei a.s. in Maastricht!

The Electrophonics (NL)
41302618564_8b113525dc_bNatuurlijk mogen de Limburgse The Electrophonics niet ontbreken in Maastricht. Deze band dendert het ene na het andere station binnen, en hoe…..Vol overtuiging en overgave stonden deze mannen reeds op verschillende podia, Moulin Blues – Ospel, Blues Peer – België en het North Sea Jazz Festival waren al hun gastheren. Met een mix van swing, jump, rhythm & blues laten de heren van The Electrophonics de wilde gloriejaren van de fifties herleven; swing, swing en nog eens swing. Het enthousiasme van deze band zorgt ervoor dat het publiek niet stil kan blijven staan, so put on your dancing shoes!

Ian Siegal (UK)
38037099081_211d4d3c6d_oMet trots kunnen de organisatoren van Blues Maastricht bekend maken dat Ian Siegal (UK) er ook op 31 mei 2019 bij zal zijn tijdens ‘Blues aan de Maas’ De organisatie is meer dan zeer verheugd dat deze muzikant en Blues Maastricht-ambassadeur, die op bijzondere wijze onze eerste indoor afsloot, met veel plezier Maastricht Blues op 31 mei 2019 tijdens ‘Blues aan de Maas’ zal bijstaan. Siegal behoort tot de absolute top van de Euro Blues/Roots scene. Speelde o.a. 6 keer op het BRBF, dat tot de grootse bluesfestivals van Europa behoort. Hij speelde meerdere malen op vele grote festivals, zelfs in de Statenhal tijdens North Sea Jazz. Mojo riep meerdere albums uit tot ‘Album Of The Year’ en vele nominaties mocht Ian Siegal ontvangen voor zijn prestaties in de muziek in de UK. Ian Siegal heeft inmiddels kennis gegeven in het jaar 2019 zich te concentreren op solo-werk en bijzondere projecten. Een absolute ‘Must See’!

Douwe Bob (NL)
42467409622_58a118fb68_oOp het laatste moment is Douwe Bob toegevoegd aan de line up van Blues aan de Maas. De Nederlandse singer-songwriter vervangt AJ Plug, die helaas moest annuleren vanwege persoonlijke omstandigheden. Douwe Bob won in 2012 de eerste editie van de talentenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. In 2016 vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisie Songfestival met het nummer Slow Down. Douwe Bob was in al eerder te zien op Pinkpop (2016) en nu dus op Blues aan de Maas.

Catfish (UK)
43338936185_09ebcf2136_oUK en British Blues Award winnaars ‘Catfish’ hebben als een uitstekende live band, met een fenomenale frontman in de 23-jarige gitarist/zanger Matt Long die met een echte passie voor de blues speelt, een uitstekende reputatie. In 2016 wonnen ze een Britse Blues Award en in 2018 de Award UK Blues Blues band van het jaar (Engeland). Hun album Broken Man werd verkozen tot ‘Album Of The Year 2017’door de Independent Blues Broadcasters Association. Dit jaar speelden ze al in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Rhodos en Spanje en hebben nog eens drie Europese tours geboekt voor 2019, samen met een indrukwekkende reeks UK-datums in de UK op 31 mei 2019 in Maastricht te zien tijdens ‘Blues aan de Maas’.

Waylon & Band (NL)
Waylon zonder tekstMet zijn single ‘Wicked Way’ was hij de eerste Nederlander die bij het Motown-label gecontracteerd werd. Hierna ontving Waylon o.a. de 3FM Award en de TMF Award, alsmede de Borsato Award. Ook kreeg hij ooit in DWDD een gouden plaat uitgereikt. In 2014 was hij de mannelijk helft van de Nederlandse afvaardiging Common Linnets voor het Eurovisiesongfestival waar hij samen met Ilse De Lange het country/bluegrass nummer ‘Calm After The Storm’ vertolkte, het duo werd met 238 punten tweede. In 2018 bereikte Waylon wederom de finale van het Eurovisiesongfestival met ‘Outlaw In’Em’. ‘Blues aan de Maas’ is meer dan trots Waylo aan de rijke lineup van bands van het Maastrichtse Blues festival toe te mogen voegen.

CC Jerome and his Savoys Rhythm Revue Feat. Mike Sanchez, Earl Jackson and Georgina Peach (Nl/UK)
34977236994_a9246ba621_oEen gezellige ‘Big Band’ Rhythm and Blues Revue zal zeker niet ontbreken in Maastricht op 31 mei 2019 tijdens de eerste editie van Blues aan de Maas. CC Jerome Savoys Rhythm & Blues Revue featuring Mike Sanchez, Earl Jackson én Georgina Peach vullen de line-up van bands aan met een bijzondere gezellige ‘Big Band’ combinatie. Met o.a de mooie zangeres Georgina Peach (NL) zul je doen denken aan de R&B en soul zangeressen van weleer, soms zelfs even aan de jonge Caryn Hill. De Savoys geven wilde solo’s, strakke ritmes en solide arrangementen weg. Het repertoire bestaat uit vroege soul, Gospel en Rhythm ‘n Blues, wel bekende klassiekers en obscure pareltjes.
28928747150_5e83acaa9b_oMike Sanchez (UK) zange/pianist speelde o.a. bij Bill Wymans Rhythm Kings) en vele andere bekende bands tegenwoordig al weer een aantal decennia tourt hij met zijn eigen band over de wereld.
Earl Jackson (UK) gitarist is vooral bekend in de Britse Rhythm ‘n Blues/Jive scène en is nu een van de sterren van de Rockin’ On Heavens Door Show

Zorg dat je erbij bent 31 mei 2019 op De Koompe in Maastricht. De dag na Hemelvaart zal ‘Op De Koompe’ in Maastricht 2 podia kennen met veel Rock, Blues, Americana en Pop Country bij de meest gezellige Foodtruck lane langs de bekende rivier in de Limburgse hoofdstad. De muzikale dag zal op bijzondere wijze worden afgesloten met mooi vuurwerk.

Presentatie ligt in handen van BN-er Henk Westbroek  en Femke Fatale.

Met 12 bands & 2 Stages het mooiste festival in Limburg, zet het in je Festival Agenda!
Evenement: Blues aan de Maas 2019 ‘Op De Koompe’
Datum: vrijdag 31 mei 2019
Tijd: 11:00 uur – 01:00 uur
Locatie: Festivalterrein De Kommen
Adres: 6211 JX Maastricht, Nederland

Tickets: € 27,50 (klik HIER voor on-line kaartjes)
Dagkassa: €35,00

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: