BINNENKORT 3e New Blues Festival Assen Zaterdag 8 Sept. a.s.

Met een derde editie mag de organisatie van het New Blues Festival Assen inmiddels spreken over een traditie. Eentje waarbij jaarlijks het verhaal van de blues verteld wordt d.m.v. een prima selectie artiesten uit binnen- en buitenland. Het New Blues Festival is de plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues. De line-up geeft dan ook volop ruimte om nieuwe muziek te proeven, aangevuld met acts die al wat langer meedraaien. Een maandje eerder gepland dan de voorgaande jaren staat er Zaterdag 8 September weer een hele mooie avond te gebeuren in de zaal van De Bonte Wever te Assen.

Photocredits: José Gallois en Gerrie van Barneveld

Sean Webster Band

Fantastische krachtige, doorleefde en herkenbare stem, een soepel musicerende bluesrock machine en verdacht vaak het woord ‘passie’ is wat je leest als je op zoek gaat naar wat men zegt en schrijft over de Sean Webster Band. Webster werd als 14 jarige jongen al gegrepen door gitaarmuziek en sindsdien is muziek zijn belangrijkste focus in het leven. Dat is te horen, niet alleen op plaat, maar zeker ook het moment dat hij met zijn band de bühne opstapt waar hij steevast zijn dampende bluesrock afwisselt met prachtige ballades. Websters reputatie in de Britse blues en bluesrock scene is groots en ook in Nederland kun je wat ons betreft echt niet meer om hem heen!

Thorbjørn Risager & The Black Tornado
14481124683_cfb1a774f5_oAls je het al over een band hebt die je in de gaten moet houden dan is het zeker Thorbjørn Risager & The Black Tornado wel. Risager en zijn 7 (!!!)-koppige band is er eentje in de categorie al 15 jaar bezig, maar nog steeds niet ingeboet aan toewijding en doorzettingsvermogen. Optreden na optreden worden zieltjes gewonnen mede dankzij de ‘larger-than-life’ stem (een soort kruising tussen Ray Charles, Bob Seger en Joe Cocker) van Risager. Tweemaal wonnen ze een Deense Music Award, tweemaal waren ze genomineerd voor een Britse Blues Award. Honderden shows hebben ze reeds gespeeld waaronder North Sea Jazz en de organisatoren van New Blues Assen zijn dan ook terecht blij dat zij ook een plekje in de tourlijst kregen!

Erwin Java & Kat Riggins
_DSC7375 bewWie de naam Erwin Java hoort denkt ogenblikkelijk aan Cuby & the Blizzards of aan het door Java opgerichte King of the World. Ondanks de furore die KOTW maakt heeft Java onlangs besloten om die band te verlaten en zo de weg vrij te maken voor nieuwe projecten. Tijdens de theatervoorstelling ‘Johan Derksen Keeps the Blues Alive’ deelt Erwin het podium met de prachtige Kat Riggins. Riggins is een powerzangeres die past in het hokje eens gezien, nooit meer willen vergeten. Nu komt deze bijzondere combinatie ook naar het New Blues Festival waar nummers voorbij komen van Java’s eerste soloalbum ‘Keepin’ It Real’, welke vol staat met blues klassiekers.

Living Room Heroes
livingroom4915De New Roots, Southern soul rock met New Orleans invloeden van Living Room Heroes heeft veel raakvlakken met artiesten als The Wood Brothers, The Black crowes, Tedeschi Trucks band en Dr John. Van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos. Echt en intens. Het Nijmeegse viertal bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Björn van den Boom en Matthieu Cleijne debuteerde in 2016 met ‘Days well Spent’ en dit voorjaar kwam opvolger ‘Welcome To The Circus’ uit.

’44 Blues Riot’ Ft. Big Pete & Roelof Meijeringh
597A2403-BorderMakerBig Pete’ Pieter van der Pluijm is wellicht één van de beste ‘smoelschuivers’ die Nederland heeft voortgebracht, maar is ook (inter)nationaal een veelgevraagd muzikant. Zo deed hij afgelopen jaar met de Red Devils een uitgebreide internationale toer o.a. als voorprogramma van ZZ Top. Er volgde een album met de titel Return of The Red Devils en bracht een jaar eerder samen met o.a. Anthony Geraci en Mike Welch, het schitterende album Live at Bluesnow uit.
25306039059_0c68a75be8_oRoelof Meijeringh is al jaren een vaste waarde in de Assense muziekscene. Als bluesgitarist speelde hij al in vele bezettingen (waaronder Boyd Small en Memo Gonzalez) en in diverse landen. Onder de noemer Roelof Meijeringh & Friends is hij regelmatig in Assen te zien. Na jaren staan de heren eindelijk weer samen op een podium onder de noemer 44 Blues Riot!

Vooraf lekker eten?
Extra genieten van deze avond? Reserveer een tafeltje bij één van onze restaurants en maak je avond uit compleet! Een tafel reserveren is zo geregeld door even te bellen met onze afdeling reserveringen op 0592 303777.

Restaurant FLINCK! is een overweldigende plek waar je je welkom voelt en terecht kunt voor een uitgebreid diner. Wat ons betreft een perfecte aftrap van een mooie festivalavond. Wie het restaurant binnenstapt wordt warm onthaald in een sfeervolle setting. Er is een flinke keuze in warme en koude gerechten waarvan een deel ter plekke in het zicht van de gasten wordt bereid en kwaliteit is hierin geen keuze, maar de standaard. Klik hier voor meer informatie over Flinck.

Liever à la carte dineren? Dapper is dankzij het stoere karakter van de inrichting, het interieur en de eigentijdse kaart dé plek waar je terecht kan voor een goede kop koffie, een hedendaagse lunch, een borrel met een bite of een gevarieerd diner vol eerlijke gerechten. Op onze kaart vind je dappere menu’s met uitdagende, eigentijdse vlees-, vis,- en vegetarische gerechten passend bij het seizoen en met zorg bereid. Maak je avond compleet en reserveer een tafeltje. Klik hier voor meer informatie over Dapper.

Na afloop lekker blijven slapen?
Inchecken voor een lekker nachtje weg, ’s avonds genieten van het New Blues Festival, viersterren overnachting en de volgende ochtend goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet. Klinkt jou dit ook als muziek in de oren? Reserveer dan snel! Vergeet niet daarnaast je entreetickets voor het festival zelf te bestellen. Klik hier voor meer informatie.

Datum: Zaterdag 8 september 2018
Zaal open:19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur

Ticket prijzen:
Normaal: € 23,50
Avondkassa: € 28,50
Hotelgasten: € 11,00*
* Toegang tot dit evenement is niet inbegrepen in (hotel) all-inclusive arrangementen, evenals consumpties tijdens het evenement. Tickets met het speciale tarief voor hotelgasten zijn alleen telefonisch te reserveren via 0592 303777!
NewBluesFestival2018 eigen shot

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: