Ribs & Blues 2018 Heeft Line-Up (bijna) Compleet!

De line-up van artiesten die op Ribs en Blues 2018 – Raalte de diverse podia zullen beklimmen is compleet. Zoals beloofd in de publicatie van de eerste (klik hier) vooraankondiging onderstaand onze update van de geboekte bands die zoals we van de organisatoren van Ribs & Blues gewend zijn, een mooie mix van gevestigde namen en getalenteerden is.

Photocredits: Promo shots en José Gallois.

Zaterdag 19 Mei is de eerste avond van dit met een Brits Blues Award onderscheiden bluesfestival; deze avond is de enige avond waar een entree prijs @ € 29,50 (excl. vvk. kosten) voor geheven wordt. Voor deze avond zijn Mothers Finest, Status Quo en Earth, Wind & Fire geboekt. Klik op deze link om kaarten te bestellen.

Naast de al eerder aangekondigde negen bands zijn zondag 20 Mei de volgende namen toegevoegd:

KING OF THE WORLD
Afscheid Erwin Java
Erwin JavaGitarist Erwin Java staat op eerste Pinksterdag voor de allerlaatste keer met ‘King of the World’ op het podium bij Ribs & Blues in Raalte. Java is mede-oprichter van KOTW, de rhythm & blues band die vanaf 2012 in binnen-en buitenland succesvol toert. Erwin Java gaat zich richten op andere muzikale activiteiten waaronder die rond zijn soloproject “Keepin’ It Real” en de theatertour “Keep The Blues Alive” die nog tot medio 2019 doorloopt. De overige bandleden Fokke de Jong (drumms/backing vox), Ruud Weber (vocals/bass) en Govert van der Kolm (keys/backing vox) beraden zich nog over de invulling van de ontstane vacature. Voor Erwin Java is Ribs & Blues dé aangewezen plek voor een memorabel afscheidsoptreden. “Nog 1 keer vlammen in een grootse entourage” aldus de gitarist.

THE BREW
The BrewOpener op de main-stage 1e Pinksterdag, The Brew, komt eigenlijk regelrecht uit de jaren 60 en 70 en dat is zeker niet verkeerd! Het Britse trio maakt authentieke maar modern klinkende bluesrock, gestroomlijnd door vintage amps en ’59 Les Paul gitaren. Dit gitaar-bass-drumms bandje kent duidelijk de beste rockklassiekers en is zeker geïnspireerd door bijvoorbeeld The Who, Led Zeppelin en Cream. Gewoon bluesrock, lekker en vet!

JACKIE VENSON

Jackie Venson is een Amerikaanse singer/songwriter en gitariste uit Austin, Texas. Na haar studies begon Jackie songs te schrijven en in 2014 bracht ze in eigen beheer twee EP’s uit. Haar debuut EP The Light In Me op 29 juni 2014 en er volgden er nog 3. Een Texaanse krant, noemde haar de vrouwelijke Gary Clark Jr. omdat zij net als Gary brutaal klinkt op de gitaar en een prachtige stem heeft. Ze mengt zorgvuldig R ’n B, soul, rock and raw, melancholische blues authentiek en instinctief!

THE BRANDOS
The BrandosDave Kincaid, leider van The Brandos uit New York, heeft geen haast gehad. Bijna tien jaar duurde het tot er vorig jaar een nieuwe CD verscheen van zijn legendarische band. Het album heet Los Brandos en is gedeeltelijk in het Spaans. Kincaid richt zijn blik op het onrecht van de wereld en dat leverde ronduit briljante teksten op. Zijn kenmerkende rauwe stemgeluid heeft nog niets aan kracht ingeboet. De muziek is nog steeds stevige dampende rootsrock met Ierse en nu ook Spaanse invloeden. The Brandos zijn terug en sluiten de eerste Pinksterdag af.

Niet alleen zijn er op de 1e Pinksterdag namen aan de line-up toegevoegd maar we zien ook een tweetal toevoegingen op Maandag 21 Mei:

RONNIE BAKER BROOKS
Ronnie Baker BrooksRonnie Baker Brooks is de zoon van bluesmuzikant Lonnie Brooks. Zijn echte naam is Rodney Baker, maar hij heeft ‘Brooks’ erachter geplakt toen hij in de band van vader Lonnie ging spelen. Hij speelde op zijn negende (!) voor het eerst mee. Van 1998 tot 2006 bracht hij drie soloalbums uit, met medewerking van veel beroemde namen. Na meer dan tien jaar kwam vorig jaar een nieuw album uit, Times Have Changed. Ronnie is daarop niet eenkennig, want het gaat van Chicagoblues via Stax-soul tot de broeierige Curtis Mayfield-cover “Give Me Your Love” – een duet met Angie Stone – en randjes funk. Zijn songs, zang en gitaarspel verraden wel veertig jaar ervaring met blues en soul, waarbij zijn nieuwsgierigheid naar nieuwe artiesten en stijlen heeft gezorgd dat de verzadiging achterwege is gebleven.

TIM KNOL
knol0833
In de zeven jaar na zijn doorbraak in 2010 heeft Tim Knol nogal wat ervaringen achter de boeg. Vroeg in zijn loopbaan werden veel jongensdromen al werkelijkheid: spelen op grote podia, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. De levenslessen zijn er in overvloed bij Knol, vanuit zichzelf, maar ook vanuit gelijkgestemden uit alle uithoeken van de wereld. ‘Drivin N Crying’ komt uit de jaren tachtig, dat had The Black Crowes kunnen zijn. Door een paar mislukte deals is dat niet gebeurd. Daar kun je eeuwig van balen, of je kunt heel blij zijn met wat je hebt gecreëerd en je eigen visie blijven volgen. Doen waar je je goed bij voelt.

Als extra nieuwtje mogen we bekend maken dat de LEIF DE LEEUW BAND op Ribs & Blues 2018 haar nieuwe in januari op het Dordtse Bibelot Poppodium opgenomen live-cd zullen releasen. De band staat te trappelen om het nieuwe album aan ons te presenteren! Als bonus speelt de band met een speciale XL-formatie!
Leif de Leeuw
Het terrein gaat op zondag 20 en maandag 21 Mei open om 13:00 uur.

Tijdens dit festival in de buurt camperen of in een hotel overnachten? Klik de Stay Or G0 link voor meer info.

Ribs en Blues zet samenwerking met TCR pendelbussen in richting Zwolle en Deventer. Info? Klik hier.
De kosten zijn € 7,50 voor een enkele rit. Direct reserveren? Boek je ticket door HIER te klikken.

Locatie festivalterrein:

De Domineeskamp
8102 CC Raalte

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: