3e Lustrum voor Zyfflich Blues 2018!

Blues in Zyfflich kent dit jaar zijn 15e editie. Om dit lustrum te vieren pakt men muzikaal uit. Vanaf de eerste stap op het festival terrein wordt u muzikaal onthaald.

De line-up 2018 is van een bijzondere kwaliteit. En… er zal een special guest een opwachting maken. Mocht je nieuwsgierig zijn, volg dan de website van Blues in Zyfflich via Facebook of houd de website in de gaten voor meer informatie.

Photocredits: Promoshots, Gerrie van Barneveld en José Gallois

The Paul Garner Band
20540878054_c5c09dd363_oThe Paul Garner Band komt uit Engeland. In de Bluesscene van Londen is dit trio een grootheid. Moderne blues met dito bezetting: een originele Hammond, drums en één van s ’werelds beste bluesgitaristen. Sinds de komst van Paul Garner in Londen is hij een veelgevraagd gitarist. Aanvankelijk vanwege zijn beheersing van de authentieke Chicago en West Coast Blues, maar inmiddels vanwege het nieuwe dat hij toevoegt aan de Britse bluesscene. De invloed van Blueshelden als Albert King, Albert Collins en Johnny ‘Guitar’ Watson is hoorbaar, maar Paul vermengt ze tot een geheel eigen stijl. Deze gitarist wordt getypeerd als een getalenteerde muzikant met stijl, humor, energie en originaliteit.

Leif de Leeuw Band
16843980541_3619497c81_oLeif de Leeuw, gitarist en oprichter van de Leif de Leeuw band stond al een tijdje op de verlanglijst van Blues Zyfflich. Deze bijzondere gitarist trok al vroeg de aandacht vanwege zijn zijn bijzonder gitaarspel. Vanaf jonge leeftijd won hij al diverse muziekprijzen. Van de Young Talent Award tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. Ook als band vielen de muzikanten meerdere malen in de prijzen. Winnaars van de Dutch Blues Challenge en ‘Best Band’ in 2015 door de European Blues Awards waarna de reis naar Amerika ondernomen werd om deel te nemen aan de International Blues Challenge in Memphis. Hun muziek zoekt de muzikale grenzen op: meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek. ‘Laat je horen’ voor de Leif de Leeuw band!

Cash In The Attic
Cash In The AtticCash in the Attic verwijst naar het goud op zolder, oftewel naar het repertoire van Johnny Cash en het aura dat deze muzikant – inmiddels vanuit het Zevende Hemel café – nog krachtig omgeeft. Op Blues in Zyfflich verschijnt het Cash gevoel weer in het ‘hier-nu-maals’. Met hallucinerende slidegitaar-geluiden, onheilspellende telecaster sounds en het donkerbruine stemgeluid van ‘The Man in Black’. Gelijk bij binnenkomst kunt u ze ontmoeten. Een band dat gromt, gruist, betovert en bruist!

The Hoodoo Monks

Met trots stelt de organisatie van Blues Zyfflich de Hoodoo Monks voor. Pure onversneden BoogieBlues met een aanstekelijk enthousiasme. Blues in Zyfflich trakteert u op een degelijke portie rauw geserveerde, authentieke Blues recht uit het hart. Wees gereed voor zinderende muziek: dampende ritmes door Pit Maypole. Vlijmend gitaarwerk door Benito Burnette en het scheurend bluesharpspel mét de goeie zangstrot van Papa T. Met een eigen pracht cd in de hand tourden ze onlangs met Kenny Wayne Shepherd. Dán is het tijd voor Blues in Zyfflich!

The Living Room Heroes
livingroom4915‘WELCOME TO THE CIRCUS’! met the Living Room Heroes; met deze woorden beschrijt de band hun heerlijke mix van New Roots, Southern soul rock met New Orleans invloeden. Deze muziek heeft raakvlakken met artiesten als The Woodbrothers, The Black crowes, Tedeschi Trucks band en Dr John. Van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos. Echt en intensief.

Tickets zijn on-line verkrijgbaar klik hier en vanaf 1 april bij voorverkoopadressen klik hier

Op 2 juni is het mogelijk om te overnachten op onze tijdelijk geïmproviseerde camping. Dit kan met een caravan, een camper of een tent. Meer info via deze link
Overnachten kost € 7,50 per tent, caravan of camper per nacht.

14_kgWrHoSTlMkW7a6

Geef hier uw commentaar