CD Presentatie Ralph de Jongh in Club Dauphine, Amsterdam – [Interview]

Telefonisch Interview met: Ralph de Jongh Tekst: Ton Kok

Ralph de Jongh is ongetwijfeld de meest productieve muzikant, die in ons landje rond loopt. In 2016 verschenen er een studio- en een live album op de markt. Eerder dit jaar verscheen het driedubbelalbum ‘Dancing On A Volcano’ en nu brengt hij drie albums tegelijk uit: Ralph de Jongh ‘Live’, ‘Slow Turtle Sundance’ en het dubbelalbum ‘Breath Of Live’.

De presentatie vindt plaats op 9 december a.s. in Club Dauphine in Amsterdam. De club is geen onbekende plaats voor Ralph, die er ook heel gelukkig mee is dat de club deze avond wil faciliteren.

Ralph treedt soms solo, soms als duo, soms met kleine band en soms met 7-koppige band op. Hij vindt het prachtig om alle facetten van zijn veelzijdigheid te kunnen tonen. Komend weekend staat hij weer drie keer op de planken. Hij vindt alles even leuk en gaat er altijd met tomeloze energie in, soms met meerdere optredens op een dag.
17749940420_cfd9216860_oHij komt er bij zijn fans uitstekend mee weg, net zoals vroeger zijn helden van de Rolling Stones die naast stevige rockers een prachtige ballad als “As Tears Go By” konden uitbrengen. Zo is ongeveer het verschil tussen de band cd en de cd met violiste Ewa Pepper, met wie hij het dubbelalbum heeft gemaakt.

Na de cd presentatie zal hij zich weer volop op de live optredens storten, hoewel er natuurlijk wel wat pauzes ingelast worden voor zijn aanstaande huwelijk met zangeres Moon Anderson en begin volgende jaar een huwelijksreis naar de woestijn.
Ralph de JonghMaar eerst is daar nog de cd presentatie, waarvoor het draaiboek al klaar ligt. Ralph begint de avond met begeleiding van drummer Arie Verhaar, maar zal daarna ook spelen met Ewa Pepper en afsluiten met een set met de voltallige band en ongetwijfel wordt het een niet te missen happening in onze hoofdstad.
26236953861_af302db78b_oWaarom drie cd’s tegelijk uitbrengen? Tja, de plannen liggen alweer klaar voor de volgende plaat. Nu was er geld voor deze releases, dus er was de urgentie om dit uit de weg te hebben. Er komen steeds andere liedjes opborrelen en die moeten een gespreid bedje krijgen.

Ralph de Jongh is nog steeds met de opbouw en ontwikkeling van zijn repertoire bezig. Het eeuwig durende leerproces voor een vrije geest.

Locatie:
Club Dauphine
Prins Bernhardplein 175
Amsterdam

Datum:
Zaterdag 09 December 2017

Aanvang:
20:30 uur

De cd-presentatie bijwonen? Dat kan als u hier klikt om kaarten te bestellen.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: