The Dustbowl Revival; ‘T Gaat Alle Kanten Op Maar Vooral De Goede

The Dustbowl Revival speelde op 9 augustus j.l. bij Coco Maria in Veenhuizen. Tekst en foto’s van Gerrie van Barneveld.

Voor de derde keer speelt de The Dustbowl Revival bij Coco Maria in Veenhuizen. Aan het eind van een prachtige zomerse dag hebben ongeveer driehonderd bezoekers hun weg naar Veenhuizen weten te vinden. Uitbater, Hein Moes heeft een speciale tent gehuurd om, ook al mocht het gaan regenen, het publiek toch een fijne avond te bezorgen.
dustbowl2783The Dustbowl Revival bestaat ongeveer tien jaar en doet een korte tournee door Europa. De achtkoppige band heeft net een nieuw album uit met dezelfde titel als hun bandnaam. Honey I Love You is “a little lovesong” en een rustige opener van het optreden.
dustbowl2897Daarna komen diverse muzikale stijlen voorbij, met onder andere jazz, swing, folk, soul en bluegrass, én ik hoor nu toch echt mariachi! Dat moet die trompet zijn. Nee, dit is gewoon Balkan, toch?
dustbowl2817Het repertoire is afwisselend en uitstekend gespeeld. Dit komt ook door de bezetting met op trompet Matt Rubin en op trombone Ulf Bjorlin. Opvallend is ook de violist Connor Vance, die met geluidseffecten weet te verrassen. Hoor ik daar een keyboard en een elektrische gitaarsolo? Zangeres Liz Beebe en zanger/gitarist Z. Lupetin zijn de blikvangers van de band.
dustbowl2790Zoals gemeld is het afwisselend met het grappige Big Boned Girl, het folky Got Over, het funky Roll Your Bone en een jazzy instrumentaal nummer met solo’s van de bandleden.
dustbowl2887Na de pauze gaat het op dezelfde voet voort met het swingende Gonna Fix You. Een verrassende uitvoering van Breakfast in America van Supertramp met een gitaarsolo op de viool. Ook de traditie wordt niet vergeten met de blues van Nobody Knows You When You’re Down and Out bekend geworden door Bessie Smith.
dustbowl2820Er wordt in de tent afgesloten met I Don’t Drink Anymore en de oproep tot dansen. Buiten de tent wordt het feestje afgerond met onversterkte toegiften waarbij onder andere When The Saints Go Marching In voorbij komt.
dustbowl2952Een sfeervol einde van een uitstekende band op een mooie locatie. Hopelijk komt er volgend jaar weer een vierde revival in Veenhuizen.

Hartelijk dank voor de gastvrijheid Hein Moes, Berlina en Jaap!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: