Zinderende Vierde Editie Westlandse Cross

Een verslag van de 4e editie van de Westlandse Cross op zaterdag 17 juni 2017. Tekst en foto’s Johan Sonneveld. Klik hier voor het album.

Op de bloedhete zaterdag van 17 juni 2017 te Naaldwijk werd voor de vierde maal de Westlandse Cross gehouden.

Dat waar de Westlandse Cross zijn naam aan ontleende, dit jaar geen Cross dit, omdat de locatie was veranderd van de Wollenbrand naar de Hoge Bomen, bij gebrek aan ruimte is de Cross komen te vervallen.

Dit jaar uitgeweken naar het voetbal terrein van voetbal vereniging Westlandia, bijkomend voordeel, het terrein bestond volledig uit kunstgras, moet zeggen fantastisch, geen schoenen vol bagger of glijpartijen zoals bij de vorige editie . Uiteraard speelt dit jaar de temperatuur mee, het was dertig graden!
Waylon (16)Op het programma van de vierde editie van de Westlandse Cross zien we een keur van de crème de la crème van de Nederlandse muziek industrie.

Waylon
Waylon (22)Om zes uur, trapt de openingsact af en die openingsact heet Willem Bijkerk beter bekend onder de naam Waylon. Waylon werd vernoemd naar zijn idool Waylon Jennings en is zeker zo explosief als de rol die hij vertolkt in het programma ‘The Voice’. Zo een spetterend optreden werd er gegeven op het podium van de Cross.
Waylon (14)Energie speelde de hoofdrol en Waylon wist de aandacht van het publiek vast te houden; energiek, opzwepend en hierbij ondersteund door een uitstekende band.
Waylon (11)Zeker bij het instarten van ‘Wicked Ways’, rocken kan deze jonge hunk als geen ander!

Jeugd Van Tegenwoordig
De Jeugd (11)Bestaat het Cross publiek over het algemeen uit de dertiger en vijftigers , dit jaar een act voor de jeugdigen onder het publiek. Wie de Jeugd heeft heeft de toekomst moet er gedacht zijn bij het samenstellen van het programma dit jaar.
De Jeugd (15)De Jeugd van Tegenwoordig, een Nederlandse rapformatie die in 2005 de aandacht trok met het onverstaanbare ‘Watskeburt’ en kenmerkend de vaste beat en invloeden uit de elektronische muziek in hun repertoire verwerkt. Willy Wartaal, Vieze Fur , Faberyayo, elk afzonderlijk een plek op het podium innemend.
De Jeugd (6)Vette beats, opzwepende raps, hoogtepunten ‘Watskeburt’, en zeer toepasselijk bij deze temperaturen, het Spaans klinkende nummer ‘Let Get Spanish’.

Racoon
Racoon (14)Voor de tweede keer op de Westlandse Cross, eerder op de Westlandse Cross in 2015, staat Racoon geprogrammeerd. Vaste waarden binnen Racoon , Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige, die zoals altijd vriendelijk het publiek en de fotografen welkom heten.
Racoon (3)Het uitgedroogde publiek trakterend op een, naar mijn mening, rustige set waarin de ballads de boventoon voerde, rustiger dan hun vorige optreden op dit WC maar mannen wisten wél het publiek te boeien. Met daarin zeker klassiekers, ‘Feel Like Flying’, ‘Love You More’, ‘Brother’.
Racoon (15)Daar waar in the early days Racoon zich ontwikkelde als zijnde een rockband verschuift de band meer in de richting van singer-songwriter.

Guus Meeuwis
Guus (5)En dan werd het (bijna) nacht, rond kwart over tien betreed Guus Meeuwis de tribune en schuift het publiek nog dichter naar het podium toe. Stond deze publiekstrekker hiervoor nog driemaal in een uitverkocht PSV stadion, deze avond is de beurt aan de Westlandse Cross.
Guus (7)Een mix van alle hoogtepunten uit de turbulente carrière van deze studentikoze zanger passeren de revue; ‘Het Is Een Nacht’ en in het Westland want daar brand nog licht! Daarbij vliegen de bekertjes bier je om de oren, eeuwige zonde, want al gauw kost een biertje twee euro vijfentwintig.
Guus (17)
Angstvallig probeer ik mijn camera droog te houden, waarop een omstander mij vraagt om achter haar te komen staan en ik haar antwoord: “Bedankt, hoop niet dat Meeuwis ‘Het Dondert En Het Bliksemt’ instart”, dit nog niet gezegd hebbende, ja hoor!
Guus (24)
Op dit moment verandert de grote droogte in één regendouche van bier! Zuipers die Westlanders!! Welnee, ze gooien het liever weg! Gelukkig is de sfeer uitstekend, een feest bouwen kun je aan Guus wel overlaten.

Luca Perra

Afsluiter van deze vierde editie is Westlandse trots House- en Dance-producer Luca Perra met metgezel Asonn.
DJ Luka Perra (10)Daar waar de vijftigers het festival de rug toe keren, zijn het de twintigers die de plaats dicht bij het podium innemen om nog even een uurtje los te gaan.
DJ Luka Perra (4)Deze DJ schitterde al eerder op het prestigieuze Mysteryland, deze keer samen met DJ Asonn uit Honselersdijk, die een contract getekend heeft bij het label Wall Recordings, het label van Afrojack.
Zij mochten deze geslaagde editie van de Westlandse Cross afsluiten.
DJ Luka Perra (7)Na ongeveer een half uur dance & house neem ik toch het besluit om ook maar huiswaarts te gaan, tenslotte hoor ik ook bij de doelgroep vijftigers!
DJ Luka Perra (8)Een wederom geslaagd festival, dat helaas niet voor de volle honderd procent was uitverkocht, tóch nog ongeveer zo’n 8.500 muziekliefhebbers die het festival bezochten.

Kleine kanttekening van mij als toeschouwer, ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat wanneer het om en nabij de dertig graden is op welk festivalterrein dan ook, er geen water beschikbaar is om de ergste dorst te lessen en dat men is aangewezen op een glas water dat te koop is voor twee euro vijfentwintig. Het zou een organisatie sieren dat er flesjes water te koop zijn voor zeg een euro, naar mijn mening een redelijke prijs.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: