Holland International Blues Festival completeert line-op met levende blueslegende Buddy Guy!

Na vrijdag 10 Maart j.l. aanwezig te zijn geweest op de perspresentatie van het Holland International Blues Festival in café Hofsteenge te Grolloo was er al een artikel met de line-up geplaatst. Tóch wisten de organisatoren Jan Lagendijk, Gregory Elias, ambassadeur van de blues/presentator Johan Derksen en Mojo nóg een blues-act vast te leggen.

 

Walter Wolfman Washington maakt zijn aantreden op vrijdag 9 Juni om 16:00 uur waarmee hij de opener van het festival zal zijn.
14854831279_1825b221cf_o

Ook aan de nieuwe, jonge bluesvraag wordt voldaan door Laurence Jones op vrijdag te boeken. Deze jonge gitaris/vocalist wordt al in de media omschreven als de nieuwe Eric Clapton, de jongen is een zeer getalenteerde gitarist maar heeft ook een goed stemgeluid maar ook niet geheel onbelangrijk een goede podiumpresentatie. Voor de echte bluesdiehards geen verrassing meer maar Laurence Jones verdient zeker op een festival van deze grootte te staan.

32894210074_bb8205766a_b

Sinds de oprichting van de Californische band Rival Sons in 2009 bouwde de groep in rap tempo een leger aan fans op in Amerika en Europa. Vooral met het tweede album Pressure And Time zet de band zichzelf stevig op de kaart. Naast Black Sabbath trad de groep ook op als voorprogramma van AC/DC en Alice Cooper. Tegenwoordig staan ze zelf in alle grote zalen en op belangrijke festivals als Rock Am Ring en Pinkpop. De ferme rocksound doet denken aan een fusie tussen Led Zeppelin, Aerosmith en The Black Crowes.

Voor een paar trouwe lezers zal de volgend naam een sprongetje in de lucht opleveren……Kenny Wayne Shepherd zal de 1e festivaldag afsluiten met zijn eerste klas bluesrock.

IMG_4976-BorderMaker

De eerste festivaldag wordt afgesloten door niemand minder dan blueslegende bij leven, Buddy Guy, één van de belangrijkste grondleggers van de hedendaagse blues. De bluesgitarist en -zanger is een icoon uit de bluesscene van Chicago en beïnvloedde veel bekende gitaristen, zoals Eric Clapton, Jimi Hendrix, Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan en John Mayer. Het magazine Rolling Stone zette hem op plaats 23 in hun lijst van 100 Greatest Guitarists of All Time.

28435764222_cff5f80808_b

Zaterdag 10 Juni zal het festival geopend worden door de James Hunter Six, blues maar ook een heerlijke portie blue-eyed soul zal over het festivalterrein van Grolloo klinken.

8604861247_9c085ffd4d_o

De oude rotten in het bluesmetier maken ook acte de présence, The Fabulous Thunderbirds zullen met frontman Kim Wilson en band de bluesliefhebbers die naar Grolloo zullen komen de wellicht lange reis waard laten zijn.

9382200033_f1f8614602_o

Weer een nieuwe naam in het segment is Magpie Salute, een band rondom de ex-gitaristen van The Black Crowes. Zij komen speciaal voor HIBF naar Nederland; een uniek optreden dus.

Ook op zaterdag is de jeugd vertegenwoordigd met het behoorlijk aan de weg timmerende Vintage Trouble. Een band die energiek de oude blues verweeft met de nieuwe stromingen van dit genre. Deze band zal net als de kroonprins van de blues Laurence Jones vele jongeren trekken naar Blues Village Grolloo.

De afsluiters van dit tweedaagse festival in Grolloo zijn niemand minder dan Warren Haynes en zijn mannen, Gov’t Mule. Een wereldberoemde blues, blues-rock band die ongetwijfeld de tweede editie met een knallend optreden zullen afsluiten.
9411255978_4e76897f60_o

Tickets Holland International Blues Festival 2017 kosten € 49,50 voor een dagkaart en € 82,50 voor een passe-partout voor beide festivaldagen.
Via deze link komt u direct bij het officiële verkooppunt Ticketmaster maar bellen kan ook 0900 – 300 1250.

HBF_big_logo_new

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: