Black Top – Cherry Picking

Album: BLACK TOP – CHERRY PICKING
Artist: Black Top
Record Label: Kroese Records
Release Date: 16/12/2016

Recensie: Ton Kok

Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat ik het blues-rock trio Black Top regelmatig tegenkwam. Eind vorig decenium en begin dit decenium timmerde de band stevig aan de weg en bracht twee uitstekende albums uit, ‘Rough ‘n Gritty’ (2008) en ‘Sour Milk’ (2011). Daarna viel de band in de toenmalige samenstelling uit elkaar.

Bassist/zanger Anne-Maarten van Heuvelen maakte vervolgens een doorstart met gitarist Elmer Meijers en drummer Rogier Berben. Het leverde in 2015 de EP ‘Pay My Dues’ op. Andere projecten vergden de laatste jaren ook de nodige tijd, maar in december 2016 was daar dan toch het eerste album van de band in de nieuwe bezetting: ‘Cherry Picking’.
De heren hebben er nooit een geheim van gemaakt dat bands als ZZ Top en AC/DC tot de grote voorbeelden behoorden en daaraan is gelukkig niets veranderd.

Door omstandigheden heeft het maken van deze recensie nogal wat tijd in beslag genomen. Ik zat wat aantekeneningen van een maand geleden door te lezen en het viel me op dat ik regelmatig de aantekening ‘lekkere catchy rocker’ zag staan. Nog maar eens een keer het album in zijn geheel beluisterd en eigenlijk dekt deze omschrijving de lading wel. De omschrijving gaat helemaal op voor de meeste nummers. De meeste nummers zijn inderdaad goed in het gehoor liggende stevige rocksongs, vaak met een verrassende break in het instrumentale gedeelte.

Het openingsnummer, de titelsong ‘Cherry Picking’ is zo’n goed lopende rocksong, met een Kiss-achtige drive. ‘Hot Love And Hard Liquor’ is ook een prima nummer met een verrassend instrumentaal tussenstuk.
‘Keep On Trucking’ wijkt wat af. Het nummer is iets minder vloeiend, maar heeft een heerlijk stuwend drukgeluid en krachting overstuurd basgeluid.
‘In The Flames’ is een wat meer ingetogen nummer, voor zover je bij Black Top van ingetogen kan spreken. Het heeft een spannend ritme en ook hier weer een lekker afwijkende instrumentale break. Het prijsnummer van de cd is voor mij ‘Waiting Around’. Een iets lager tempo dan de meeste overige nummers, maar wel een pareltje.

Als bonus staan op de cd ook nog de nummers van de EP uit 2015, zodat je nog wat extra waar voor je geld krijg. Ik kan alleen maar constateren dat Black Top weer helemaal terug is en hoog tijd om ze live weer eens aan het werk te zien.

Track Listing:

1. Cherry Picking
2. Hot Love And Hard Liquor
3. She Really Got Me Going
4. Empty Hands
5. Accident Waiting To Happen
6. Kingpin
7. Keep On Trucking
8. In Flames
9. Rock Out
10. Now He Rides
11. Curls
12. Travel Pussy
13. Waiting Around
14. Pay my dues (bonus)
15. Livin’ it up (bonus)
16. Out on the town (bonus)
17. Out on the town (reprise)

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: