ABRUPT EINDE NORTH SEA JAZZ CLUB

Op 20 februari 2017 heeft Kop Oost BV, met handelsnaam North Sea Jazz Club, faillissement aangevraagd. De jazzclub bestaat bijna vijf jaar en is gevestigd op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Met een sterke nationale en internationale programmering is de club inmiddels een instituut. De initiatiefnemers van de club zijn in de crisisjaren begonnen en hebben zonder subsidies de club opgebouwd. Ondanks de goede resultaten van de laatste maanden is een faillissement onafwendbaar.

De licentieovereenkomst met Mojo Concerts voor het gebruik van de naam North Sea Jazz Club verloopt in mei van dit jaar. De jazzclub had graag door willen gaan, een naamswijziging is al in de maak. Voor de doorstart onder de nieuwe naam werd een PR bureau ingehuurd en zijn al de nodige kosten gemaakt. Beheer- en Exploitatiemaatschappij Westergasfabriek B.V., de verhuurder van de club, stelt zich onwelwillend op en beschouwt een naamswijziging als contractbreuk. Zij dreigt met ontbinding van de huurovereenkomst. Op grond van deze houding hebben meerdere investeerders in de North Sea Jazz Club zich afgelopen weekend teruggetrokken met grote financiële onzekerheid tot gevolg.

Het faillissement treft 60 medewerkers en freelancers. Zij zijn op maandagavond geïnformeerd. De kaartverkoop voor komende optredens, die tot het einde van het jaar gepland staan, is inmiddels gestaakt. North Sea Jazz Club betreurt dat velen door deze situatie zullen worden gedupeerd. Rechtbank Amsterdam doet dinsdagochtend 21 februari uitspraak over de faillissementsaanvraag.

TBA?, inmiddels bijna huisverslaggever w.b.t. de blues optredens, betreurt deze gang van zaken zeer. Wij bedanken North Sea Jazz club voor de geboden kansen en wensen onze contacten en het personeel van het geluid, licht en bediening veel succes in hun verdere loopbaan.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: