Bobby Rush – Porcupine Meat

Album: BOBBY RUSH – PORCUPINE MEAT
Artist: Bobby Rush
Record Label: Rounder Records
Release Date: 16/09/2016

Recensie: Eric Campfens

Op 10 november a,s. wordt hij 83, maar denk niet dat Bobby Rush erover peinst om het rustig aan te gaan doen. Hij kan gewoon niet anders, zo vertelde hij mij onlangs, hij leert nog steeds, wil mensen ontmoeten. Hij treedt nog regelmatig op, onlangs nog in de Amsterdamse North Sea Jazz Club, en op gezette tijden komen nieuwe cd’s van hem uit. Op Rounders Records is nu zijn recente album “Porcupine Meat” uitgekomen met twaalf zelfgeschreven nummers, waarvan drie in samenwerking met anderen.
28373448650_ce8b910d4a_o
De productie werd gedaan door Scott Billington, die muzikanten als Shane Theriot, David Torkanowsky, Jeffrey “Jellybean” Alexander, Kirk Joseph en Cornell Williams rond Rush verzamelde. Voor een aantal nummers zijn speciale gasten uitgenodigd en zo horen we de gitaristen Vasti Jackson, Joe Bonamassa, Dave Alvin en Keb’ Mo’ een bijdrage leveren. We horen Bobby Rush zoals we hem kennen: swingend en funky. Teksten met humor, boosheid, teleurstelling en, Bobby zou Bobby niet zijn, met een dosis dubbelzinnigheid. Titels als “Nighttime Gardener” en “I Think Your Dress Is Too Short” zeggen wat dat betreft genoeg. Rush heeft met zijn rauwe stem een perfecte timing en houdt de nummers daardoor spannend. Zijn harmonicaspel is weergaloos en de kers op de taart. Mijn favoriete nummers zijn “Got Me Accused”, dat gaat over onrecht, en de blues “It’s Your Move”. En als iemand bewijst dat funk en blues onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn dan is Rush dat wel in “I’m Tired”.

Bobby Rush toont aan dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds niet uitgeblust is. Zij dit aanwezig waren bij zijn optreden in Amsterdam kunnen dat beamen. En ook deze cd is er het voorbeeld van. Prima werk.

Website: www.bobbyrushbluesman.com

Tracks:
28373448100_69e3c86801_o

 1. I Don t Want Nobody Hanging Around
 2. Porcupine Meat (ft. Vasti Jackson)
 3. Got Me Accused
 4. Snake in the Grass
 5. Funk o’ de Funk
 6. Me, Myself and I (ft. Joe Bonamassa)
 7. Catfish Stew
 8. It’s Your Move (ft. Dave Alvin)
 9. Nighttime Gardener (ft. Keb’ Mo’)
 10. I Think Your Dress Is Too Short
 11. Standing on Shaky Ground
 12. I’m Tired (Tangle Eye Mix)

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: