Nieuwe Seizoen North Sea Jazz Club van start met Release Party King Of The World!!!

De mannen van King Of The World komen terug naar de North Sea Jazz club voor de presentatie van het vierde spiksplinter nieuwe album Cincinnati en u kan daar bij zijn!
image1
Sinds de oprichting begin 2012 is het King Of The World voor de wind gegaan. KOTW bestaat uit Ruud Weber (bass/leadvocals), Erwin Java (gitaar), Govert van der Kolm (Hammond/backingvocals) en Fokke de Jong (drumms/backingvocals). In een kleine vier jaar tijd heeft deze band via ‘Can’t Go Home’ uit 2013, ‘KOTW’ uitgebracht in het opvolgende jaar en met ‘Live at Paradiso’ uit 2015 haar naam in de bluesscene op de kaart gezet. Alle drie deze albums werden in de nationale en internationale media gelouwerd om hun kwaliteit.
img_8068-bordermaker

King Of The World heeft in 2014 zichzelf óók op de kaart gezet als de band die de meeste awards in één jaar in de wacht wist te slepen. KOTW mocht maar liefst vijf (!) Dutch Blues Awards mee naar huis nemen. Zij wonnen de DBA’s voor Beste Band maar ook voor Beste Bassist, Beste Gitarist, Beste Toetsenist en Beste Drummer.
img_8037-bordermaker
Het vierde album van King Of The World heeft de naam gekregen van de stad waar het album is opgenomen, Cincinnati dat op 3 oktober 2016 uitkomt. Het album wordt in de Amsterdamse North Sea Jazz club op 2 oktober ten doop gehouden. Daarna gaat KOTW het land in om ook de rest van Nederland kennis te laten maken met het nieuwste kindje.

Als kers op de taart neemt KOTW de blazers van BP-Horns mee naar de North Sea Jazz club én is er een gastoptreden van ‘first lady of Dutch blues’ Tineke Schoemaker!
597a2693-bordermaker
De North Sea Jazz club mag met deze album release-party wéér een Nederlandse primeur op hun palmares schrijven.
Een avond waar de échte bluesfan niet om heen kan en bij dient te zijn!

Staanplaats:                                                € 16,00
Dinerplaats:                                                € 20,00
(Diner v.a. 19:00, entree is excl. driegangendiner à €37,50)   

Deuren open/diner:                                  19:00 uur
Aanvang concert:                                      21:00 uur

Voor tickets klik hier.

Alvast een clip om in de stemming te komen. Van het eerste album de titeltrack ‘Can’t Home’:

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: