Guy Verlinde – Rooted In The Blues

Album: GUY VERLINDE – ROOTED IN THE BLUES
Artist: Guy Verlinde
Record Label: Dixiefrog/Parsifal Records
Release Date: 13/05/2016

Foto credits artikel shot: José Gallois

Recensie: Ton Kok

De nieuwe cd van Guy Verlinde heet ‘Rooted In The Blues’. Een perfecte titel, moet ik zeggen. Niet alleen de muziek op dit album is diep geworteld in deze muziek, maar zeker ook de muzikanten, die op het album meespelen, zijn dit. Wat te denken van Richard van Bergen (gitaar, achtergrond zang), Steven Troch (harmonica), Patrick Cuyvers (toetsen, achtergrond zang), René Stock (bas) en Frederik van den Berghe (drums). En dan is daar natuurlijk nog Guy Verlinde zelf (gitaar/zang).

De dertien nummers zijn allen van de hand van Guy. Sommigen zijn al jaren geleden geschreven, maar hebben om uiteenlopende redenen nooit een album gehaald. Enkele nummers zijn ook compleet nieuw.

Guy kreeg van zijn platenmaatschappij ‘carte blanche’ en dook met bovengenoemd gezelschap twee dagen de studio in en het resultaat mag er wezen. Natuurlijk … alle juiste ingrediënten waren aanwezig, maar het is toch altijd even afwachten wat je uiteindelijk voorgeschoteld krijgt.

Nou, dat zijn dus dertien, diep in de blues gewortelde nummers met soms wat funk, rock ‘n roll en soul/gospel, die prima smaken.

“Goin’ Down To Missy Sippy” is een heerlijk authentiek klinkende shuffle, waarin Guy met mede Gentenaar Tiny Legs Tim een eerbetoon brengt aan de plaatselijke Blues & Roots Club, waar de mannen de nodige uurtjes doorbrengen.

Dit is een album geworden zonder zwakke punten met voor mij persoonlijk voorlopig als favoriete werkjes de slow blues “I’d Rather Feel Lonely Tonight” met top slide- en harmonicaspel en de country-blues “A Whole Lotta Lovin'”.

Guy Verlinde Rooted in the Blues

Tracks:

1. I’ve Got You
2. Soul Jivin’
3. Drivin’ Home To You
4. Thinkin’ About My Baby
5. Goin’ Down To Missy Sippy
6. Jump & Jive
7. I’d Rather Feel Lonely Tonight
8. Nite Trippin’
9. Winter Blues
10. A. Whole Lotta Lovin’
11. Take Your Time
12. Let’s Have A Party
13. Treat Me Right

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: