Newsflash – Imperial Crowns – Newsflash !!

The Imperial Crowns, Jimmie Wood, J.J. Holiday en Billy Sullivan brengen “The best Rock and Blues road show ever!” terug op de planken!!!
Aankondiging website
The Imperial Crowns de band die in de vorige eeuw het levenslicht zag brachten al meerdere albums uit zoals Imperial Crowns (1997), Hymn Book (2004), Preachin’ The Blues Live! (2005), Star of the West (2007).
passe partout IC

Deze ´cool dudes´ hadden niet alleen succes met hun eigen carrières, met de band The Imperial Crowns maar ook speelden zij met andere grote namen.
Imperial-crowns
Grote namen zoals: Charlie Musselwhite, Johnny Depp, Bruce Springsteen, Greg Allman, Bob Dylan, Taj Mahal, Robert Jr. Lockwood, Sam Moore, Gladys Knight, Freddy Hubbard, Billy Preston, The Blind Boys, Cheap Trick, Jean Luc Ponty, The Blues Brothers, Ofra Haza, Bruce Hornsby, Sunnyland Slim, Beck, Wolf Mann, Freddy King, Otis Clay etc…
17345868133_cc380a433a_o
Het meest recente optreden was op Moulin Blues 2015 als begeleiders van Kent Burnside waarvoor Jimmie Wood ´My World Is So Cold´ het debuut album produceerde, blues-harp speelde en zong en waarop J.J. Holiday te horen is in vele slide-partijen.
17780124169_c2ec681670_o
Waarschijnlijk heeft het op Moulin Blues geboekte succes en de vraag die dit optreden genereerde om opnieuw ´on the road´ te gaan de mannen tóch – ondanks een negatief antwoord van Jimmie Wood vorig jaar aan de fotograaf van TBA? – doen besluiten om hieraan gehoor te geven.
17345852163_16e11dbf5e_o
Jimmie Wood en J.J. Holiday zullen vergezeld worden door long time IC lid, drummer Billy Sullivan.
billy
Inmiddels is een nieuwe Europese tour aangekondigd voor de herfst van 2016 ter gelegendheid van het nieuwe album wat op het moment wordt opgenomen!!!
Een tour die o.a. leidt door Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en hopelijk ook door Nederland en België.

Check regelmatig The Imperial Crowns´ site hier voor de data‎!

Met dank aan Foeke Eisinga a.k.a. Wolfman Foeke voor de tip!

Photocredits: Promoshots The Imperial Crowns,  José Gallois.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: