Bex Marshall opent Dutch/Belgium Tour op de Muziekzolder Maasdijk

Op donderdagavond 1 oktober a.s. presenteert de Muziekzolder – Maasdijk een regelrechte sensatie. Het Britse wonderkind met Iers bloed Bex Marshall zal haar Nederlands/Belgische tour starten in het Westland. Dit aansluitend op het Live uit Lloyd radio-optreden voor Radio Rijnmond en voorafgaande haar 10-daagse Dutch/Belgium tour w.o.a. een optreden bij Veronica’s Countdown Café op vrijdag 2 oktober.

Bex Marshall is een “UK Blues Award Winning Artist” en winnaar in de categorie “Female Vocalist and Blues Album”. Ze werd door critici ‘een jongere versie van Bonnie Raitt’ en ‘de vrouwelijke Ian Siegal’ genoemd. Haar unieke stijl van gitaar spelen is een gecombineerde techniek van slide-guitar, bluesrock, ragtime en roots pickin’. En haar stem doet denken aan vermaarde blueszangeressen zoals Memphis Minnie en Janis Joplin, terwijl ze in haar songteksten proza met poëzie vermengt.

Affiche Bex Muziekzolder groot

Met haar begeleiders Nigal Ball (bas en zang) en Alexi Gittens (drums) neemt deze muzikale avonturierster het publiek hartstochtelijk mee van swamp blues en rock naar kleurrijke bluegrass en gospel. Het meest treffende compliment kreeg Bex ooit van de legendarische Booker T. Jones uit Memphis, Tennessee: “eindelijk een vrouw die gitaar speelt als een godin, zingt als een engel, schrijft zoals Bob Dylan en glimlacht als de duivel”.

De Muziekzolder is weer vanaf 20:00 uur geopend en omstreeks 21:30 uur wordt er gestart met de vertrouwde muziekquiz. Kom op tijd want ook dit keer geldt: vol is vol. Het live optreden staat voor 22:00 uur gepland en het geheel zal omlijst worden met muziek door een gast-DJ.

 

Clip: https://www.youtube.com/watch?v=o_9lWKjA1Eo

Be there and have fun!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: