Ribs en Blues: Nederlandse Rock-iconen openen het festival!

Ribs & Blues Festival 2015. De openingsavond op 23 mei 2015. Tekst en foto’s door Gerrie van Barneveld.

De zaterdag is de openingsavond van Ribs & Blues met bekende bands, die niet specifiek aan de blues verwant zijn. Focus mag het festival open. Van de oude bezetting zijn Thijs van Leer en Pierre van der Linden overgebleven. Helaas heb ik van Focus alleen de afsluiter Hocus Pocus meegekregen inclusief verschillende solo’s en dat klonk als vanouds.

focus3884

Candy Dulfer was korte tijd later aan de beurt. Zij heeft haar funky stijl vernieuwd met beats en rap. Rapper Phatt doet op een flink aantal nummers mee. Hoogtepunt is Lily Was Here met een geweldige solo van gitarist Ulco Bed.
dulfer4025
Voor Within Temptation wordt het podium aangekleed met een lichtscherm. Geen vuurwerk bij de start, maar wel een show met veel projecties op de schermen. Bij de opener Paradise was Tarja te zien op het scherm. Within Temptation speelt een degelijke set met nummers uit hun hele repertoire. Opvallend is het akoestische Sinead als overblijfsel van de theatertour. Met afsluiter Mother Earth ging nog een keer massaal de handen de lucht in.

temptation4369

Jett Rebel was de afsluitende act op de zaterdag en verraste opnieuw. Hij begon de show met Peggy Sue van Buddy Holly en Lucille van Little Richard. En hij denkt als enige act op de zaterdag aan BB King met The Thrill Is Gone. Met een energieke set en veel speelplezier maakt hij er een feestje van, waarbij het bekende Louise en Sunshine niet ontbreken. Jett Rebel was een perfecte afsluiting voor de zaterdag.

rebel4616111

rebel4655

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: