Sound & Color: het nieuwe album van The Alabama Shakes.

Al in 2011 brachten Brittany Howard en haar muzikale  kompanen hun eerste en tot nu toe enige album uit, Boys and Girls (lees ook: Alabama Shakes The World). Met dit album begonnen ze aan hun zegetour in de Verenigde Staten en Europa.  Vrijwel elke live optreden leverde onverdeeld positieve kritieken op (lees ook: Alabama Shakes zetten La Cigale in vuur en vlam). Maar dan duurt die zegetour wel drie jaar lang. Af en toe moesten we ons tevreden stellen met nog niet uitgebrachte nummers die ze in hun live optreden brengen of youtube-filmpjes (zoals hieronder in Parijs, 2012) van het nummer ‘Make me Itch’, waarin ze iets van hun ambities voor een nieuw album laten horen. Eind 2013 waren er zelfs concrete geruchten dat hun tweede album zou uitgebracht worden. Maar niets van dat alles.Alabama-Shakes-in-the-studio-2048x1365

De band bracht wel “Always Alright” uit als onderdeel van de soundtrack van de film “Silver Linings Playbook”. En in mei 2013 kwam de catchy song “Pocket Change” naar buiten.

Maar nu is het eindelijk definitief: op 20 april wordt het nieuwe album van de Shakes uit: Sound & Color

“We hebben bijna drie jaar getourd en ik kwam op het punt dat ik verveeld raakte van onze muziek. Ik had behoefte om weer iets spannends te doen, ik had weer dat vonkje nodig” legt Howard uit. “En met dit album heb ik kunnen doen wat ik wilde doen. Ik wilde geen tweede “Boys and Girls” maken. Het zou niet ‘ons’ album zijn.”

De eerste single van dit album heet “Don’t Wanna Fight” waarvan je hieronder de video kunt zien en beluisteren.  Je kunt m ook downloaden op iTunes, Amazon of Spotify, en vele andere streamingsites.

Het album is opgenomen in de Sound Emporium in Nashville. Blake Mills is de co-producer en Shawn Everett de geluidstechnicus.

Dit voorjaar begint hun tournee om het album te supporten met een aantal nieuwe muzikale vrienden: Paul Horton op keyboards (ja, dus twee keyboard spelers!) en achtergrondzangeressen Lloyd, Shanay en Karita. Voor Nederland staan de Alabama Shakes tot nu toe geprogrammeerd in het Down The Rabbit Hole-festival (26-28 juni) en het North Sea Jazz Festival op 10 juli 2015.

Sound & Color (Rough Trade Records)– Track Listingshakesalbumhoes
1. Sound and Color
2. Don’t Wanna Fight
3. Dunes
4. Future People
5. Gimme All Your Love
6. This Feeling
7. Guess Who
8. The Greatest
9. Shoegaze
10.  Miss You
11.  Gemini
12.  Over My Head

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: