John Butler Trio neemt Flesh and Blood mee naar Nederland

[Lees hier ons verslag van het optreden van John Butler Trio in Paradiso op 5 mei!]

Het is alweer 4 jaar geleden dat de Australische John Butler in de nederlandse Melkweg zijn muzikale kunsten vertoonde. De _G203651-2-BorderMakerlevenslustige frontman John Butler zelf is stiekem een van de beste gitaristen ter wereld, al valt dat niet meteen op, omdat hij zijn kwaliteiten altijd in dienst van ‘het liedje’ stelt. De in Amerika geboren Butler verhuisde in 1986 naar Australië, waar zijn vader oorspronkelijk vandaan kwam. Niet lang daarna begon hij als straatmuzikant aan zijn carrière om vervolgens een band op te richten. De eerste twee officiële albums kwamen uit in 1998 en 2000. Hiermee wist het trio al het nodige succes te behalen. De echte doorbraak volgde in 2001 met het album ‘Three’. Daarna verschenen nog drie albums, waarvan ‘April Uprising’ het laatste is en dateert uit 2010.

Nu 4 jaar later brengt John Butler Trio zijn zesde studio album ‘Flesh & Blood’ mee naar Nederland. Op ‘Flesh & Blood’ laat het John Butler Trio zijn vertrouwde roots en bluegrass geluid horen, maar is het ook nieuwe muzikale uitdagingen aangegaan. Inmiddels is de eerste single al vrij gegeven en te beluisteren op de website van de band. ‘Only One’ klinkt energiek, vrolijk, aanstekelijk en optimistisch.

Als voorprogramma heeft het John Butler Trio de Amerikaanse folk/pop singer-songwriter Brett Dennen uitgenodigd. De sinds 2004 actieve Dennen heeft intussen vijf albums op zijn naam staan waarvan ‘Smoke and Mirrors’ dit jaar verscheen. Muzikaal gezien wordt hij door critici vergeleken met Bob Dylan, Jack Johnson en James Taylor. Eerder was hij het voorprogramma van onder meer John Mayer.

Op 5 mei a.s. spelen het John Butler Trio in een -reeds-  uitverkocht Paradiso en -pas- weer op 30 juni in Tivoli in Utrecht (waar nog kaarten voor beschikbaar zijn !!)

 

_G101535-bewerkt-BorderMaker

_G203648-bewerkt-BorderMaker

%d bloggers like this: