Parkpop wacht op mooi weer!

Het gratis Parkpop festival vindt op 30 juni plaats in het Zuiderpark in Den Haag.

Parkpop is eén van de grootste gratis popfestivals van Europa met gemiddeld zo’n 200.000 bezoekers. Vorig jaar zorgde het tegenvallende weer voor een opkomst van “maar” 175.000 bezoekers, maar als de zon een beetje gaat schijnen kunnen dat er zo maar 50.000 – 100.000 meer worden. En dit jaar wacht Parkpop weer op een mooie zomerse dag. Dat wordt dan nog spannend hoor ik je denken. Maar als we het gewoon wetenschappelijk gaan benaderen met de ‘KNMI Ensemble Weersverwachting‘ dan komen we er op uit dat zondag 30 juni een droge dag met een frisse bries en een temperatuur van 16 tot 19 graden celsius. Ik zet dus in op 220.000 bezoekers !!!

1277842554_resized

Al die bezoekers komen allemaal voor een varieteit aan muziekstijlen en -ervaringen zoals we dat van de Parkpopprogrammeurs gewend zijn. En die maken het de Parkpop bezoekers niet makkelijk. Al gelijk aan het begin om 14.00 uur wordt je gedwongen te kiezen tussen de ziekelijk harde beats van De Kraaien op de Jupiler Stage, of de stevige haagse rock van Mullet op het Haagse Poppodium danwel de frisse dansbare pop van de Handsome Poets op het grote Steadion Stage. En deze keuzes blijven de Zuiderparkgangers plagen tot het eind van de avond. Wat dacht je van het aloude Urban Heroes omringd door een schare special guests uit Neerlands Rockscene op het Haags Poppodium of het elfkoppige Hoffmaestro uit Zweden op Staedion of de lieftallige Jo Harman met een stevige dosis blues en soul op Jupiler. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De speciale interesse van The Blues Alone? gaat uit naar Barry Hay & the Flying V Formation. Dit nieuwe project van Barry bestaat uit een aantal bekende jonge muzikanten als gitarist Pablo van de Poel (DeWolff), toetsenist Jan Rooymans (The Earring), drummer Daim de Rijke (Taze Bitti) en electro bassist Huub van Loon (Sandy Dane). Uiteraard ontbreekt Jo Harman ook niet op onze lijst. Deze britse rootsmuzikante -die onlangs nog in het voorprogramma van de legendarische Johnny Winter stond– treedt op onder het motto: “zolang het oprecht is, uit mezelf komt en goed is, ben ik bereid te investeren in mezelf en dan komt er vanzelf uit wat ik graag wil“. Wij gaan proberen daar verder op door te vragen onder de Parkpopse zon. Onze verwachtingen van de Noisettes zijn ook hoog gespannen door hun frisse indie-rockmuziek. En uiteraard gaan we de -inmiddels- oude rotten Bob Geldoff en Sinead o’Connor niet overslaan!!

Tot Parkpop !!                  www.parkpop.nl

1277842778_resized

ParkpopProgram

Kijk hier voor een terugblik op de Parkpoppen van de voorgaande jaren!

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: