Neil Young & Crazy Horse – Alchemy Tour in de Ziggo Dome op 5 juni a.s.

Woensdag 5 juni 2013: Neil Young & Crazy Horse  in de Ziggo Dome A’dam  ;  Aanvang: 20.00 uur (support Los Lobos). Tickets: € 59,00 – 69,00 Foto’s: © adelaloconte.com & loslobos.org

Woensdag 5 juni 2013 treedt Neil Young & Crazy Horse op in de Ziggo Dome Amsterdam. Het optreden maakt deel uit van de Alchemy Tour die volgt op de in 2012 uitgebrachte en enthousiast ontvangen albums ‘Americana’ en ‘Psychedelic Pill’.

tba_Neil-Young-01_COVER_Neil-Young-and-Crazy-Horse_GCF_9-29-12_By-Adela-Loconte
De legendarische zanger Neil Young weet zich dankzij zijn talent, eigenzinnigheid en integriteit al decennia lang te handhaven in de wereld van de popmuziek. Hij werkte het afgelopen jaar voor het eerst sinds tien jaar weer samen met zijn vertrouwde begeleidingsband Crazy Horse bestaande uit Billy Talbot, Ralph Molina en Frank Sampedro. Dat was voor het laatste het geval met de plaat ‘Broken Arrow’ uit 1996 (op de CD ‘Greendale’ uit 2003 deed Frank ‘Poncho’ Sampedro niet mee op de plaat maar wel on-tour).

Klassiekers als ‘Love and Only Love’, ‘Powderfinger’, ‘Heart of Gold’, ‘Cinnamon Girl’, ‘Like a Hurricane’ en ‘Hey Hey, My My (Into the Black)’ stonden tijdens de Alchemy Tour door Australië en Nieuw-Zeeland dit voorjaar o.a. op de setlist. Maar Neil en Crazy Horse zorgde ook voor verrassingen zoals ‘Surfer Joe and Moe the Sleaze’ (sinds 190 niet meer live gespeeld). En voor afwisseling met akoestisch werk (o.a. ‘Twisted Road’) en achter de piano ‘Singer Without a Song’.

tba_Los-Lobos

Support act: Los Lobos
Eind 1983 is er in Los Angeles een groep die de aandacht op zich vestigt met hun Tex-Mex muziek. Los Lobos – De Wolven – laat horen waar hun roots liggen en dat is Mexico. Hun zang is een mengeling van Spaans en Engels. Zeggen we Los Lobos dan denken we meteen aan de bewerking van Richie Valens La Bamba. Maar hun Chicanorock is vele malen veelzijdiger en bevat elementen uit blues, country, rock’n roll, bolero, mariachi en norteño.

Kaartverkoop informatie: www.livenation.nl

Lees ook: CD ‘Americana’ en tour Neil Young & Crazy Horse gloren aan de horizon [14 april 2012].

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: