Heet slotconcert Europese Tour Jonas and The Massive Attraction @ De Bosuil Weert

Gezien en gehoord: Jonas & The Massive Attraction (support: Life’s Electric & Two Way Society) in De Bosuil op 28 september 2012. Tekst en foto’s van Hen Metsemakers

 

Life´s Electric is een pop-rockband met een verslaving aan rauwe energie. De band ontleent zijn inspiratie aan acts als Paramore, Kings of Leon en de Foo Fighters. De geest van deze beruchte bands vloeit onlosmakend door Life´s Electric. De muziek laat zich kenmerken door een bombastisch karakter, toegankelijke refreinen en nummers die zich als een film voor je afspelen.

Hun nieuwste CD ‘Trust me I’m a Doctor’ met de singel ‘Miss Believe’ is op 12 mei j.l.in de Bosuil gepresenteerd en wordt voorzien van lovende kritieken alom. Enkele 3FM radio-optredens en een finaleplaats in de bandcompetitie ‘Nu of Nooit’ plus een optreden op het Bevrijdingsfestival 2012 in Roermond later brengen ze vanavond een nieuwe show als supportact op deze vrijdagavond in Weert.

Life’s Electric start rond 20.30u al vroeg vanwege de 2 supportacts die vandaag spelen. Energiek, fanatiek en fel als altijd worden tracks van hun album de zaal ingeslingerd. Het valt me op dat elke show die ik van ze zie beter en gesmeerder klinkt dan het vorige. Een sympathieke rol is zonder meer weggelegd voor zanger Ferry van der Woude. Professioneel en met humor wordt de show gepresenteerd en zingt hij vol overtuiging en kracht de sterke nummers van hun nieuwste cd. Gitarist Michiel Brankaert speelt alsof zijn leven ervan afhangt en zijn Haas gitaar krijgt het telkens flink te verduren, mn. tijdens de diverse solo’s. Hou ze in de gaten, een band met potentie !

Het publiek vind het leuk en de toon voor vanavond is gezet.

Two Way Society pakt het super interactief aan; ze vonden het traditionele eenrichtingsverkeer van een band te eenzijdig. Een bandje speelt, pakt spullen in en gaat weer naar hun repetitiehok terwijl de fans moeten maar weer wachten tot ze er uitkomen met nieuw materiaal. Bij TwoWay Society schrijft het publiek mee aan teksten, de muziek, de vormgeving enzovoorts!
Door goed te luisteren en veel (social media) contact met de luisteraar weet de band precies wat het publiek wil. En met zanger Patrick Pelka als nieuwste bandlid heeft deze alternative rockband uit Utrecht een zeer sterke stem gekregen. Bijna rauw als een te kort gebakken biefstuk zenden ze hun alternatieve rocksignalen richting het publiek. De Bosuil begint al aardig gevuld te raken gedurende hun show. Ik hoor alom uit het publiek positieve geluiden en ze brengen de stemming er flink in. Een goede interactie met het publiek, prima geluid en instrumentbeheersing maakt Two Way Society tot een perfecte opwarmer voor het hoofdprogramma van vandaag!

Jonas & The Massive Attraction

Eén van de meest opwindende Canadese acts die momenteel rond toert, met als frontman Jonas Richard Tomalty. In de Canadese rockwereld heeft Jonas een behoorlijke staat van dienst. Zijn eerste band Rubberman werd gevolgd door Jonas and the Blues Blooded. In 2004 scoorden ze de hit ‘Show Me’, een jaar later toerden ze met Van Halen. In 2010 ging het roer om. Jonas & The Massive Attraction werd zijn nieuwe project, gevolgd door het album ‘Big Slice’. 


In het voorjaar van 2012 tourden ze eerst een tijd met Deep Purple om daarna hun eerste oversteek naar Europa te maken. Wij waren er als De Bo
suil als de kippen bij en een paar maanden later volgde dan ook een meer dan overtuigende show op Bospop. Het tourschema brengt de band dit najaar opnieuw naar Weert en ook nu zullen alle registers opengetrokken worden tijdens hun laatste show van deze Europese tour.

Dat dit ook echt hun bedoeling is wordt al snel duidelijk. De Bosuil is inmiddels flink vol en met ‘Addiction’ volgt een donderslag bij heldere hemel die het aanwezige publiek direct op scherp weet te zetten. Wat een dikke powerrock brengt deze band! Frontman & zanger/gitarist Jonas Richard Tomalty, 2e gitarist& zanger Corey Diablo en J.S. Baciu (bass) plus drummer Martin Lavallee laten duidelijk merken waardoor ze in Canada al hun sporen verdiend hebben. Met een gelikte performance en passie wordt hun rockrepertoire van compacte rocksongs gebracht. De Bosuil smult ervan en na hun zeer geslaagde show op Bospop 2012 hebben ze al voor heel wat meer publiek gezorgd dan bij hun eerste concert in de Bosuil vorig seizoen. Hun muziek doet me sterk denken aan The Black Crowes en Nickelback. Een goede afwisseling in hun setlist en dynamiek in nummers maken het zeer aangenaam om naar te luisteren. Frontman Jonas ligt heel goed bij de dames merk ik, krijgt vol aandacht, ook later tijdens de aftershow-party waar er bijna geen doorkomen meer aan is.

Het ingelaste ‘In the Air Tonight’ van Genesis wat ritmisch op zijn kop werd gezet in een heel fraai arrangement zorgt voor een meezinger die tot aan de achterste rij in de Bosuil doorwerkt.

Wat een sfeer en enthousiasme weet deze band neer te zetten! Jonas springt tijdens de hit ‘Big Slice’ tussen zijn publiek en dirigeert het refrein wat het toch al hete publiek nog gekker maakt en de sfeer tot een hoogtepunt doet stijgen. Een fantastische band en een sfeer om van te smullen!

In de toegift wordt besloten met ‘Edge of Seventeen’ en ‘Deep End’.

De merchandise-stand wordt na het concert belaagd door de aanwezigen, t-shirts, cd’s, dvd’s en posters vliegen over de toonbank en er worden ontelbare foto’s genomen. Met name Jonas zelf wordt omringt door vrouwvolk, maar weet uiterst sympathiek alles in goede banen te leiden.

Als de Bosuil al leegstroomt en de diehard bezoekers en personeel nog in de bar bij elkaar zitten neemt Jonas zelf de tap ter hand en voorziet iedereen van het nodige bier. In een kort gesprek geeft hij aan zeer in zijn sas te zijn na de huidige tour en hij kijkt uit naar 2013 wanneer een volgend offensief richting Europa zal worden ingezet. Hou dit in de gaten, en zorg dat je erbij bent dan!

 

http://jonasandthemassiveattraction.com

http://www.lifeselectric.com

http://twowaysociety.nl/

www.debosuil.nl

www.henmetsemakers.nl

Setlist Jonas & The Massive Attraction:
Addiction
What type o Ride
Here she Comes
Haley
Seize the Day
World Fading
Exit Wound
Burn Bright
Sweet Disaster
Black Light
More than a Moment
Big Slice
Daddy
Edge of 17
Deep End

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: