Festival Uitgelicht: “Moulin Blues mag je in geen geval missen!”

Moulin Blues Ospel op 4 & 5 mei  2012

Het lijkt nog maar pas geleden, maar de maand mei nadert heel erg snel en dus ook het Moulin Blues Festival. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei is het weer zover, dan wil iedereen met maar een beetje ‘bluesgevoel’ perse naar Peeldorp Ospel om zich twee dagen grondig te amuseren met wat de blues aan toppers tegenwoordig zoal te bieden heeft. En dat het festival weer top zal zijn, is een bijna zekerheid, en daarvoor zullen de gecontracteerde bands en artiesten in een hoge mate garant staan. Zoals het al een aantal jaren het geval is, zal Moulin Blues ook dit jaar weer de activiteiten spreiden over twee podia: het hoofdpodium (de grote tent) en het meer intimistische Moulin Blues café. En wat mogen jullie waar en wanneer dan wel verwachten?

De activiteiten starten op vrijdag 4 mei om 17 uur op het hoofdpodium. Lightnin’ Guy, Vidar Busk & His Bubble Of Trouble, Israel Nash Gripka, Big Pete Blues Band en Jim Suhler & Monkey Beat zullen proberen de puike keuze van de organisatie te rechtvaardigen. In het Moulin Blues café zullen Tiny Legs Tim en Cotton Belly’s vanaf 18 uur elk twee setjes van een half uur spelen.

Op zaterdag 5 mei is het al vroeg dag, want om 12 uur ‘s middags worden de liefhebbers al voor het hoofdpodium verwacht voor achtereenvolgens, en hou je stevig vast, John F. Klaver Band, RJ Mischo, Trampled Under Foot, Jon Amor Blues Group, JD McPherson, MarkHummel/Lazy Lester/Little Charlie, Jimmie Vaughan ft Lou Ann Barton en Moreland & Arbuckle. Oef, even naar adem snakken! In het Moulin Blues café, vanaf 1 uur namiddag: Hot Buskers, Texan Tail en Ben Prestage, elk weer met twee korte sets. Hoeveel dat lekkers allemaal moet kosten? Wie slim is (en zijn we dat niet allemaal?) koopt zijn/haar entreekaartjes in voorverkoop en/of via internet. Zo spaar je al vlug een aardig bedrag uit. Vrijdag kost in voorverkoop 38 euro, aan de kassa 45 euro. Zaterdag, het programma is een tikkeltje volumineuzer, 45 euro in voorverkoop en 52 euro aan de kassa. Tel uit je winst!

Met die winst kan je je bijvoorbeeld tegoed doen aan spijs en drank; spijs die ten overvloede, en uiterst gevarieerd, aanwezig zal zijn in de reuze grote eettent. Eenmaal de innerlijke mens versterkt kan je misschien ook eens de ganse ‘site’ verkennen, want er zijn een aantal stalletjes, kraampjes, met een schier oneindig aanbod aan dingen die de bluesliefhebber geneigd zou kunnen zijn zich aan te schaffen. Vooral de cd stand trekt altijd, begrijpelijk, nogal wat volk.

Oh ja, je kan in Ospel, vlak bij het festivalterrein ook heerlijk kamperen. Dus waarom niet je tentje, of voor de meer gegoeden onder ons, je mobilhome meegesleurd naar de Meijelsedijk. Ruimte zat! En het is niet eens zo duur!

Wie nog vragen zou hebben kan altijd terecht op de site van Moulin Blues: www.moulinblues.nl . Al je vragen vinden daar een antwoord.

Het wordt weer feest in Ospel op 4 en 5 mei, sure thing ! En zoals het op Moulin Blues altijd het geval is: “A pleasant time will be guaranteed for all !”

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: