Some Girls: The Rolling Stones opens the vaults again?

Nadat de re-issue van het legendarische album Exile on Mainstreet vergezeld ging van een aantal nog nooit eerder uitgebrachte outtakes, lijkt het erop dat The Rolling Stones hier een vervolg aan geven: op 21 november a.s. wordt een DVD en CD uitgebracht van een live registratie van het concert op 18 Juli 1978, in het Will Rogers Memorial Center in Fort Worth, Texas. De ’78 tour staat bekend als éen van hun beste tournee’s. Vooraf aan deze tournee werd “Some Girls” uitgebracht. Tijdens de tournee stond “Some Girls” op nummer 1 in de charts!!

Leuk voor de fans, alhoewel die de meeste ’78 concerten als als bootleg in huis hebben. Nog veel interessanter is -echter- de opmerking van Mick jagger in een interview over het tegelijkertijd uitbrengen van ca 10 outtakes. Mick jagger heeft een aantal van deze outtakes ingezongen. Kijk en dan wordt zo’n release opeens nog veel leuker. Zouden we dan toch een officiele release krijgen van Claudine, Love You Too  Much, Fiji Jim, Brown Leaves, everlasting is my love, Golden CaddyIt’s all wrong, Stay where you are , No Spare Parts of eén van de andere vele -nooit afgemaakte laat staan uitgebrachte- opnames uit de Pathé Marconi studio in Parijs gedurende januari tot en met maart 1978?

We gaan het in november 2011 ontdekken. Ongeveer 33 jaar na dato gaan de kluizen van de Rolling Stones weer een beetje open. En daar zijn we best blij mee. Wie weet wat er in 2012 staat te gebeuren tijdens het 50 jarig jubileum van de Rolling Stones sinds ze -voor het eerst met Charlie Watts- in de Marquee Club spelen in 1962.

Maar eerst gaan we eind november genieten van eén van de legendarische optredens van de Stones in Texas. De set zal worden geleverd, naast de gangbare CD+DVD en Blue-ray packs, in een speciale digipack versie met een reproductie van het tourpogramma. De bootlegverzamelaars kunnen hun exemplaar van “Cowboy Girl” of “From Lakeland to Oakland” in de prullenbak deponeren!

Tracklist:

1. Let It Rock  
2. All Down The Line
3. Honky Tonk Women
4. Star Star
5. When The Whip Comes Down
6. Beast Of Burden
7. Miss You
8. Just My Imagination (Running Away With Me)
9. Shattered
10. Respectable
11. Far Away Eyes (with Doug Kershaw on fiddle)
12. Love In Vain
13. Tumbling Dice
14. Happy
15. Sweet Little Sixteen
16 Brown Sugar
17 Jumpin’ Jack Flash

Bonus: Nog niet eerder vertoond video interview met Mick Jagger en ca. 10 nog niet eerder uitgebrachte outtakes

 

bron: interview ZDF en Examiner

www.rollingstones.com

Eagle Rock

2 thoughts on “Some Girls: The Rolling Stones opens the vaults again?”

Comments are closed.

%d bloggers like this: